Transparent
Inloggen
Sluiten

Frank Arnesen: 'Toen Feyenoord bij mij kwam, had ik daar gelijk oren naar'

26 november 2019 10:38
Foto: Pro Shots

Frank Arnesen: "Toen Feyenoord bij mij kwam, had ik daar gelijk oren naar"; image source: Pro Shots

Tijdens zijn officiële presentatie gaf Frank Arnesen aan dat Feyenoord voor hem zeker niet nieuw is. "Ik ben in 1975 al naar Nederland gekomen. Feyenoord behoort tot de klassieke top drie van Nederland", aldus Arnesen. "Ik heb in 1974 de mogelijkheid gehad om met het nationale team van Denemarken onder 18 de halve finale van Feyenoord in de UEFA Cup hier in het stadion te kunnen kijken. Van die momenten ken ik de club. Feyenoord is voor mij een heel grote club met veel tradities."

Arnesen gaf aan trots en blij te zijn dat hij bij Feyenoord mag gaan werken. "Ik weet dat het niet makkelijk zal worden, maar dat moet het ook niet zijn. Anders hadden ze mij niet gevraagd", zo gaf hij aan. "Toen Feyenoord bij mij kwam, had ik daar gelijk oren naar. Ik heb met veel mensen binnen de club gesproken en voor mij werd het duidelijk dat ik dit heel graag wilde doen."

De Deen zal met een open mind binnen stappen bij de club. "Ik wil iedereen de kans geven om te laten zien wat ze kunnen. Ik ken ze alleen van buiten, maar dat is niet genoeg. Je moet met mensen werken om te weten hoe ze zijn", zei hij daarover. "Dat is iets wat ik altijd doe. Daar ga ik mee aan de slag. Dat zal ik vanaf januari gaan doen en ik verheug me er heel erg op om te gaan beginnen."


Tags

arnesen nederland denemarken uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Wat hij al direct op zijn voorganger voor heeft; hij wil met Jong Feyenoord deel uitmaken van de voetbalpyramide. Je hoeft geen genie te zijn om in te zien dat dit doel op de wat langere termijn zich absoluut gaat uitbetalen. Clubs die Feyenoord op het gebied van Technisch beleid en jeugdopleiding voorbijgestreefd zijn afgelopen jaren, waar de Nederlandse talenten die nu doorbreken onder contract staan, komt hun 'Jong' elftal uit in de Eerste Divisie. Het is de enige manier om de kloof tussen O-19 en Feyenoord-1 te dichten.

Als Arnesen vervolgens ook door de scouting en de jeugdopleiding zelf een frisse wind laat waaien, zal dat het tij op dat vlak in ieder geval kunnen keren.

Dan uiteindelijk nog wat pragmatisme en realiteitszin rondom het stadiondossier en de club kan er echt weer bovenop komen...
+3/-0

 
8 maanden geleden
Volkomen mee eens Middenveldert,vooral de scouting de laatste jaren is om te huilen,haal die scouting van Heereveen en trap die van ons eruit want die vinden zichzelf te belangrijk.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik geloof niet dat we de werkwijze van één (subtop)club moeten willen kopieren waar het de scouting betreft. De scouting van Feyenoord bevindt zich op een dusdanig niveau dat het van alle clubs iets kan leren, en dat is dan ook wat de club moet doen.

Daarnaast moet je kijken op welk vlak er directe winst te behalen valt, maw; wat doet nog niemand wat Feyenoord kan ontwikkelen en waarin ze direct een voorsprong kan pakken op de rest. Wat dat betreft denk ik dat de club alle conservatieve opvattingen over voetbal uit de club moet verbannen en in moet zetten op een combinatie van wetenschap/data-analyse én voetbaltechnische kennis die openstaat voor de voordelen van wetenschap.

Dat geldt voor de jeugdopleiding, de begeleiding van het eerste elftal én de scouting!
+1/-0

8 maanden geleden
Is dit het begin van de wederopstanding vanuit de kern van de club? Laten we weer hoop hebben. 😁
+3/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.338 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen beek bestlander botteghin burger clasie diepgang edirin elia feyenoordopnummer geheid hanegem haps indrisse johnston jong kelly kongolo leid linssen narsingh rcv renderen rijpen scandinavie senesi socrates ulligan