Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Ik vond Marcos Senesi uitstekend spelen'

25 november 2019 09:45 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Ik vond Marcos Senesi uitstekend spelen"; image source: Pro Shots

Na het duel tegen FC Groningen was Dick Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad lovend over Marcos Senesi. "Ik vond hem uitstekend spelen. Niet alleen defensief, maar ook aan de bal", aldus Advocaat. "Hij straalt veel rust uit en is ook niet verlegen als hij de bal krijgt. Hij weet ook wáár hij hem moet spelen."

Senesi doet er alles aan om zich zo snel mogelijk verstaanbaar te maken bij Feyenoord. "Die jongen krijgt twee keer in de week Engelse privéles en ook nog eens twee keer op de club. Dus hij is daar heel intensief mee bezig. Maar al praat hij Chinees", zo gaf Advocaat aan." Dat Eric Botteghin naast hem stond, helpt ook. Hij is in de onderlinge verhoudingen beter dan de andere jongens."

Voor Steven Berghuis was het geen verrassing. "Hiervoor vonden we hem ook al goed", zei hij daarover. "Het vergrootglas lag er zó erg op bij hem, omdat het een jongen is die zoveel miljoen euro kostte. Maar andere clubs halen nog veel meer spelers, die nog veel meer miljoenen kosten. Het vergrootglas erop omdat het voor Feyenoord een echt grote aankoop was? Ja, maar het moet wel normaal gaan worden dat je zulke spelers binnenhaalt."

Berghuis ging verder: "Hij laat ook gewoon zien dat hij het waard is. Hij kwam ook op moeilijke momenten in de ploeg, uit bij Emmen (3-3) en thuis tegen Heracles (1-1). Nu zie je dat hij vertrouwen heeft. Hij is een liefhebber, een goede toevoeging aan de groep. We zijn blij met hem."


Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat senesi berghuis botteghin emmen groningen heracles

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Iets wat ik altijd al gehoopt en verwacht had gaat een echte aanwinst worden voor Feyenoord.
+1/-0

8 maanden geleden
goede inspeelpass en verdedigend kop sterk. Een rust achterin met twee zeer zwakke backs
+2/-0

8 maanden geleden
Benieuwd wat die Derksen vanavond zegt over Senesi.
+1/-0

8 maanden geleden
Die kan het wel ja, geweldig, nu hebben we nog 10 anderen nodig.
+1/-0

8 maanden geleden
Had Feyenoord maar ook goede backs. Op Haps na, die ook geen topper is, is het niet veel achterin.
Middenveld laakt intelligentie. Als deze posities verbeterd worden, kan er wat moois onstaan. Voorin is het redelijk ok.
+1/-0

8 maanden geleden
Waarom Engels? Waarom niet gewoon Nederlands? Is hij daar te sjiek voor?
+1/-0

 
8 maanden geleden
@Sabau: omdat je Engels veel sneller onder de knie krijgt, hij waarschijnlijk al een beetje die taal spreekt, en omdat je daar meer aan hebt in de rest van je carrière.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.346 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aannemen acardipane advocaat arnesen beek bestlander botteghin bundesliga cariere conteh dickie diemers edirin fer frankrijk hamburg hanegem hassel herstructureren johnston jong kuip linssen onzin pauli petrovic ramesoe sabau schelvis senesi