Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Ik kan wel leven met 1-1'

24 november 2019 14:30

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan redelijk tevreden te zijn met het resultaat van zijn ploeg. "Groningen speelde heel agressief met een heel vervelend systeem. Het is heel lastig om daar tegen te spelen", aldus Advocaat. "Het was vooral heel veel vechten en heel veel strijd en beleving. Het was niet altijd goed voetbal, maar ik kan wel leven met 1-1."

FC Groningen had het overwicht, maar Feyenoord kreeg de beste kansen. "Dat pakte dus aardig goed uit vond ik", zo gaf hij aan. "Je moet alleen wel proberen om meer tot voetballen te komen en dat gebeurde te weinig."

Advocaat was het niet eens met de opmerking dat Feyenoord na rust helemaal niet meer aan voetballen kwam. "We hebben toen ook drie of vier kansen gehad. Zelfs in de laatste minuut", zei hij daarover. "Ondanks het veldoverwicht van Groningen hebben ze weinig open kansen gekregen."

De trainer werd gevraagd naar twee beslissingen van de scheidsrechter in de tweede helft. De strafschop vond Advocaat terecht. "De scheidsrechter heeft dat goed gezien. Toornstra kon er niet veel aan doen, maar het is een totaal onnodige overtreding", aldus Advocaat. "Ik begrijp sommige dingen gewoon niet. Hij zei zelf ook al dat hij beter niets had kunnen doen."

De beslissing om Te Wierik geen rood te geven kon op geen begrip rekenen. "Ik sta hier niet om die jongen een rode kaart aan te smeren, maar dit kon iedereen zien dat dit rood is", zo gaf hij aan. "Het gebeurde vlak voor mij. Hij legde zijn arm om zijn nek en hield hem beet. Hij kon zo op het doel af en dat is een kwaliteit van hem. Ik vind dat hij hier in de fout ging."




Tags

advocaat groningen fox smeren toornstra veldoverwicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game gimenez hancko kloese lien middenveldert nha slot stengs tai thao timber tin truc tuyen viet wieffer zerrouki