Feyenoord gelijk in Groningen na matige wedstrijd

24 november 2019 14:08

Feyenoord gelijk in Groningen na matige wedstrijd; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Groningen niet weten te winnen. Het duel eindigde zondag in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord kwam via Luis Sinisterra nog wel op voorsprong, maar zag na rust de thuisploeg via een makkelijk gegeven strafschop gelijk maken.

Het duel in Groningen kwam langzaam op gang. Feyenoord was veelvuldig aan bal, maar beide ploegen wisten nauwelijks tot kansen te komen. Steven Berghuis werd gevaarlijk met een schot dat net naast ging, terwijl na ruim een kwartier FC Groningen plotseling op de paal schoot.

Een klein kwartier later was het Feyenoord dat de voorsprong pakte. Luis Sinisterra wist een uitstekende steekpass van Sam Larsson tot doelpunt te promoveren. In de resterende minuten tot de rust gebeurde nauwelijks iets, waradoor Feyenoord met een voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

In de tweede helft kwam FC Groningen iets beter voor de dag. De thuisploeg had het meeste balbezit en Feyenoord loerde op counter. Via aanvoerder Berghuis was het Feyenoord dat voor het eerste gevaar zorgde, maar zijn schot kon worden gekeerd.

Na een uur spelen kon Feyenoord zich plotseling beklagen over de arbitrage. FC Groningen kreeg vrij goedkoop een penalty nadat Jens Toornstra bij een poging de bal weg te schieten een man raakte en dat buitenkansje werd door de thuisploeg benut. Enkele minuten later was Luis Sinisterra doorgebroken en kon hij alleen op doel af. Om merkwaardige redenen werd er echter slechts geel gegeven en ook de VAR greep niet in.

Wat volgde waren twee ploegen die voor de winst gingen, waarbij Feyenoord de beste kansen kreeg. Schoten van Orkun Kökcü en Jens Toornstra werden echter redelijk eenvoudig door doelman Padt gekeerd. Diep in blessuretijd kreeg Berghuis een grote kans na een uitstekende bal van Luciano Narsingh. Zijn kopbal werd door Padt net gekeerd. Feyenoord moest daardoor genoegen nemen met slechts één punt.