Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Dick Advocaat laat merken dat hij vertrouwen in me heeft'

23 november 2019 00:55 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü: "Dick Advocaat laat merken dat hij vertrouwen in me heeft"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Orkun Kökcü aan een uitstekende band te hebben met Dick Advocaat. "Hij laat merken dat hij vertrouwen in me heeft. Dat helpt, want als een trainer het niet in je ziet zitten heb je geen goede klik", aldus Kökcü. "Vanaf de eerste dag praat hij veel met mij. Hij is hard en duidelijk. En hij leert me als geen ander hoe je moet omschakelen."

De middenvelder ziet om zich heen leeftijdsgenoten bij andere clubs uitstekend presteren. "Ik gun die jongens alles. Met Myron Boadu en Mo Ihattaren speelde ik in de Nederlandse jeugdteams. Je bent er nog niet als je hebt gedebuteerd. Ik zie dat zelf bij Feyenoord", zo geeft hij aan. "De terugslag die ik kreeg had ook met andere dingen hier te maken. Maar nu ik dit allemaal heb meegemaakt – het vertrek van een trainer, het opwachten van de bus, de kritiek van fans in het stadion – ben ik mentaal wel meteen weer een stuk verder."

Kökcü gaat ook nog in op zijn beslissing om voor Turkije te kiezen. "Ik voel me thuis bij Turkije en ik denk dat de kans groter is om met dat team een eindtoernooi te spelen dan bij Nederland. Er staan wel grote namen nu in Oranje de komende jaren", zegt hij daarover.

In de jeugd speelde hij nog wel voor Nederland en werd hij op een gegeven moment zelfs aanvoerder. "Toen zeiden zelfs mijn ouders: misschien moet je voor Nederland kiezen. Het was hoe dan ook een zware beslissing", aldus Kökcü. "Mijn vader zat er ook mee. Hoe wil je het dan brengen? Wat ga je zeggen?. Het was voor mij wel helder dat ik die beslissing snel moest nemen. Dan zorgt het ook niet voor zoveel commotie."
Tags

kokcu advocaat nederland turkije boadu ihattaren oranje telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Het grootste talent binnen de selectie, pas 18 en regelmatig basisspeler.
Mooi dat Advocaat ook vertrouwen in hem heeft.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat zegt ook wel iets over de rest van de selectie. Het is wel typisch Advocaat om spelers te knuffelen. Hij moet ook wel omdat hij met die gasten moet werken. Ik vind Kokcu niet veel bijzonders. Bij Ajax zou deze speler niet eens op de bank zitten. Daar hebben ze het veel beter voor elkaar. Neem het stadiondossier. Bij hen zou er al twee keer een fonkelnieuw stadion hebben gestaan.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zegt inderdaad iets over de kwaliteit van de selectie, mee eens.
Toch denk ik dat kocku een speler is die het ver kan schoppen.

Vergelijking met Ajax mbt het stadion gaat niet op, zij huren de Arena en lopen ook niet zo hard als het gaat om kopen van dat stadion.
Financieel zijn zij wel in de gelegenheid om dat te doen maar ook daar geen actie.
+1/-0

4 jaar geleden
Jeugdspelers hebben het bij Feyenoord altijd moeilijk, omdat ze moeten meedoen in een stroef draaiend elftal. De volgorde moet zijn: eerst een goed elftal neerzetten en dan pas jeugdspelers laten debuteren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Toch een aantal jaren geleden was de Feyenoord jeudopleiding jaren achter elkaar de beste jeugdopleiding en kwamen ze van bijna overal ter wereld vandaan om het af te kijken hoe het er aan toe ging maar toen Brard vertrok is de klad erin geslopen helaas en er waren weinig mensen uit de club die wilden luisteren naar de gewone mensen die hun beklag deden,en nu is het een grote puinhoop geworden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Inderdaad kees592,het verwachtingspatroon voor vele jonge spelers is wat te hoog,in een zwalkend team is het erg lastig om het verschil te kunnen maken,zeker gezien de leeftijd.Elke nieuweling gaat dan zowat kopje onder,getuige de laatste jaren.Overigens vind ik Kokcu geen buitengewoon talent,maar hoop dat ik dit over pakweg een jaar zal moeten rectificeren.Met een leider in het veld zal een talent beter gaan renderen en zich beter gaat voelen en liever,beter gaan spelen.Hopen op betere tijden aldus.
+1/-0

4 jaar geleden
Hij is gewoon een groot talent die we moeten koesteren gaat Feyenoord miljoenen opleveren.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki