Transparent
Inloggen
Sluiten

'Komst Feyenoord City alles behalve zeker, binnen club al gefluisterd over exit-strategie'

21 november 2019 23:33 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Komst Feyenoord City alles behalve zeker, binnen club al gefluisterd over exit-strategie"; image source: Pro Shots

Ondanks dat er al tientallen miljoenen zijn geïnvesteerd is het nog alles behalve zeker dat er een nieuw Feyenoord-stadion gaat komen. Volgens Voetbal International wordt er binnen de club zelfs voor het eerst gefluisterd over een exit-strategie. Steeds meer mensen keren zich tegen de plannen voor een nieuw stadion. Ook sportmarketeer Chris Woerts heeft zijn twijfels. "Feyenoord moet maar naar één ding kijken; welk stadion levert het grootste spelersbudget op? Voor 25 miljoen moet je dit allemaal niet doen", aldus Woerts.

Voor president-commissaris Toon van Bodegom is in tegenstelling tot zijn voorgangers een nieuw stadion geen must. Woerts is erg te spreken over de nieuwe baas van Feyenoord. "Hij weet precies wat hij wil en is realistisch. Hij wil gas geven en daarbij is vooral veel geld nodig. Je kunt niet achter spreadsheets aan blijven rennen", zo geeft hij aan. "En ik snap wel dat het algehele idee van mensen is dat Feyenoord achter de stadionmakers aan zó ver de fuik is ingezwommen, dat je er niet meer uit kunt. Dan zeg ik: beter korte pijn dan lange pijn. Het kost je op korte termijn geld, dat moet dan maar. Wat je nodig hebt, is stabiliteit en een heldere visie."

Volgens Woerts heeft Van Bodegom ook het lef om de plannen voor Feyenoord City af te blazen. "In sport staat of valt alles bij wel of niet presteren. Het meest loyale publiek komt wel, maar de massa haakt af", zegt hij daarover. "Het stadion is er voor de club, niet andersom. Linksom of rechtsom ben je een voetbalbedrijf, geen theater. We zijn de club van de hoop, altijd geweest, maar zelfs het incasseringsvermogen van een Feyenoord-supporter kent zijn grenzen..."

Meer op VI.nl
Tags

woerts bodegom

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Trek een plan in plaats van dat jarenlange gezwalk.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een onzin bericht, gebaseerd op een persoon en verder geen enkel feit wat dit bericht bevestigd.

Weer goedkope onzin van de tegenstanders.
+3/-1

1 jaar geleden
Dat stadion gaat er ooit komen de vraag is alleen wanneer.
+1/-0

1 jaar geleden
neem een beslissing Feyenoord, welke dan ook, en communiceer dat duidelijk als 1-partij naar buiten.
Gewoon om verdere speculaties zoals in het artikel hierboven te voorkomen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Blaak , voorop gesteld dat ik Fox-sport supporter ben en naar voetbal kijk op mijn 65 inch O-led scherm waarop je écht veel meer ziet , dat is gewoon een feit , daarom maakt het mij niet uit of er nieuwbouw komt of renovatie van de huidige Kuip.

Maar het verhaal wat er nu naar buiten komt zou weleens heel erg slecht nieuws kunnen betekenen voor Feyenoord City. Want als van Bodegom beslist dat een renovatie veel goedkoper is en je de gemeente Rotterdam dan veel minder nodig hebt op alle vlakken , en het resultaat vergelijkbaar is met nieuwbouw , kijk naar de Superkuip van Volkerwessels , dan heb je die 20 miljoen euro maar weg gegooid. Verdeeld over 7 jaar = acceptabel zo is de juiste gedachtengang .

Gudde en van Well wilden koste wat kost nieuwbouw , en kregen niets voor elkaar. Maar nu is er een geheel nieuwe en andere situatie. En om die reden denk ik dat bovenstaand artikel GEEN speculatie is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hier ook de laatste jaren een trouwe Fox kijker maar ik ben jarenlang met veel plezier naar de Kuip gereden.
Ook mij maakt het dus niet uit of er wel of geen nieuwbouw gaat komen.
Ben wel van mening dat een nieuw stadion niet direct aansluiting met de Nederlandse top in zal houden,
Betere jeugd opleiding en scouting plus een consistent beleid levert op termijn waarschijnlijk meer resultaat op.
Het is te gek voor woorden dat een club als AZ beter en mooier voetbal laat zien met mindere financiële middelen, voor mij een teken dat geld niet alles bepaalt in het voetbal.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het eens met alles wt je zegt , bovendien zou een nieuw stadion voor Feyenoord betekenen in spreekwoordelijke zin :

- Paarlen voor de zwijnen werpen

- Een vlag op een modderschuit

Zelfs renovatie naar nieuwbouw voor 240 miljoen euro zou ik voor middenmoter Feyenoord al veel te veel vinden. Maar als je financieel wat wil , dan toch maar voor zo goedkoop mogelijk wat het meeste opbrengt.

De nieuwe financiele man die ze aangetrokken hebben komt van Volkerwessels , daar zie ik misschien toch een mooie kans om de huidige Kuip tegen een zeer gunstige prijs en voorwaarden te verbouwen.

En Feyenoord moet dan niets over die plannen naar buiten brengen zoals met HNS en Feyenoord City. Daar heeft de supporter NIETS mee te maken. Dat horen of lezen ze wel een x als de plannen in een ver gevorderd stadium zijn. Tot die tijd moet men zich met het verstrekken van informatie daarover gedeisd houden.
+1/-0

1 jaar geleden
Is er dan helemaal niets meer wat nog een beetje serieus is.
+1/-0

1 jaar geleden
Ook al zit hier een gedeeltelijke waarheid in: het is het beste nieuws wat je als supporter kan wensen. En nu vol gas op het afblazen van het destructieve plan dat de ondergang in zou gaan zetten.
+2/-1

1 jaar geleden
Ik ben niet tegen plannen voor een nieuw stadion, maar wel tegen de huidige plannen. Ik vind dat de club vanaf het begin een veel te ambitieus plan heeft nagestreefd en de extra budgetten die de club zou genereren minimaal. Nou kunnen die laatste bedragen conservatief ingeschoten zijn, maar als dat de verwachte 'ROI' is moet je het plan misschien herzien.

Daar is tijd genoeg voor geweest, want dit hele process duurt al anderhalve eeuwigheid inmiddels. Ik heb derhalve het idee dat de 'drivers' van het nieuwe onderkomen te bevooroordeeld zijn.

Het grootste probleem is dat de directie van de club teveel bezig is geweest met het nieuwe stadion, en (mede) daardoor te weinig met het dagelijkse beleid van Feyenoord. De situatie waarin Feyenoord zich nu bevindt, is veroorzaakt door het gebrek aan focus; het nieuwe stadion heeft als teveel als excuus gediend. Men was er te druk mee, en alles wat nu niet goed ging zou worden opgelost door de extra inkomsten op het moment dat het nieuwe stadion er zou komen.

Dat een van Geel het stadion in vrijwel ieder interview noemde als stip aan de horizon heeft mij duidelijk gemaakt dat binnen de organisatie de prioriteiten bij iedereen op een gegeven moment volkomen verkeerd waren.

Voordat de club het hele traject rond het nieuwe stadion weer vervolgd, laat men in godsnaam eerst de corebusiness van de club weer op orde krijgen. Anders doet dat nieuwe stadion er straks helemaal niet toe.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er zitten nu heel andere mensen op hoge functies bij Feyenoord als in de tijd waarover jij praat. Misschien zijn deze geen voorstander van Feyenoord City , maar van renovatie naar nieuwbouw van de huidige Kuip. Laten we niet vergeten dat Gudde en van Well renovatie naar nieuwbouw willens en wetens hebben kapot gecijferd omdat ze nieuwbouw aan de Maas wilden.

Een paar maanden geleden zei van den Herik het ook al in het AD : dat je 20 miljoen euro hebt uitgegeven , is geen reden om de bouw van Feyenoord City door te laten gaan. En president-commissaris van Bodegom wijst nu in dezelfde richting. Misschien kennen die 2 elkaar wel . . .
+1/-0

 
1 jaar geleden
Snap dit niet hoor.
Door in de kuip te blijven spelen raak je steeds verder achterop.
En heb het niets eens over het geld maar over hoe een stadium in deze tijd er uit hoort te zien.
De meeste willen gewoon niet meer naar zo een gaar stadium qua faciliteiten, zit plekken etc.
betekend ook steeds minder mensen die gaan en dus binding hebben/krijgen met Feyenoord.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Nou dat zal wel meevallen verwacht ik, als Feyenoord dezelfde prestaties zou leveren als de collega’s ui AMsterdam dan zou ook de huidige Kuip elke wedstrijd stijf uitverkocht zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Er is een belangrijke relatie tussen stadion en prestaties. Nu nieuwbouw aan de Maas niet door lijkt te gaan is het de vraag: wat wel? De conclusie is volgens mij in de Kuip blijven. Als je daar mee denkt met Ajax te kunnen strijden, mankeer je iets aan je gezond verstand.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als je denkt dat je met een nieuw megalomaan stadion wel met Ajax te kunnen concurreren dan ken je de geschiedenis van de club niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het beter worden van het huidige Feyenoord hangt niet af van het stadion,
waar er gespeeld wordt. Het gaat om de poppetjes, die op het veld staan.
Als de kwaliteit daarvan blijft het aan modderen. Een prachtig mooi nieuw
stadion brengt daar geen verandering in. Het zal alleen maar duurder worden, om naar een wedstrijd te gaan. Zeker tegen de topclubs in Nederland. Ben geschrokken wat er gerekend wordt in mijn vak tegen PSV. € 71.50. Dat is voor een gewone sterveling niet meer op te brengen.Wat ben ik blij met mijn seizoenkaart. Scheelt bijna de helft. Absurd, dat Feyenoord deze prijzen rekent voor de losse verkoop.
+1/-0

willem van Hanegem (geschorst)
1 jaar geleden
Ach ja VI moeten hun verhaaltje weer eens kwijt. VI is een 020 blad en met een nieuw Stadion komt Rotterdam in beweging en dat willen ze nooit
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ben bang dat een nieuw stadion alleen gaat zorgen voor een beweging achteruit, je gaat echt niet beter voetballen in een groter en nieuw stadion.
Zal een financiële molensteen worden niet meer en niet minder.
+1/-0

 
willem van Hanegem (geschorst)
1 jaar geleden
Totaal NIET mee eens. Deze kuip is K L A A R!!!! Elke club met een nieuw stadion krijgt een hogere begroting, kan betere spelers aantrekken dus wordt er beter gevoetbald, trekt meer publiek en kan het publiek meer comfort bieden!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Meer comfort helemaal mee eens, betere spelers aantrekken moet nog blijken zo ook een hogere begroting.
Er zal ook door Feyenoord geïnvesteerd moeten worden in een nieuw stadion, dit houdt in dat er voorlopig geen geld zal zijn om in spelers te investeren.
Conclusie : een mooi nieuw stadion met nog steeds een matige selectie.
+1/-0

 
willem van Hanegem (geschorst)
1 jaar geleden
Voorbarige conclusie omdat ik nog investeerders verwacht. van Bodegom is geen domme vent.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo dus Toon heeft een visie? Interessant zeg, mijdt de media als de pest, laat de club al een jaar zwalken zonder duidelijkheid op directieniveau. Niemand weet wat Toon wil, maar volgens mij is hij de zoveelste ijdeltuit die per ongeluk op de stoel van voorzitter RvC is terechtgekomen, vooral omdat capabele kandidaten dit niet zien zitten, oa vanwege het stadiondossier, maar ook de definitief verloren slag met PSV en 020, de fijne harde kern die in je voortuin staat zodra het minder gaat, de jeugdopleiding die op een mooi complex de slag verloren heeft met de concurrentie door volledig stil te blijven staan. Sjaak Troost zie al jarenlang terecht: Feyenoorder ben je niet voor je lol.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Logisch dat Toon van Bodegom de media mijdt , dat was ook precies de bedoeling van Feyenoord na het aftreden van Jorien van den Herik . Want ze willen nooit meer een voorzitter die zo op de voorgrond zal treden en zo erg aanwezig is als hij was . . .

En volgens jouw bijdrage moet er wél weer een van den Herik komen ?
+1/-0

1 jaar geleden
Het gaat al lang niet meer alleen om een nieuw Feyenoord stadion. Er zullen ook heel veel nieuwe woningen gebouwd worden, de hele infra structuur gaat op de schop. Daarom zal het gemeentebestuur voor stemmen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het gaat inderdaad om meer dan alleen het stadion, maar Koevermans heeft zojuist op zijn persconferentie de uitspraak gedaan dat het nieuwe stadion hoe dan ook in eigendom van Feyenoord moet komen.
Maximaal 440 miljoen mag het kosten, nou waar denkt de club dit vandaan te toveren?
Wordt een financiële molensteen met grote negatieve gevolgen voor de club.
Gemeente Rotterdam gaat echt niet substantieel participeren in deze kosten is niet te verkopen Aan de burgers en terecht.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat arnesen bane bijzijn blindelings bozenik burger diemers galatasaray heerenveen hendriks kokcu linssen midtjylland ramesoe slot socrates spelersmateriaal til toornstra trauner vakkiek vente volendam voorelkaar willykment wonder zaakjes