Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcos Senesi kopt Feyenoord in slotfase voorbij RKC

10 november 2019 18:41
Foto: Pro Shots

Marcos Senesi kopt Feyenoord in slotfase voorbij RKC; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen van RKC Waalwijk. In De Kuip werd de hekkensluiter van de Eredivisie met 3-2 verslagen. Na een 0-2 achterstand kwam de ploeg van Dick Advocaat voor rust nog op gelijke hoogte via treffers van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. Marcos Senesi zorgde vlak voor tijd voor de overwinning.

Feyenoord begon nog zwak aan het duel. Het was heel slordig in de passing en ging de duels bovendien veel te slap in. Het zorgde ervoor dat RKC na een kwartier spelen verdiend de openingstreffer wist te maken en enkele minuten later kwam de nummer laatst van de Eredivisie zelfs op een 0-2 voorsprong. Feyenoord leek wakker geschud te worden en enkele minuten later zorgde Nicolai Jørgensen met het eerste schot op doel van Feyenoord voor de aansluitingstreffer. RKC kreeg vervolgens weer wat kansjes, maar vlak voor rust kwam Feyenoord toch op gelijke hoogte na een vrije trap van invaller Sam Larsson. Hij was na de treffer van Jørgensen in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Luis Sinisterra.

Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC. Orkun Kökcü werd een paar keer gevaarlijk met een schot, terwijl een kopbal van Jørgensen van de lijn werd gehaald. Vervolgens kreeg ook Steven Berghuis enkele goede mogelijkheden en zag Jens Toornstra een inzet van hem gekeerd worden. De krachten vloeiden langzaam weg en steeds meer begon het publiek in De Kuip te vrezen voor puntverlies. Vijf minuten voor tijd sloeg Marcos Senesi echter toe. Hij kopte een vrije trap van Berghuis snoeihard binnen en zorgde daarmee voor de verdiende voorsprong.

Een kleine minuut later was het duel definitief beslist. Middenvelder Spierings kreeg een gele kaart vanwege een overtreding en sloeg uit frustratie die kaart uit de handen van scheidsrechter Makkelie. Het gevolg was direct een tweede gele kaart, waardoor Spierings met rood van het veld werd gestuurd. Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar, al zag het Senesi met een handblessure nog wel uitvallen.

In de slotfase was er nog veel tumult in het strafschopgebied. Berghuis gaf een por in de maag van doelman Vaessen en de keeper stortte enkele seconden later pas overdreven naar de grond. Zowel scheidsrechter Makkelie als de VAR trapten niet in het toneelstukje. Niet veel later werd er afgefloten voor het einde van de wedstrijd en kan Feyenoord ondanks dat het nog altijd maar tiende staat vooral omhoog kijken. De ploeg staat nog maar vier punten van een direct ticket voor de Europa League.




Discussieer mee op de forums


Tags

rkc senesi berghuis eredivisie kuip larsson makkelie spierings advocaat afgefloten geschud handblessure hekkensluiter kansjes kokcu krachten maag passing seconden sinisterra slap snoeihard stortte toneelstukje toornstra trapten tumult vaessen var vloeiden wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda