Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Uiteindelijk zat er niet meer in dan 1-1'

7 november 2019 23:34

In gesprek met RTL 7 gaf Dick Advocaat aan dat 1-1 de juiste weergave was gezien het spelbeeld. "Het is een lastige ploeg om tegen te spelen met zoveel snelheid voorin", aldus Advocaat. "We gaven nogal eens de bal weg op het middenveld, waardoor zij in hun kracht konden komen en daar aardig wat kansjes uit kwamen. Wij hadden ook mogelijkheden, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan 1-1. We konden uiteindelijk wel meer risico gaan nemen, maar ik had niet het gevoel dat dat zou helpen."

Feyenoord kwam nog wel op voorsprong, maar kon niet doordrukken. "We hadden veel te veel onnodig balverlies. We konden de bal niet snel aanspelen, waardoor ze gaan draaien en dan de bal verliezen", zo gaf hij aan. "Dat kan alleen maar beter. Je kan niet in zes dagen verwachten dat alles in één keer beter is. Ze hebben hard gewerkt en alles geprobeerd. We hadden een paar geweldige aanvallen die dan net niet lukken, maar we hadden ook totaal onnodig balverlies op het middenveld, waardoor de tegenstander in hun spel kon komen. Daar bleven zij gevaarlijk in en die kregen ook nog wat kansjes."

Dat Rangers in eigen huis wist te winnen van FC Porto is voor Feyenoord ongunstig. "Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en daarin is nog alles mogelijk. Het wordt natuurlijk wel moeilijk, maar dat wisten we voor de wedstrijd ook al", zei hij daarover. "We kunnen nog zes punten halen. Daar moet je als voetballer altijd vanuit gaan. Op het einde zien we wel waar we staan."


Tags

advocaat balverlies kansjes aanspelen doordrukken porto rangers spelbeeld weergave

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe