Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'Het was beter dat iemand anders voor de groep zou gaan staan'

7 november 2019 18:17 - VTBL.nl
Foto: Pro Shots

Jaap Stam: "Het was beter dat iemand anders voor de groep zou gaan staan"; image source: Pro Shots

In gesprek met VTBL geeft Jaap Stam aan dat hij niets anders kon doen dan opstappen bij Feyenoord. "Ik heb zelf een bepaalde visie en een manier van voetballen. Daar ben je continu mee bezig. Als je als trainer uiteindelijk ziet dat het moeilijk gaat of niet lukt en het er niet uit gaat komen, dan houdt het voor mij op", aldus Stam. "Ik heb de dag na de wedstrijd tegen Ajax de beslissing genomen. Sjaak Troost en Toon van Bodegom gaven aan dat ze mij niet kwijt wilden. Ik waardeer dat zeker. Zij hebben het beste met mij voor. Ondanks dat er binnen de club van alles speelt, willen zij er het beste van maken."

Stam gaat verder: "Uiteindelijk ga je voor jezelf dingen afwegen. Je kijkt naar het perspectief voor de toekomst en wat je op de korte termijn kan doen. Ik bleef toen bij mijn standpunt dat het beter was dat iemand anders voor de groep zou gaan staan."

Dat de spelersbus na het duel in Amsterdam werd opgewacht speelde niet mee in zijn beslissing. "Supporters zijn heel kortzichtig. Aan de ene kant begrijp ik dat ook wel, maar aan de andere kant geven ze je geen tijd en willen ze niet accepteren waar de club zich in bevindt", zo geeft hij aan. "Het is voor spelers ook heel moeilijk. Als je in De Kuip speelt en supporters stellen zich op een dusdanige manier op richting het team, vinden spelers het heel moeilijk om te presteren. Als het stadion enorm tekeer gaat en steun geeft, gaat het een stuk makkelijker."


Tags

stam bodegom kuip troost vtbl

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Niemand verwachtte een titel hoor Stam maar deze klerezooi ook niet. Lamlendig zootje heb je er van gemaakt.
+1/-0

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Er komen tussen de regels door wat negatieve zaken die Stam uit over de club Feyenoord.

Het enige wat ik kwijt wil aan deze beste man, kijk in de spiegel je had geen gezag.
+2/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis besiktas bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht