Feyenoord gelijk tegen Young Boys na op en neer gaand duel

7 november 2019 22:52

Feyenoord gelijk tegen Young Boys na op en neer gaand duel; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond in eigen huis tegen Young Boys gelijk gespeeld. Het duel in De Kuip eindigde in 1-1. Via een strafschop van Steven Berghuis kwam de ploeg nog wel op voorsprong, maar na rust wist de Zwitserse ploeg gelijk te maken.

Direct vanaf het begin ontstond al een wedstrijd die over en weer ging. Beide ploegen zochten de aanval en de eerste grote kans was na ruim tien minuten voor Luis Sinisterra. Een schot van de Colombiaan werd echter geblokkeerd en voorkwam de openingstreffer. Feyenoord zou enkele minuten later alsnog op voorsprong komen toen Ridgeciano Haps onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Aanvoerder Steven Berghuis ging achter de bal staan en schoot hard de 1-0 binnen.

Ook na die openingstreffer bleef Feyenoord de gevaarlijkste ploeg, al waren beide teams vooral erg slordig waardoor grote kansen uitbleven. Nicolai Jorgensen kreeg nog wel een goede kans, maar kon net niet bij de bal. Young Boys leek vlak voor rust plotseling de gelijkmaker voor het inschieten te hebben, maar de bal werd verkeerd geraakt en het liep voor Feyenoord met een sisser af.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk slechter voor de dag. Young Boys zette nadrukkelijk aan en kreeg meerdere kansen om gelijk te maken. Net toen Feyenoord wat meer grip op het duel leek te krijgen, viel de treffer van de Zwitsers alsnog. Edgar Miguel Ié ging in de fout en raakte daarbij uiteindelijk ook geblesseerd, waarna invaller Spielmann daar dankbaar gebruik van maakte en voor de 1-1 zorgde.

Beide ploegen gingen vervolgens voor de winst. Young Boys schoot vlak voor doel net over, terwijl Jorgensen in blessuretijd de winst voor het inschieten leek te hebben. Hij leek echter te schrikken van de kans, waardoor het duel eindigde in 1-1. Feyenoord staat door het gelijke spel nu op de derde plaats. Winst over drie weken in eigen huis tegen Rangers FC is noodzakelijk om nog kans te maken om door te gaan. Puntverlies tegen de Schotten betekent al direct uitschakeling.