Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Wie niet fit is, speelt niet'

6 november 2019 11:49

Net zoals eerder Jaap Stam dit ook regelmatig heeft moeten doen, lijkt ook Dick Advocaat voor het duel tegen Young Boys te moeten puzzelen met zijn opstelling. "In deze fase kan ik geen halffitte spelers gebruiken. Wie niet fit is, speelt niet", aldus Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad.

Rick Karsdorp en Eric Botteghin zijn nog onzeker vanwege respectievelijk een liesblessure en hamstringklachten. Lutsharel Geertruida speelde om die reden maar een helft met Jong Feyenoord tegen Jong Vitese. Botteghin miste vanwege klachten nog het duel tegen VVV, maar zijn blessure is niet ernstig. "Maar Edgar Ié had een paar goede onderscheppingen, hij deed het aardig tegen VVV", zo geeft hij aan.

Volgens Advocaat is het duel tegen Young Boys heel erg belangrijk. "Want als we thuis twee keer winnen, kunnen we ons gewoon nog plaatsen voor de knock-outfase. Dat is goed voor het vertrouwen", zegt hij daarover. "Dat was er niet toen ik voor het eerst het veld opstapte met deze groep. Maar de 0-3 tegen VVV zal dat voor een deel hebben teruggebracht. Er is nog heel veel om voor te spelen. Anders was ik er niet eens ingestapt."

Advocaat verwacht dan ook veel van de supporters van Feyenoord. "Het publiek was stil bij mijn eerste training en ook in Venlo keken de mensen nog de kat uit de boom, had ik het idee", aldus de trainer van Feyenoord. "Maar dit is een avondwedstrijd in Europees verband. Dan is er normaal gesproken de kolkende sfeer waar Feyenoord bekend om staat. Daar hoop ik echt op, want juist dat kan ons weer een stapje verder brengen."
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat vvv botteghin jong avondwedstrijd boom geertruida halffitte ingestapt karsdorp kat keken kolkende liesblessure onderscheppingen opstapte outfase puzzelen stam teruggebracht vitese

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment