Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Uitslag is goed, maar kan nog wel beter'

3 november 2019 16:46

In gesprek met Fox Sports gaf Dick Advocaat aan dat de uitvoering van zijn ploeg beter had gekund. "Maar als je in je eerste wedstrijd met 0-3 wint tegen een ploeg die vervelend is, omdat ze al zes keer verloren hebben, is de uitslag goed. Het kan alleen wel beter", aldus Advocaat. "Ze waren overijverig en daarom maakten ze wat foutjes. Ondanks dat hebben we niet veel weggegeven en hebben we, ook omdat zij met tien man kwamen te staan, wat mogelijkheden gehad. Dat hebben we alleen niet goed uitgespeeld."

Nicolai Jørgensen gaf in het verleden meerdere keren aan niet op kunstgras te willen spelen. Voor Advocaat was dat geen optie. "Ik heb hem gezegd dat hij moest spelen. Daar moet je ook niet over in discussie gaan. Maar hij wilde zelf ook heel graag, dat moet ik wel zeggen", zo gaf hij aan. "Ook voor hem is het een heel belangrijke periode. Ik zag gisteren en eergisteren op de training al dat hij overijverig was. Ook vandaag was hij heel nuttig voor het elftal. Hij maakte een prachtige goal, dus ik ben daar heel blij mee."

Advocaat ging nog verder op zijn beslissing in om Jørgensen niet te sparen, wat in het verleden wel gebeurde. "Ik heb hem gezegd dat ik hem niet meer ga sparen. Tegenstanders willen zijn naam ook zien. Als ze zijn naam zien, schrikken ze toch een beetje. Hij is toch een internationale spits", zei hij daarover. "Als hij er niet bij is, krijg je een totaal ander elftal. Hij was het er helemaal mee eens. Ik denk dat hij het goed heeft opgepakt. Ik heb gezegd dat hij zou spelen zolang het kon en daarna zou hij eruit gaan."

Ondanks de zege zag Advocaat nog wel voldoende verbeterpunten. "Ze lieten zich teveel naar achteren dringen en dat was totaal niet nodig. Met een man meer moet je naar voren spelen en niet naar achteren. Maar wat er allemaal gebeurd is afgelopen maanden kan ik wel begrijpen dat ze wat meer op zeker spelen", aldus Advocaat. "Zo'n overwinning geeft zelfvertrouwen. We maakten mooie goals en hebben nog een aantal momenten gehad. Maar ik wil dat de zijkanten meer bewegen. Dat ze naar binnen komen en de backs er overheen komen. Dat durfden ze nog niet te doen. Geertruida wel toen hij er in kwam, hij vloog er gelijk overheen."


Tags

advocaat overijverig sparen durfden eergisteren foutjes fox geertruida nuttig schrikken uitvoering weggegeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony benig berghuis bestlander brandon chobyong corona dribbel fer feyenoordtransfermarkt filip gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip kwang lucht lulring mexico paspoort ramesoe