Winst Oranje; Invalbeurt Bosvelt; gelijkspel Belgen

7 juni 2003 20:12

Verslaggever: K

Het Nederlands elftal wist vanavond in Wit-Rusland na een zeer matige eerste helft alsnog met 0-2 te winnen van het gastland. Na een uur spelen waren Overmars en Kluivert de doelpuntenmakers. Daardoor blijft Oranje in de race voor EK-kwalificatie. Feyenoord middenvelder Paul Bosvelt mocht direct na rust invallen. Hij moets op rechtsachter Reiziger vervangen. Voor Van Hooijdonk was geen invalbeurt weggelegd.

Belgie behoudt een kleine kans op kwalificatie na het 2-2 gelijkspel in en tegen Bulgarije. Een eigen doelpunt van de Bulgaren en een goal van Clement zorgden voor het (onverdiende) gelijkspel. Met nog drie duels te gaan is Belgie vierde in de poule met vier punten achter op Bulgarije. Bij de Belgen speelde Feyenoord aanvaller Buffel als schaduwspits.