Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel met ruime cijfers in Venlo

3 november 2019 16:18
Foto: Pro Shots

Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel met ruime cijfers in Venlo; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd onder Dick Advocaat direct weten te winnen. Op bezoek bij het voor Feyenoord traditioneel lastige VVV werd met 0-3 gewonnen. Steven Berghuis maakte twee treffers, terwijl ook Nicolai Jørgensen tot scoren kwam.

Dick Advocaat had zoals verwacht al ingegrepen achterin en gunde Jan-Arie van der Heijden een basisplaats, die voor het laatst op 18 augustus in actie was gekomen en sindsdien zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie had gezeten.

De openingsfase was nog voor de thuisploeg en VVV kwam ook een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Kenneth Vermeer. De eerste kans voor Feyenoord na ruim een kwartier spelen zorgde echter direct voor de openingstreffer. Nicolai Jørgensen gaf de bal aan Jens Toornstra, de middenvelder gaf hard voor en de Deense spits schoot bij de eerste paal de bal in het doel.

Ook in de periode na de 0-1 bleef VVV de iets betere ploeg op het veld. De Limburgers waren wel gevaarlijk, maar produceerden geen enkel schot op doel. Toen Feyenoord dat na ruim een half uur voor de tweede keer wel deed, was het weer raak. Dit keer schoot aanvoerder Steven Berghuis de bal heerlijk in het doel.

Na rust voerde VVV het tempo verder op en werd Feyenoord vaker onder druk gezet. De defensie van Feyenoord stond echter keer op keer goed opgesteld, waardoor de thuisploeg nauwelijks tot kansen wist te komen.

De hoop op een goed resultaat was bij VVV bovendien helemaal weg toen verdediger Kum halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld moest. Beide ploegen probeerden in de resterende minuten aan te vallen, maar tot noemenswaardige kansen leidde het aanvankelijk niet. In blessuretijd kreeg Feyenoord echter nog een strafschop vanwege hands en Berghuis wist daarmee zijn tweede van de middag te maken.




Tags

vvv berghuis advocaat gunde hands heijden kum noemenswaardige openingsfase produceerden toornstra vermeer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda