Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Ik heb niet gezien dat ze achter Jaap Stam stonden'

31 oktober 2019 14:49
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Ik heb niet gezien dat ze achter Jaap Stam stonden"; image source: Pro Shots

Op zijn eerste persconferentie als trainer van Feyenoord gaf Dick Advocaat donderdagmiddag aan dat hij 's ochtends een verwijt had gemaakt richting de spelersgroep. "Ze stonden allemaal achter Jaap Stam, maar dat heb ik niet gezien", aldus Stam. "Als ze achter Jaap Stam hadden gestaan, was hij nu nog trainer geweest. Dan hadden ze iets meer laten zien."

Eerder dit jaar zag Advocaat nog af van een overstap naar Feyenoord. "Het is een andere periode", zo gaf hij aan. "Ik weet nog dat ik een gesprek had met Van Geel. We hadden toen net twee wedstrijden verloren met Utrecht, dus ik zat niet zo lekker in mijn vel. Ik kreeg continu te horen wat onze supporters van plan waren. Daar zat ik niet op te wachten. Dat is de reden waarom ik toen nee zei."

Het doel voor de rest van het seizoen is duidelijk. "Wij moeten Europees voetbal halen", zei hij daarover. "Hoe? Dat maakt niet uit."
Tags

stam advocaat utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
haha dick lijkt zelf het media lek te zijn bij de assistenten xD Geheid dat hij ze ook niet achter jaap vond staan dus daar heb je niks aan. Als je iets in de media brengt kan je niet meer worden teruggedraaid :P En kan Troost niet opeens terug krabbelen op zijn belofte aan Dick.

Mss ergerde hij zich ook aan troost met zijn optredens die laat hij hierdoor ook nog eens extra in zijn hemd staan. Dit wederom zwakke optreden als TD duwt Troost ook verder richting uitgang Feyenoord.

We gaan zien of de selectie nu wel achter de trainer staat.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik zie dat Dickie terug grijpt naar het centrum Botteghin / van der Heiden, dus mijn hoop is al weer meteen vervlogen. Volgens hem is communicatie achterin het meest belangrijk, maar volgens mij is kunnen voteballen toch echt iets belangrijker. En we hebben allemaal kunnen zien aan het begin van het seizoen dat dit centrum echt waardeloos is, de ene blunder na de andere. Ze gaan ook nooit beter worden, die hoop kun je bij de nieuwe verdedigers nog wel hebben. Zover ik het zie had Van Gastel ook kunnen terug grijpen naar de opstelling van Gio, daar hoef je niet 3 nieuwe trainers voor te halen. Ik vind Dick een leuek vent, maar denk niet dat hij het beter gaat doen dan Stam
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dick haalt gewoon Europees voetbal met deze gasten en hoe hij dat doet zal mij een worst zijn.De technische staf heeft nu tijd genoeg om er volgend seizoen iets goeds van te maken. Wat mij betreft een sjeik, maar dan wel een met heel veel poen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
afwachten welke opstelling zondag er staat, verwacht in ieder geval weinig vernieuwing vanuit Advocaat.
Reken maar dat hij het achterin zoveel als mogelijk zal proberen dicht te timmeren, desnoods door van der Heiden en Botthegin weer centraal achterin te zetten.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Eens hij zal geheid teruggrijpen naar zekerheid zo is Dick. Daarom was ik eerst tegen zijn komst. Maar nu moet je Europees voetbal halen.

Maar als hij dat doet kan het niveau Dick nog wel eens vies tegen gaan vallen.

We gaan het zien... Mss word van Beek weer gerehabiliteerd. Bij nood kunnen fer en tapia ook in het centrum.
+1/-0

4 jaar geleden
Raar dat mensen hier de aanval openen op Troost. Hij heeft gewoon tijdelijk een functie vervuld. Straks gaat Arnesen dat doen. Het is makkelijk om achter de wolven van de pers aan te lopen. Niet alles geloven...Troost is een echte feijenoorder.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Maakt mij niet uit of het een echte Feyenoorder is. Als je niet functioneert of slecht bent in je functie heb je niks te zoeken in de Feyenoord organisatie. Dan dien je Feyenoord meer door op te stappen. Zodat je plaats maakt voor iemand die beter is. Enkel dan zal Feyenoord weer de top halen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hoezo slecht in zijn functie?...heeft het paar maanden gedaan omdat Eenhoorn niet kwam en ze geen technisch directeur konden vinden. Toen kwamen Fer Karsdorp en Narsingh...mooie namen transfervrij zoals jij altijd wil. Maar lang niet gespeeld en heel blessuregevoelig en niet fit. Dus jij zou deze spelers ook genomen hebben. Het is dus makkelijk om Troost de schuld te geven maar niet reëel.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt had deze spelers ook gehaald. Aan deze spelers heb je wat wacht maar af. Fer was nodig om de europese voorrondes door te komen en word belangrijk. Narsingh (had ik wat twijfels over) maar is een prima back up vleugel aanvaller en mss ook een prima wing back in 5-3-2 en karsdorp zal met meer ritme en duidelijkheid of in een andere formatie gewoon een aanwinst blijken. Kan ook nog op het middenveld.

Jeugd uiteindelijk verhuren was ook goed beleid.

st. Juste verkopen voor 9 miljoen vond ik ook prima. (Goeie speler maar was te blessure gevoelig).
Daarna kon ik de komst van ie begrijpen maar niet voor het centrum maar als back up rechts back.

Dat deed Troost goed.

Wat slecht ging is het volgende:
Teveel inzetten op jeugd maar in de voorbereiding bleek dat ze het niveau niet hadden en moest als nog snel alles worden gerepareerd met huur transfervrije niet fitte spelers die een voorbereiding miste met alle gevolgen van dien.
Media optreden over tapia. Hem richting uitgang dwingen terwijl hij een contract heeft.
Van der Heijden zeggen dat hij niet nodig was en dan niet laten gaan terwijl hij al een andere club had en nu niet meer weg kon in de zomer transfer periode en nu ongeïnspireerd op de tribune salaris loopt op te strijken.
Ayoub is ontevreden en niet verkocht en persona non grata heel vreemd...
Kelly halen (was daar tegen lees de reacties bij de artikelen maar)
Senesi halen als interim voor 7 miljoen. Was ook een grote fout (ik heb hier gepost dat het een te groot risico was). in de verhalen getrapt van van ginkel en timmer.
Johnston had ik ook niet gehaald (hebben hendriks en had knoester proberen te behouden).
Door deze aankopen geen salaris ruimte hebben voor een 2de spits.
Stam niet steunen als klankbord.
Nu weer niet de assistenten duidelijk aangeven wat er met ze ging gebeuren na de komst Advocaat en zijn assistenten.
Wilem van Hanegem niet bellen terwijl die dat beloofde wat geheid gedoe geeft in de media.
Naar rob jansen luisteren als het over zijn eigen spelers gaat daardoor contract verbetering voor jorgensen en toornstra en halen marsman...
Aantrekken van teveel buitenlandse spelers wat de communicatie binnen de groep en op het veld moeilijk maakt.

Al met al een belachelijk slecht wan optreden van iemand die het technisch beleid van Feyenoord moet controleren in de raad van Commissarissen. Maakt zichzelf met deze wanprestatie volkomen ongeloofwaardig als lid van de raad van commissarissen.

Tijd dat hij ook het veld ruimt.
+1/-2

4 jaar geleden
Ik heb een dubbelgevoel : Advocaat als leider en als lijder. Gaat het goed dan is Heilige Dick maar gaat het slecht dan gaat iedereen op de schop. Ik denk dat sommigen van de selectie ook zelf gaan afhaken. Why ? Just a feeling …
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dat gaat zeker gebeuren. Het is afwachten hoe en met wie Dick gaat spelen. Hij lijkt vooral nu in te zetten op zekerheid en communicatie (mooi excuus ook om sommige jongens niet in de basis te zetten). Dus de buitenlandse jongens komen weinig aan spelen toe. Ie zal er uit gaan (maar is toch een huur speler gebruik hem als back up voor Karsdorp a.u.b. want geertruida vind ik nog niet goed genoeg). Heeft ie een te grote klap gekregen in zijn zelfvertrouwen na zijn hands bal kijken of je in de winterstop zijn huur contract kan ontbinden. Senesi word ook geheid geslachtofferd met als uitleg dat hij spaans praat. Sinisterra mss ook.

Ben erg benieuwt.

In de winterstop mag er van mij in de spelers groep rigoureus schoon schip worden gemaakt. Een beetje geld genereren en zoveel mogelijk afscheid nemen van jongens met een te zwakke mentaliteit, niet goed nederlands of engels kunnen, en te blessure gevoelig zijn. En anders in de zomer er vanaf zien te raken. En neem dan Honda (traint al bij vitesse mee) assaidi (meer dreiging van links op de vleugel) en Emnes (goedkope back up spits kan ook op de vleugel). Heb je meer creativiteit en scorend vermogen. En dat word echt nodig gemist in de huidige selectie. Advocaat mag van mij ook goedkoop (als dat lukt) Bazoer van Vitesse over nemen. Hij vind dat een goeie speler.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Honda is 33...assaidi speelt nooit Bazoer zoekt psychische hulp. Niet dezelfde fout maken als met Karsdorp Fer en Narsingh. En over Geertruda...doet Karsdorp het dan veel beter als rechtsback?
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
je zal zien dat fer, karsdorp en narsingh wel gaan leveren. dus deze genoemde spelers van me ook. Je hebt geen keus begeleid ze goed en train ze op en je hebt er wat aan. Geld is er niet en je hebt geen keus want jeugd van niveau is er ook niet. overleven met dit soort spelers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bazoer is een gigantische etterbak nooit aan beginnen.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Nu hebben we allemaal ideale schoonzonen ja dat werkt lekker...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ideale schoonzonen genoeg,maar Bazoer,die het bij vele clubs al heeft verknald,mag naar mijn bescheiden mening,nooit,echt nooit, een Feyenoordshirt gaan dragen.In potentie prima speler,is door zijn uitzonderlijk gedrag een vent die geen discipline in zijn bagage heeft.Helaas mijn club kennende,zal die wel worden binnengehengeld….
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik verwacht een heel andere veldsamenstelling : met plaats voor gekende duo vdHeijden/Botteghin + Karsdorp en Malacia, met plaats voor Toornstra/Burger/Kelly/Fer, met voorin een stek voor Larsson/Berghuis. Een 4-4-2. Target gaat defensief spel worden met vasthouden van de bal. Het meer ouderwetse tik-tak spelletje, met balletje terug, op de nul of op een gelijkspelletje. Zodat je aan het eind van het seizoen ergens rond plaats 5 of 6 komt en dan kan Advocaat tevreden terugblikken.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.