Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Dick Advocaat nieuwe trainer van Feyenoord

30 oktober 2019 18:27 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Dick Advocaat nieuwe trainer van Feyenoord</b>; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft via de officiële website bevestigd dat Dick Advocaat de nieuwe hoofdtrainer zal worden tot het einde van dit seizoen. Hij zal daarbij ondersteund gaan worden door Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf. Feyenoord heeft per direct afscheid genomen van Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat.

Advocaat geeft aan dat hij de club graag wil helpen. "Zoals ik dat in 2016 ook al even heb gedaan door met Giovanni van Bronckhorst mee te kijken toen het ook even wat minder ging. Ik kijk ernaar uit morgen de selectie te ontmoeten en met ze op het veld te staan", aldus Advocaat.

Technisch directeur Sjaak Troost geeft aan dat de clubleiding snel moest schakelen na het vertrek van Jaap Stam. "Als een trainer met de enorme staat van dienst van Dick Advocaat beschikbaar en bereid is de club voor dit seizoen te helpen, hoef je daar als clubleiding natuurlijk niet lang over na te denken", zegt hij daarover. "Met zijn ervaring, autoriteit en gedrevenheid en met een grotendeels vernieuwd assistenten-team hebben we er vertrouwen in dat we de weg omhoog vinden."

Troost wil bovendien benadrukken dat de clubleiding met het vertrek van Van Gastel, Makaay en Landzaat niet wil zeggen dat hen de huidige lastige periode wordt aangerekend. "Deze stap, waarvan ik uiteraard begrijp dat die voor hen heel vervelend is en ook onverwachts komt, zet de clubleiding puur vanwege de overtuiging dat de A-selectie toe is aan nieuwe impulsen. Met het vertrek van Jaap Stam was hét moment aangebroken om de staf op meerdere posities te vernieuwen", zo geeft hij aan. "Waarbij ik dus nadrukkelijk stel dat dit niets met hun individuele kwaliteiten of de inzet van het drietal te maken heeft. Feyenoord bedankt Denny Landzaat voor de afgelopen anderhalf jaar. Zeker Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay zijn we veel dank verschuldigd voor hun jarenlange inzet voor de club, als speler en als lid van de technische staf."

Meer op Feyenoord.nl
Tags

advocaat gastel landzaat makaay stam troost bakkati bronckhorst wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
van gastelhad moeten blyven is een grote feyenoord man schandalig dat hy aan de kant wortd gezet
+1/-0

4 jaar geleden
Die bolle Van Gastel had er 2 jaar terug al uitgelazerd moeten worden.
+1/-1

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Een schone lei en kijken wat Advocaat met zijn assistenten er van bakken.

Succes Advocaat (zal je nodig hebben) ben benieuw wat je met deze spelersgroep er nog van kan maken. En welke spelers Advocaat met zijn ervaring neerzet in zijn eerste basis 11.

Het lijkt er nu op dat van Gastel, landzaat en makaay weg moeten. Zonde van de ontslag vergoedingen. Ik had het anders aangepakt en aan het werk gezet.

Maar eerlijk is eerlijk hebben ze goed gepresteerd?

Van gastel zat er met nogal wat trainers... en ging ook niet geweldig... ik had hem met landzaat op de belofte en persoonlijke begeleiding gezet van een aantal huurspelers en verantwoordelijk gemaakt voor het inrichten en het oprichten van jong Feyenoord die volgend jaar in de 2de divisie spelen. Daarmee oefenen wedstrijden doen tot einde van dit seizoen. Ook Kuyt bij de onder 19 lijkt ondersteuning te kunnen gebruiken als hij weg is dus daar konden ze ook helpen.

Bakkati lijkt dus wel te blijven kan je op de tribunes neer zetten en met beelden computer analyses laten maken van alle jong teams en wedstrijden Feyenoord 1 en die info al delen in de rust en tijdens wedstrijden om coaches op de bank te voeden met info hoe de tegenstander staat en waar hun zwaktes zijn en hoe die kunnen worden uitgebuit. Is met zijn Marokkaanse achtergrond ook een goed aanspreekpunt voor spelers met dezelfde achtergrond.
Makaay tja als spitsen trainer zie ik nou niet dat spelers beter worden in het afronden en spitsen worden ook niet echt beter... Dus die is inderdaad overbodig.
Van Gastel, Landzaad, Makaay, Bakkati beoordelen en zijn ze niet goed genoeg uit hun contract laten lopen. Bij ontslag krijgen ze weer geld mee dus zonde. Laat ze maar bewijzen dat ze nuttig zijn en wat kunnen.

Het kan ook geen kwaad dat assistenten voelen dat als een coach waar zij mee samen werkte faalt ze ook consequenties kunnen verwachten en ze mede verantwoordelijk zijn voor wanprestaties. Mss komen ze daardoor meer intern in actie bij vreemde beslissingen van de hoofd coach.
voortaan ook de discussies over wedstrijden of tegenstanders of over spelers intern opnemen en notuleren zodat na de wedstrijden kan worden beoordeeld wie er inderdaad gelijk had.
+1/-0

4 jaar geleden
Hard gelag voor de leden van de technische staf die bedankt worden maar wel volledig te begrijpen.
Advocaat wil het op zijn manier, met zijn mensen doen en als ik heel eerlijk ben zijn ook de nu de wacht aangezegde assistenten mede verantwoordelijk voor de slechte prestaties van het eerste team.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Juist, je hebt gelijk. Iedereen praat dan wel over de fantastische van Gastel, de fijne Landzaat en de goeie Makaay enz. Maar ze hadden ook beter kunnen presteren en deden dat niet. Ze hebben hun deel in de val van Feyenoord. Schone lei, nieuwe begin, andere personen, logisch lijkt mij. Bovendien het gewauwel over De Wolf begint al. Ik denk dat De Wolf in hapklare brokken kan duiden wat het beleid van Advocaat zal zijn. We moeten af van het Stam-achtige gezalf.
+1/-0

4 jaar geleden
Veel succes en volkomen logisch dat dick het met zijn eigen mensen gaat doen .
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is dat zo logisch? Advocaat zal tot aan de zomer blijven, zo lijkt het. En dan? Houdt een nieuwe trainer (Van Wonderen/Fraser/goeie buitenlandse (Duitse!) coach) dan De Wolf en Pot? En waarom zou Advocaat niet met Danny Landzaat kunnen werken? De man die een paar jaar terug nog per se en voor een forse transfersom moest worden gehaald.
+1/-0

4 jaar geleden
benieuwd naar hun kijk op Senesi...de opstelling voor zondag... zal er veel gewijzigd worden??? Speelt Jorgenson op het kunstgras van VVV??
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben benieuwd of Ayoub nu weer in beeld komt. Daar zit echt wel een goede voetballer in.
+1/-0

4 jaar geleden
Landzaat heeft goed getraind op stilstaande situaties! Is duur gekocht van AZ waar hij het goed deed. Die moet je behouden net als Makaay die voor de jeugd een goede spitsentrainer is. VanGastel is en clubman, zet hem neer als scout of bij de jeugd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben ook een clubman, mag ik dan ook een leuk baantje met een salaris van 2 ton?
Makaay een goede spitsentrainer? Hoe kom je erbij? Hij kan alleen goed uitleggen hoe je een frikandel speciaal maakt.
+1/-0

reactie verwijderd


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.720 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki