Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dick Advocaat vanaf donderdag voor de groep, Cor Pot en John de Wolf assistenten'

30 oktober 2019 08:49 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Dick Advocaat vanaf donderdag voor de groep, Cor Pot en John de Wolf assistenten"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Dick Advocaat een akkoord heeft bereikt met Feyenoord om op interim-basis als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De 72-jarige trainer zal donderdag voor het eerst de training leiden, aangezien de selectie op woensdag een vrije dag heeft. Zondag zit hij tegen VVV-Venlo voor het eerst op de bank. Feyenoord zal Advocaat snel officieel gaan presteren.

De komst van Advocaat zal niet de enige wijziging in de technische staf gaan worden. Jean-Paul van Gasten, Denny Landzaat en Roy Makaay moeten allemaal weg bij de club. Cor Pot en John de Wolf zullen de assistenten van Advocaat gaan worden. De toekomst van Said Bakkati, doorgaans de rechterhand van Jaap Stam, is nog ongewis
Tags

advocaat wolf bakkati landzaat makaay stam vvv

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Goeie zet en John De Wolf erbij zie ik wel zitten en met alle respect voor Van Gastel maar die is mede schuldig aan deze malaise ik had meer van hem verwacht,ook Makaay die al jaren eigenlijk niets heeft waar gemaakt helaas,er gloort een beetje licht in de duisternis.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat is de toegevoegde waarde van De Wolf en Pot? Zijn dat -zoals Van Wonderen- tactisch nou grootheden? Kunnen ze een team door goeie traningen verder helpen? Ik zie dat niet direct. Ik hoop op andere namen, Trainers die zich 1. bewezen hebben als hoofdtrainer en 2. meekunnen voor de lange termijn, vooral qua visie. En laat het voor de verandering eens NIET een oud-Feyenoorder zijn. Doe eens een buitenlander. Enige uitzondering maak ik voor Kees Van Wonderen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Je wilt vertrouwelingen naast je hebben in het wespennest dat Feyenoord heet.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Wat schiet Feyenoord op met assistenten die groot tactisch inzicht bezitten, wanneer de spelersgroep niet eens een (tactisch) plan als 'zone-verdediging' (hoe onverstandig ook tijdens afgelopen wedstrijd) kan uitvoeren?

Advocaat heeft zelf tactische bagage genoeg, maar is bovenal een pragmatische trainer die uitgaat van de kwaliteiten in de spelersgroep die hij tot zijn beschikking heeft. Cor Pot is zijn vertrouweling, een klankbord die hij goed kan gebruiken in een organisatie waar je geen idee hebt wie vriend en wie vijand is. Wat @Beer al stelde.

John de Wolf heb ik als trainer allesbehalve hoog zitten maar zijn elftallen zijn wél altijd in staat strijd te leveren. Dat ontbrak er afgelopen zondag ook aan. Onze verdedigers tactisch wat bijbrengen is alsof je een nijlpaard wil laten ijsdansen, door ervoor te zorgen dat ze met het mes tussen de tanden het veld opstappen en de tegenstander 90 minuten lang geen rust geven kun je een hoop compenseren.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Eens van gastel, makaay en landzaad mogen ook wat anders gaan doen in de feyenoord organisatie. Hen streng beoordelen functioneren ze niet, uit hun contract laten lopen. Ze alle 3 ontslaan is wel erg rigoureus en kost je geld. Vooral dat laatste vind ik zonde xD Zo ineens doortastend handelen ben ik helemaal niet gewent van Feyenoord maar juich het wel toe om niet functionerende elementen uit je organisatie te verwijderen.

Laat Troost de volgende maar zijn die zijn congé krijgt. Is ook compleet ongeloofwaardig dat hij nu als commissaris technisch beleid moet beoordelen als hij zelf alle mogelijke fouten in die functie heeft gemaakt.

Mss dat Advocaat nadat hij Gio een keer bij stond allang zag dat je geen fluit aan van gastel en makaay had xD En dat landzaat het vriendje was van Gio (wat niet slim was van Gio want die had na wouters een capabele tactisch goeie en ervaren veld trainer als assistent naast zich moeten zetten waar hij wat van kon leren).

Bakkati kan nog bruikbaar zijn met zijn video analyses. Dit wierp zijn vruchten af in de wedstrijd tegen porto. Hij kan dat nu wellicht bij alle (jeugd) elftallen van feyenoord gaan doen of op de tribune en zijn bevindingen aan de staf van het eerste melden. Met zijn marokaanse achtergrond mss ook een goed aanspreek punt voor jongens in de opleiding met dezelfde achtergrond. Lees nergens wat er met hem gebeurt.

Ik vind het jammer dat Advocaat niet gullit als assistent of in een andere rol voor de club mee neemt. Werkte prima samen bij oranje.

Ben benieuwt wat de Wolf als assistent kan brengen.

Van mij mag Advocaat trouwens wel mochten er bepaalde spelers (dat hoop ik tenminste) in de winterstop weg gaan de lastige Bazoer waar advocaat lyrisch over is goedkoop van Vitesse proberen over te nemen.

@sabau
Advocaat vertrouwt pot door en door en de Wolf kent de club en is ook een betrouwbare vent. Daarom zijn ze in dit Feyenoord wespen nest van nut voor Advocaat. Verder afwachten of je wat substantieels aan de Wolf hebt. Pot zal mee vertrekken als Advocaat weer gaat. Pot is een beetje de schaduw van Advocaat volgt hem overal.
+1/-0

4 jaar geleden
Woensdag een dag vrij? Waarom? Het is crisis bij Feyenoord, intrekken die vrije dagen, er is genoeg om op te trainen. Zou om te beginnen twee keer per dag trainen, 5 dagen in de week. Een vrije dag? Allemachtig, hoe verzin je het.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wie moet de training doen? Iedereen is er uit getrapt en de nieuwe staf is nog niet gepresenteerd. Als die er donderdag zijn kan je de selectie beginnen met afbeulen.

De wolf zal er strijd lust in rammen. En Advocaat zal gewoon de beste spelers in een verdedigend systeem neer zetten.

Veel oefen wedstrijden plannen zal handig zijn om er zo snel mogelijk een spel systeem in te slijpen en te beoordelen met welke basis spelers je de strijd aan gaat.

Ik bedenk me ook ineens wie van Advocaat, Pot en de Wolf spreekt er spaans of portugees? Dat word nog wat met deze selectie. Vraag me ook af hoe de no nonsense harde strijd lust houding en aanpak van de Wolf zal aanslaan bij berghuis (laat vaak zijn man lopen), larsson (moet in trainingen achter zijn broek worden aangezeten) en narsingh (te aardige jonge). En of Fer, narsingh, karsdorp (te lang niet gespeelt), jorgensen, haps (vaak geblesseerd) en de jeugd zijn geheid kei harde trainingsaanpak aan kunnen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De spelers die de Nederlandse taal niet machtig zijn, twee weken naar een nonneninternaat sturen om Nederlands te leren. Dan zijn er geen taalproblemen weer.
+1/-0

4 jaar geleden
vind wel jammer voor van gastel heeft veel meegemaakt dit had niet hoeven te gebeuren met van gastel
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Vind ik ook raar. Is de cultuurbewaker en zit er lang als senior assistent en kent alle jeugd van o17 tm o19 (+jong) goed denk ik. De doorstroming van de jeugd moet goed bewaakt worden met een resultaat trainer advocaat. Landzaat was toch de man die de az successen moest kopieren maar goed hopelijk heeft hij de kennis inmiddels overgedragen (aan wie....?) en er moet iemand weg uiteraard. Van Wonderen was de ultieme assistent geweest idd! Zeer succesvol bij jeugd oranje en nu assistent koeman. Hopelijk komt koeman ooit terug met ook daarbij (2 a 3 op nog relatief jonge leeftijd) de vrij, gini, Ake, de roon en bijv nog zierkzee, bogarde of chong. Enige manier om ooit nog kampioen te worden.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Helaas vind ik dat Van Gastel de laatste twee jaar niets heeft toegevoegd neemt niet weg dat deze gozer een ander baan binnen Feyenoord moet krijgen,ik denk ook dat hij er een beetje genoeg van had de eeuwige assistent te zijn en dat is begrijpelijk,een frisse wind zal goed doen.
Ook wordt het een keer tijd dat er gvd naar de mentaliteit wordt gekeken want daar ontbreekt het nogal een beetje van bij Feyenoord,soms heb je gewoon iemand nodig in een elftal die de beuk ern gooit en de ploeg op voortouw neemt hoeft nog niet eens een topspeler te zijn maar een balafpakker bv.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Tja hoe beoordeel je zijn slechte functioneren? Is lastig natuurlijk. Hij wil zelf weg bedoel je? Ontslagen toch? Lijkt mij de mooiste baan die er is (ik ben geen absoluut leiderstype). Fer (qua praten en felheid als ie fit is) en Toornstra (met loopacties) kunnen die rol als enige pakken. Sowieso op 2 januari bryan linssen transfervrij vastleggen vanaf juni. Een NLe, goede, slimme, complete, effectieve voetballer met goede mentaliteit en coachend vermogen denk ik.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik kan het natuurlijk verkeerd hebben maar ik denk dat een frisse orkaan wonderen doet, maar wat jij zegt ben ik het volkomen mee eens alleen moet ik nog zien of Fer op zijn oude niveau terug komt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Je hebt gelijk, we willen teveel Messi's, maar dat is gewoon niet realistisch, wat we wèl moeten trachten is het halen van spelers die " harder " zijn, ook fysiek sterker, die hun ding kunnen doen zonder dat het nu héél mooi of acrobatisch moet zijn. Ik denk aan types als KEA, Wijnaldum, De Vilhena, St.Juste, Kongolo.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki