Transparent
Inloggen
Sluiten

Martijn Krabbendam: 'Jaap Stam had in de bus al besloten dat dit het wel was'

28 oktober 2019 22:19 - Veronica Inside
Foto: Pro Shots

Martijn Krabbendam: "Jaap Stam had in de bus al besloten dat dit het wel was"; image source: Pro Shots

Jaap Stam had zondagavond al besloten dat hij zou vertrekken bij Feyenoord. Dat wist clubwatcher Martijn Krabbendam maandagavond te melden bij Veronica Inside. "Hij had in de bus al besloten dat dit het wel was", aldus Krabbendam. "Hij ging na wat er afgelopen maanden was gepasseerd en hoe hij moest werken, maar ook hoe ze bij Ajax voor rust gespeeld hebben. Hij kon niet anders dan concluderen dat wat hij wilde niet binnenkwam bij de spelers."

Volgens de journalist van Voetbal International zal Stam ook geschrokken moeten zijn van het niveau van de selectie. "Hij dacht toen hij kwam dat hij het laatste beetje voetbal er nog in zou krijgen", zo gaf hij aan. "Dat was altijd al de kritiek bij Feyenoord. Ze wonnen dan wel prijzen, maar het voetbal was altijd onderontwikkeld."

Krabbendam ging verder: "Stam ging aan de slag en de ene na de andere speler viel weg. Hij krijgt spelers binnen die half fit of helemaal niet fit waren. De consequentie was dat hij niet de beste spelers kon opstellen, maar degenen die fit waren. Hij kon ook niet wisselen om iets te veranderen in zijn elftal. Hij wilde het voetbal verder ontwikkelen, maar daar had hij geen tijd meer voor, omdat de competitie begon en het alleen maar om punten pakken ging."

Stam had ook nauwelijks krediet bij de supporters van Feyenoord. "Vooraf dacht je dat deze man qua karakter misschien goed bij Feyenoord zou passen, maar dat viel in de praktijk toch tegen", zei Krabbendam daarover. "Bij de eerste de beste tegenslag begon het gemor en bij Fortuna-uit riepen ze al om zijn ontslag. Dat sentiment is nooit veranderd. Dat was voor hem vooral de reden om er mee te stoppen. Ze hebben bij Feyenoord echt op hem in gepraat om dit niet te doen. Sjaak Troost en Toon van Bodegom wilden hem echt behouden. Ze vonden dat het wel aardig ging. Dat vonden de spelers ook. Ook zijn zaakwaarnemers hebben nog even geprobeerd of hij niet nog door wilde gaan."
Tags

krabbendam stam bodegom fortuna troost veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ze wonnen wel prijzen, maar het voetbal was onderontwikkeld??? Dat heet het maximale uit de selectie halen en dat heeft Japie echt niet gedaan.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Er zijn twee problemen, één was Stam, die gewoon ( nog ) te onervaren was als coach, en probleem twee komt nu aan de beurt : de selectie is niveau nul. Ook daar moet binnen de paar dagen iets aan gedaan worden. Voorstel : zet de helft op non-actief.
+1/-0

 
4 jaar geleden
waar wil jij de andere helft vandaan halen?
+1/-0

 
4 jaar geleden
De helft van de selectie is dermate slecht dat je ze gewoon niet meer Mag opstellen. Ik zou de weg van Boskamp volgen. Zet nu volledig in op de jeugd. Niet omdat onze jeugd super-hieper-goed is, maar je doet dan misschien iets positiefs naar de toekomst.
Blijven wij uit de onderkant van het rechter rijtje ? Ik vrees voor het eerst in ons club-bestaan dat dit nog zelfs de vraag gaat zijn. Maar dan zij het maar zo.
+1/-0

 
Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Misschien is het maar goed dat jij niet aan het roer staat. Zo gaat de club helemaal naar de klote.

Daarbij is er veel meer uit deze selectie te halen.
Daarnaast is de huidige jeugd nog helemaal niet toe op (veel) duels in Feyenoord 1. Alleen Kökcu en Burger kunnen nu mee, maar ook die hebben tijd nodig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Volgens mij kun je vrijwel niets uit déze selectie halen. Ik vrijwaar hiermee niet Stam, maar het is gewoon de waarheid. Een handjevol spelers is eredivisie - waardig.
+1/-0

4 jaar geleden
Dat de selectie niet al te best is: eens.
Dat het beleid van Feyenoord op z'n zachtst gezegd wat chaotisch aandoet: eens
Dat Jaap Stam nu in de media wordt geschetst als de slimme, goede ervaren trainer die besloten heeft dat met dit materiaal, bij deze club niet valt te werken omdat de spelers niet kunnen uitvoeren wat hij vraagt en omdat de toptalenten bij Ajax beter zijn: Oneens
Ik snap heel goed dat Japie z'n carrière wil redden maar het valt me erg van hem tegen dat hij dat doet over de rug van Feyenoord. De beslissingen die hij heeft genomen bij de opstellingen van de laatste wedstrijden, met name de laatste tegen Ajax laten ook wel wat te wensen over en dan druk ik me nog genuanceerd uit. Slecht wisselbeleid en gewoon te weinig ervaring met leiden van een grote club doen hem mede de das om. Verder ligt het misschien ook wel aan hem, dat spelers niet renderen: Het overgrote deel rendeerde onder van Bronckhorest wel.
Dus wie nu: Ik denk oprecht dat Dicky Dik de enige optie is maar goed, wie ben ik...
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki