Feyenoord ontsnapt met 'slechts' vier tegentreffers na nieuwe wanvertoning

27 oktober 2019 18:39

Feyenoord ontsnapt met "slechts" vier tegentreffers na nieuwe wanvertoning; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft in de Klassieker een harde nederlaag moeten slikken. De ploeg van Jaap Stam ging kansloos met 4-0 onderuit. Die stand was ook al met rust bereikt. Feyenoord mocht na afloop vooral blij zijn dat de score niet veel groter was uitgevallen.

Tegen alle verwachting in had Jaap Stam een zeer aanvallende opstelling op de mat gebracht tegen Ajax en dat pakte vanaf het begin desastreus uit. Na twee minuten liet Rick Karsdorp zich verrassen, waarna Ziyech uiteindelijk voor de 1-0 kon zorgen, terwijl in de zevende minuut bovendien ook de 2-0 nog volgde. Feyenoord leek in de openingsfase al rijp voor de slacht en zag de thuisploeg kans op kans creëren, terwijl het zelf nauwelijks gevaarlijk wist te worden.

Halverwege de eerste helft leek Feyenoord iets beter in de wedstrijd te komen en had het bovendien recht op een strafschop toen Luciano Narsingh hard onderuit werd getrapt door Veltman. Scheidsrechter Gözübüyük gaf echter geen penalty, terwijl de VAR ook niet ingreep. Jens Toornstra scoorde enkele minuten later wel, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel van Luciano Narsingh. Juist in die fase sloeg Ajax genadeloos toe met twee treffers kort achter elkaar, waardoor Feyenoord met rust al op een 4-0 achterstand kwam.

Ook na rust werd de ploeg van Jaap Stam volledig overlopen en zag Vermeer het ene na het andere schot op zich afkomen. Dankzij enkele goede reddingen en vooral veel ballen die net over of naast het doel gingen bleef Feyenoord een grotere vernedering bespaard. Door de harde nederlaag is Feyenoord wel gezakt naar de twaalfde plaats op de ranglijst, slechts vijf punten van een degradatieplaats. Een direct ticket voor Europees voetbal lijkt met een achterstand van negen punten ver weg.