Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ontslag van Jaap Stam zou meer dan een miljoen euro kosten'

26 oktober 2019 01:46 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Ontslag van Jaap Stam zou meer dan een miljoen euro kosten"; image source: Pro Shots

Ondanks dat Jaap Stam al onder druk lijkt te staan bij Feyenoord hoeft hij niet te vrezen voor een ontslag. Dat weet De Telegraaf te melden. Feyenoord heeft het geld niet om zijn contract af te kopen op moment als het elftal nog verder in de problemen komt en de selectie nog minder zelfvertrouwen krijgt. Een ontslag van de trainer zou meer dan één miljoen euro kosten.

De clubleiding weet bovendien ook dat vanwege bestuurlijke onrust Stam pas extreem laat zijn selectie kon inrichten. Vanwege de beperkte middelen moest hij het bovendien doen met huurspelers, transfervrije spelers en andere koopjes. Daar waar concurrenten Ajax en PSV flink geïnvesteerd hebben afgelopen zomer.

De selectie van Feyenoord was pas tegen het einde van de transferperiode compleet en heeft Stam pas acht weken daarmee kunnen werken. In die periode zaten bovendien ook nog twee interlandperiodes.
Tags

stam inrichten telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Het blijft niet bij 1 miljoen, want zijn opvolger komt het ook niet voor niets doen. We zullen het dus met Jaap moeten doen.
+1/-0

Kuijt007 (geschorst)
4 jaar geleden
Klinklare onzin! Als Stam bij een negatief resultaat niet per maandag ontslagen is of zelf ontslag genomen heeft, dan mogen we toch wel veewachten dat er een duidelijk signaal vanuit de supporters komt!
+2/-1

 
4 jaar geleden
Waar denk je aan dan? Inzamelingsactie?
+1/-0

4 jaar geleden
Het geld aan salaris betaal je sowieso. De kosten zitten inderdaad in een nieuwe trainer. Wellicht dat Van Gastel het over kan nemen. Dan kost het je per saldo niets.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Van Gastel???????????????????????Die mag ook pleite!
+1/-0

4 jaar geleden
Ontslag is nu nutteloos. Het seizoen is grotendeels verloren. Het is een grote fout geweest om spelers zonder ritme te halen zoals Fer Karsdorp en Narsingh.Denk dat het met Burger en Geertruda zeker niet minder zou zijn gegaan. Bij PSV gooien ze Iataren ( 17 jaar ! ) ook in het diepe waarom kiezen wij altijd voor ouwe uitgebluste niet fitte spelers....
+1/-0

4 jaar geleden
"Vanwege de beperkte middelen moest hij het bovendien doen met huurspelers, transfervrije spelers en andere koopjes. Daar waar concurrenten Ajax en PSV flink geïnvesteerd hebben afgelopen zomer."Maar we staan niet alleen achter Ajax en PSV, maar ook nog achter acht andere clubs. En dan hebben we nog niet eens tegen Ajax en PSV gespeeld. We kunnen blijkbaar ook al niet winnen van AZ, Heracles, Sparta, Utrecht (allemaal thuis) en Emmen, Fortuna en Heerenveen (uit). Hadden die dan meer middelen dan wij?
+2/-0

4 jaar geleden
Afscheidscadeau van Van Geel.
+2/-0

4 jaar geleden
Morgen zal hoe dan ook bepalend worden voor de toekomst van Stam. Een “ acceptabele” kleine nederlaag zal nog vergoelijkt worden door de achterban, een afstraffing zal het rumoer en de roep om vervanging doen toenemen.
Wat mij betreft is Stam niet de man die Feyenoord beter laat voetballen, kwaliteit selectie is best wel aanwezig.
+1/-0

4 jaar geleden
Jol als mentor er naast zetten ( heb hem gevraagd en dat zou hij best wilen al het hem wordt gevraagd)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Stam is er het type niet voor om iemand naast zich te dulden. Wat we nu hebben : nutteloze dure aankopen, softe spelers, nutteloze dure trainer, management dat gewoon niet thuis geeft. Doemscenario derhalve.
+2/-0

4 jaar geleden
Eigenlijk kan je hem maar weinig verwijten... dunkt mij . Natuurlijk had hij op een andere manier met Senniese om moeten gaan, natuurlijk heeft hij veel en slecht gewisseld echter een flop spits is een flop spits, een flop verdediger is geen verdediger. Hij heeft niemand aangenomen. Geen medelijden met brood voetballers cq coachen dus als je hem ontslaat prima maar neem dan in godsnaam Dirk, Ted en Mark mee naar verwegistan. Die zijn en acht ik meer verantwoordelijk voor de gehele gang van zaken dan Jaap. Jaap is de coach die met 10 man moet spelen (geen spits) heeft hij wel een spits speelt hij op kunstgras en zijn al die poppenvoetballers ziek zwak of misselijk.. Laten we wel wezen welk verwijt kan je hem maken dat die portugese volleyballer ineens ging voetballen
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Je kan stam genoeg verwijten.
Het is mss wel een goeie veld trainer tactisch is het duidelijk nog een beginner. Trainen blijkt eens te meer een ervaringsvak. Zijn wissels zijn drama, Hij kan niet beoordelen of een speler de juiste kwaliteiten heeft voor het Feyenoord niveau of welke spelers renderen op een positie in de selectie of de juiste kwaliteiten hebben om te renderen in zijn speel visie. (zie halen kelly, senesi en al was het niet zijn speler zoals hij beweerde waarom belde hij senesi dan dat hij hem graag wou hebben? Ook liet hij zijn onkunde blijken bij het opstellen van vente in de spits daarna narsingh en door hoog druk te willen zetten en dan met de trage Botteghin te spelen in je centrale duo en deze speler ook nog eens je aanvoerder te maken...

Iedere trainer met een beetje ervaring weet dat je van achteruit begint en daar is het zo lek als een zeef. Timmer dat eerst dicht. Desnoods door 5-3-2 te spelen.

De onkunde van Troost helpt ook niet mee bij het dossier Tapia en van der Heijden en Ayoub lijkt ook al afgeschreven.

Net als dat goeie elementen elkaar versterken zo is dat ook met slechte. Met alle fouten van iedereen gaat Feyenoord sportief steeds meer en meer in een neus duik naar beneden.

Ik zou wel actie ondernemen. Een ervaren trainer halen dan maar weer advocaat en deze technisch manager maken (gebruik het td vacuum als voordeel en creeer een nieuwe functie die enkel gaat over het functioneren van de staf, spelers en coaches van het eerste en deze controleert en bij niet functioneren taken kan afnemen of mensen verplaatsen of ontslaan als dat financieel word goedgekeurt) In de praktijk advocaat in dit scenario nu gewoon de leiding geven. Van gastel, landzaad, makaay mogen ergens anders gaan buiten spelen. En laat advocaat er een team neer zettend die wat kunnen een assistent als goed tacticus (die het spel vanaf de bank kan lezen) en veldtrainer naast hem (uiteraard op proef niet weer langlopende contracten).

Stam laat je weten dat hij alleen nog de verldtrainingen van advocaat mag gaan doen. Want Advocaat is dan zijn baas. Doet hij dat niet is dat werkweigering of neemt uit trots zelf ontslag en dus is Feyenoord geen geld aan Stam kwijt voor een ontslag premie.

Als je arnesen dan aan neemt om de scouting weer goed op te tuigen. En het grote salaris van van geel door 3 deelt om die 3 posities te betalen technisch manager (advocaat), hoofd spelers beleid (arnesen) en een professioneel onderhandelaar nu nog even rob jansen. Heb je een prima structuur en zet je mensen neer in hun kracht.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Stam valt juist veel te verwijten. Normaliter moet je iemand niet afrekenen op zijn zwaktes. Dat is unfair. Iedereen probeert te presteren naar zijn niveau. Maar het zou getuigen van realisme wanneer Stam nu opstapt. Hij wentelt zichzelf veel te veel in een slachtoffer-rol, hij wijst naar de media, hij duidt op het aantal geblesseerde spelers, hij blijft beweren dat er een aanpassingsperiode nodig is voor nieuwe spelers. Kan allemaal waar zijn maar je hebt minstens 22 selectiespelers, je hebt je assisstenten, je kun advies elders vragen, je kunt oefenpotjes inrichten, je kunt je spelers peptalk geven. Het is gewoon geen trainer voor Feyenoord. Feyenoord is een groot log monster dat vraagt om een echte captain, een generaal. Als Stam vertrekt veren we niet meteen op maar komen we wel in een frisse bezinningsfase.
+2/-0

4 jaar geleden
Echt mensen geloven alles wat ze lezen .
Die media valt over elkaar heen .
Hoe harder en sensatievoller hun verhaal is des te meer ze scoren .
Ga eens kijken hoe vaak ze er naast zitten.
Dat is meer dan dat ze gelijk hebben
+1/-0

 
4 jaar geleden
Gazza,toch zit er helaas veel waarheid in wat de media ons voorschotelen.De club is stuurloos geworden na het bejubelde Kampioensjaar.We zijn in een soort van vrije val geraakt,of beter,een neerwaartse spiraal.Het doet je Feyenoordhart onnoemelijk pijn.Zie ook op korte,danwel langere termijn geen verbetering,wie het wel weet?Het beoogde nieuwe Stadion zal het vrees ik niet gaan worden,duurt al jaaaaaaren,en vooralsnog geen enkele vooruitgang!Ik hoop met heel mijn wezen dat het tij gekeerd gaat worden,door wie dan ook!Mag wel hopen dat de club niet wordt overgenomen door een of andere miljardair,betekent het einde van de clubcultuur,hoewel dat ook op wankel evenwicht berust.Forza Feyenoord......
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat je zeg komt direct uit de media en dat bedoel ik dus.
In werkelijkheid weet niemand wat er bij feyenoord gaande is .
Ik baal en zie ook dat het slecht gaat .
Maar ga geen mediaverhaaltjes als waarheid aannemen .
Die krabby wordt uitgekotst door iedereen bij feyenoord(heb ik zelf gezien en hij is ook geboycot geweest).
En dan gaan ze hem vertellen dat stam een miljoen mee krijgt !?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Feyenoord is typisch een club met schaarse hoogtepunten en veel dieptepunten.
Terug naar de basis, jeugdopleiding en goede scouting nog verder optimaliseren, en accepteren dat de eerstkomende jaren niet om de hoofdprijs gestreden zal worden.
Door beperkt budget worden spelers aangekocht die het niveau niet echt omhoog halen, lost dus niets op.
Nieuw stadion gaat de kwaliteit van de spelersgroep ook niet direct verbeteren bovendien voorzie ik dat de oplevering nog wel eens een jaar of 5 kan duren.
En aub geen overname door een of andere rijke Amerikaan of Arabier..
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.625 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment