Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verliest in Zwitserland vanaf de strafschopstip

24 oktober 2019 20:47
Foto: Pro Shots

Feyenoord verliest in Zwitserland vanaf de strafschopstip; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft ook haar tweede uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. De ploeg van Jaap Stam ging tegen Young Boys met 2-0 onderuit. Beide tegentreffers werden vanaf de strafschopstip binnen geschoten.

Feyenoord begon belabberd aan het duel tegen Young Boys. Tekenend voor die start was een situatie in de veertiende minuut. Een hoge voorzet van Young Boys werd op bizarre wijze door Edgar Miguel Ié weggeslagen, waardoor de Zwitsers volkomen terecht een strafschop kregen en heel makkelijk op voorsprong kwamen.

Young Boys was ook daarna de betere ploeg, al kwamen beide ploegen moeilijk tot kansen. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg plotseling nog een penalty. Aanvaller Assalé liep in buitenspelpositie tegen de uitgestoken hand op van Kenneth Vermeer en liet zich vallen. In plaats van dat Feyenoord een vrije trap kreeg vanwege buitenspel trapte de scheidsrechter in de valpartij en werd het 2-0. Niet veel later kreeg Feyenoord via Luis Sinisterra de eerste grote kans, maar zijn inzet kon worden gekeerd door de doelman.

Na rust kwam Feyenoord iets beter uit de kleedkamer en kreeg het een paar mogelijkheden. Een afstandsschot van Orkun Kökcü kon met moeite worden gestopt door de Zwitserse keeper. Vaak maakte de ploeg van Jaap Stam in de buurt van het doel de verkeerde keuze, waardoor het amper tot goede kansen kwam en aan de stand niets meer veranderde.

Door de nederlaag zakt Feyenoord van de koppositie direct naar de laatste plaats. Over twee weken speelt het in de eigen Kuip opnieuw tegen Young Boys.




Discussieer mee op de forums


Tags

stam zwitserland assale buitenspelpositie kokcu kuip sinisterra trapte valpartij vermeer weggeslagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki