Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Dirk Kuyt moet als trainer van een elftal dáár mee bezig zijn'

21 oktober 2019 08:09 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Dirk Kuyt moet als trainer van een elftal dáár mee bezig zijn"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan niet te spreken te zijn over Dirk Kuyt. "Ik hoop niet dat Dirk Kuyt nog ergens een voormalig ploeggenoot heeft kunnen ontwaren bij Young Boys, de tegenstander van Feyenoord donderdag", aldus Van Hanegem. "Want dan zit hij ook daar in Bern weer pontificaal op de tribune en schrapt hij doodleuk de trainingen van Feyenoord onder 19."

Van Hanegem gaat verder: "Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan. Bij FC Porto-thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het team niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen in Liverpool en Hamburg. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je dáár mee bezig zijn. En ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is."

De jeugdopleiding van Feyenoord wordt door de clubleiding bestempeld als meer dan belangrijk. "Terecht, want zo slecht als het nu gaat, doet pijn. Ook tegen Heracles was het los zand. Supporters van Feyenoord zien in Kuyt dé oplossing. Stam er straks uit en Dirk als de messias", zo geeft Van Hanegem aan. "Maar helaas, naast de kritiek op het eerste elftal die duidelijk is, hoor ik ook steeds meer gemor over de jeugdopleiding, inclusief Kuyt. Vanuit verschillende hoeken. Dat maakt deze sportieve crisis misschien nog wel pijnlijker dan hij nu al is."


Tags

hanegem kuyt column gerrard hamburg heracles liverpool porto rangers stam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
En weer heeft Willem gelijk en benoemt hij precies de problemen.

Een trainer dient aanwezig te zijn op de trainingen anders moet hij wat anders gaan doen.

Gezien de financiële situatie zal de opleiding voor Feyenoord steeds belangrijker worden hier dienen dus bekwame personen zich mee bezig te houden.
Betwijfel of Dirk Kuit zo'n bekwaam persoon is.
+4/-1

8 maanden geleden
Kuyt houdt heel veel van Kuyt.
+2/-0

8 maanden geleden
Aannames en gestook kan de club goed gebruiken meneer v hanegem .
Ach ja het betaald goed al die tv optredens toch .
Hetzelfde geldt voor die andere feyenoorder die veranderd is in een mediamannetje boskamp
+1/-0

 
8 maanden geleden
Boskamp heeft nooit wat nieuws te melden gazza , Willem echter wel en hij slaat altijd de spijker op zijn kop. Bovendien is het een enorm clubicoon , dus daar blijf je toch vanaf...

Maar ja hij zegt wat over Dirkje , en daar mag je niets over zeggen want die heeft 3x gescoord in de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen in 2017.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.347 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat afentoe ahmadi arnesen arsenal beek berghuis besiktas bestlander bijtekenen botje dirkteur doorhakken fer geertruida genereren gio hanegem haps karsdorp knopen knvb kokcu krabbedam kuip kuyt ramesoe stom turkije utrecht