Transparent
Inloggen
Sluiten

Opnieuw geen Feyenoorders in actie bij zege Nederlands elftal

13 oktober 2019 19:57
Foto: Pro Shots

Opnieuw geen Feyenoorders in actie bij zege Nederlands elftal; image source: Pro Shots

Oranje heeft zondagavond een grote stap gezet richting het EK van komende zomer. Op bezoek bij Wit-Rusland werd met 1-2 gewonnen. Bondscoach Ronald Koeman had opnieuw geen speeltijd voor Kenneth Vermeer en Steven Berghuis, beide Feyenoorders in de selectie. Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum wist twee doelpunten te maken.
Tags

berghuis koeman oranje rusland vermeer wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gezien de huidige kwaliteit van de selectiespelers zal deze situatie nog wel even aanhouden.
+1/-0

4 jaar geleden
De Feyenoord Poll ondersteunt jouw visie blaak , want maar liefst 66% van de mensen hier vindt ook dat er geen Feyenoorders thuis horen in het Nederlands elftal. Ik zeg niet dat deze poll representatief is voor alle supporters , maar het geeft toch wel een indicatie..

Zelf denk ik dat BMI en Kongolo binnenkort weer hun opwachting in de basis zullen maken * kuchje *
+1/-0

4 jaar geleden
Als je ziet wat voor talent er nu op de deur klopt van het Nederlands Elftal, en welke spelers zichzelf tot de 'vaste basis' mogen rekenen van Oranje verwacht dat binnen niet al te lange tijd alleen Vermeer nog deel uit maakt van Koemans selectie. Voor zolang er geen betere keeper op staat.

Feyenoord heeft de boot echt gigantisch gemist afgelopen jaren en eigenlijk is dat aan één enkele beslissing te wijten; het niet deelnemen van Jong Feyenoord aan de voetbalpyramide. Daar mogen we Martin van Geel de komende decennia 'dankbaar' voor zijn. Met zijn idiote visie daarop.

Het zijn nu niet de spelers die op veel te jonge leeftijd de oversteek hebben gemaakt naar het buitenland die nadrukkelijk op de deur kloppen, maar spelers die na de O19/A1 de kans hebben gekregen zich in relatieve luwte van 'hun' club verder te ontwikkelen als speler van 'Jong'. Die tegelijkertijd hebben mogen meetrainen met het eerste elftal, hebben mogen ruiken aan het echte werk en uiteindelijk succesvol zijn doorgebroken.

Ik zeg niet dat de Feyenoordtalenten die afgelopen jaren zijn afgeserveerd na verhuurperiodes of een heel seizoen voor de katsekut in Jong Feyenoord hebben gespeeld het wél hadden gered als datzelfde elftal in de Eerste Divisie had meegedraaid; dat deze talenten nét zo goed zijn als de Jong, de Ligt, van der Beek, Malen, Ihattaren, Stengs, Boadu of Koopmeiners. Een club als AZ heeft Feyenoord volledig ingehaald, en die club heeft echt niet meer (financiele) middelen daartoe aangewend; het is toch een fucking schande?!

Feyenoord biedt een professionele opleiding waarin talenten zich constant kunnen blijven ontwikkelen tot hun 19de, en dan stokt het opeens en lijkt er totaal geen beleid te zijn voor de laatste, moeilijkste stap die gezet moet worden; de doorbraak in de Kuip. Het is reactionair handelen ('eerst maar een jaartje meetrainen', 'wil je verhuurd worden? Goh, eens kijken of daar interesse voor is') en we zien wel waar het schip (de voormalig jeugdspeler waarin je als club zoveel hebt geinvesteerd) strandt. Het lijkt nergens op.

Oranje wordt eindelijk weer eens leuk en de moeite van het bekijken waard, en welke topclub heeft werkelijk niets daaraan bij te dragen?!
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt black carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber transferbeleid wieffer yoda