Transparent
Inloggen
Sluiten

Martijn Krabbendam: 'Ik denk dat Feyenoord een buitenlandse technisch directeur gaat aanstellen'

10 oktober 2019 01:14 - Voetbalpraat
Foto: Pro Shots

Martijn Krabbendam: "Ik denk dat Feyenoord een buitenlandse technisch directeur gaat aanstellen"; image source: Pro Shots

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam verwacht dat Feyenoord een buitenlandse technisch directeur zal gaan aanstellen. Dat gaf hij woensdagavond aan in Voetbalpraat op Fox Sports. "Daar werd in ieder geval over gesproken", aldus Krabbendam. "Ik weet niet wie, maar het is in ieder geval een buitenlandse technisch directeur. Hij heeft natuurlijk ook netwerken."

Aan tafel werd Frank Arnesen geopperd, die afgelopen week werd ontslagen bij Anderlecht. "Hij zou natuurlijk prima kunnen", zo gaf Krabbendam aan. "Hij heeft een netwerk, kent de Nederlandse competitie, kent het internationale voetbal en heeft veel clubs gehad."

Meer op Voetbalpraat
Tags

krabbendam anderlecht arnesen fox voetbalpraat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
4 jaar geleden
Lijkt me een goed plan, anders krijgen we Willeke Alberti er ook bij.
+1/-0

4 jaar geleden
Dat netwerk is hem slecht van pas gekomen bij RSC.
+1/-0

4 jaar geleden
Nou dat is niet echt een verrassing dat men met die naam komt, zolang Feyenoord het zelf niet bevestigd beschouw ik het maar als weer een gerucht.
+2/-0

4 jaar geleden
asjeblieft niet zeg. Zou wel typisch Feyenoord zijn. Beschikbaar, makkelijk.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Frank Arnesen is volgens mij een heel capabele manager. Of hij bij Feyenoord past is een andere vraag, maar iemand met zoveel specifieke ervaring bij verschillende clubs heeft in ieder geval het vermogen de balans te vinden tussen 'zich aanpassen' en 'de organisatie naar zijn hand zetten'.

Alles valt of staat met het mandaat en de opdracht die hij krijgt. Ik kan niet inschatten of hij vanuit zijn eigen overtuiging en visie aan de slag gaat met de jeugdopleiding, de scouting op de schop gaat en technologische ontwikkelingen die Feyenoord binnen de voetballerij een voorsprong kunnen geven. Maar als dat is wat de club wil dat de focus van Arnesen wordt; zal hij dat moeten uitvoeren. En wat dat betreft is een Algemeen Directeur 'boven' de TD die dát beleid gaat bepalen en de prioriteiten bepaalt veel belangrijker.

Het is voor iedere TD, hoofdtrainer of andere Feyenoord werknemer op dit moment 'zwemmen'. Zoveel onduidelijkheid, zo weinig sturing; en maar gek opkijken dat er op het veld ook een zwalkend elftal staat...
+1/-0

4 jaar geleden
Ah Martijn denkt weer eens wat. Met wat meer bronnen zou dat niet nodig hoeven zijn. Is ook voor hemzelf beter, denken is niet zijn sterkste punt.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Niet doen!

Td's werken zelden bij clubs met een goeie eigen opleiding. Die laten altijd de opleiding versloffen en gaan voor eigen aankoopjes want is goed voor hun cariere.
De Td functie is ook veel te uitgebreid een TD kan zelden alle facetten van de job goed.

Ontmantel de TD functie. Stel voor de facetten van die functie professionals aan die je beoordeeld op hun functioneren.
een goeie onderhandelaar voor onderhandelingen contracten aan en verkopen.
Een hoofd spelers beleid die je netwerk onderhoud en de scouting aanstuurt.
Een technisch manager die zich bezig houd met de laatste innovaties en staf, coach en spelersgroep beoordeeld en verbeterd.

Samen met de hoofd jeugdopleidingen vormen de technisch manager en de hoofd spelers beleid dan een voetbal visie hoe ze willen dat Feyenoord speelt en waar spelers per positie aan moeten voldoen. Daar leid men jeugd voor op, koopt men spelers voor aan en beoordeeld men de huidige selectie op en selecteer je door.

En klaar is Kees.

Veel betere structuur en minder afhankelijk van een td die je complete voetbal beleid bepaalt wat je in de continuïteit enorm kwetsbaar maakt en ook kwetsbaar maakt voor wanbeleid (zie wanbeleid jeugd en spelersgroep van geel en de vacuüm die hij achter laat als hij is vertrokken).
+1/-0

 
4 jaar geleden
Gaat wel heel veel kosten verwacht ik, 3 personen op 1 functie.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Welnee je hebt namelijk ook minder taken bij je nieuwe functies dus betaal je de personen in deze functies minder dan van geel kreeg. Van geel kreeg een miljoen ofzo voor alles. Dan geef je de nieuwe technisch manager 3,5 ton (je kan de huidige team manager ook ontslaan omdat hij die taken geheid ook over neemt scheelt je ook weer geld) het hoofd spelers beleid geef je ook 3,5 ton (je kan dan de hoofd scout zelfs ontslaan wat ook weer een besparing geeft) en die professionele onderhandelaar 1 ton met desnoods provisie (een max stellen aan wat een speler mag verdienen en hoeveel een aankoop mag kosten en een speler minimaal moet op brengen bij verkoop voor de onderhandelingen. Deze grenzen worden intern gesteld door de financieel directeur in samen spraak met hoofd jeugd opleidingen bij jeugd en financieel directeur en technisch manager bij feyenoord 1 spelers. Hoe beter de onderhandelaar presteert en een gunstige deal voor de club maakt ten opzichte van die gestelde maximum bij contracten en aankopen of minimum bij verkopen daar geef je hem een bonus voor afhankelijk van hoeveel die een gunstigere deal voor de club bedingt. Uiteraard ook weer een boete in mindering op zijn bonussen als een deal niet door gaat door te harde onderhandelingen. En laat die bonussen oplopen tot max 1 ton. Kom je ook weer aan een miljoen en voila een veel professionelere structuur voor het zelfde geld.

Probleem opgelost. Deze bedragen zijn nog steeds prima om kwaliteit te kunnen halen. Mss krijgt een goeie onderhandelaar die bedragen zelfs nog naar beneden lol
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Zou kunnen zoals jij het voorstelt maar Feyenoord heeft al moeite om 1 bekwaam persoon te vinden, 3 kandidaten zal helemaal een probleem worden verwacht ik.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord heeft inderdaad moeite om capabele mensen te vinden.

Maar lijkt me makkelijker om iemand te vinden die mijn afgebakende taken kan in plaats van zo'n enorm brede functie wat een td functie nu is kan uitvoeren. Die personen zijn uitermate schaars en duur. Zo kan je tenminste mensen aannemen voor deze specifieke taak, kijken of ze de taak kunnen uitvoeren en capabel zijn en ook door selecteren in deze functies.

En modder je niet weer aan met een td die sommige taken niet kan en zich verschuilt achter termen als ok... dit gaat mss niet goed maar de rest gaat wel goed hoor. Daar word ik zo moe van zucht... En zo blijft een inapte td veeel te lang zitten. En loop je op zaken die deze td niet kan weer lichtjaren achter.

Ik zou zeggen start met mijn suggesties voor deze functies.
Verbeek als team manager (houd alle innovaties bij en weet van aanpakken als coach matig maar kan dit wel zaken analyseren en zien of iemand functioneert en kei hard ingrijpen of mensen ontslaan als dat nodig is)
gullit als hoofd spelers beleid (heeft oog voor goeie spelers en een enorm netwerk waar hij binnen komt gesteund door veel oud feyenoord spelers als adviseurs).
Als onderhandelaar nu rob jansen behalve bij spelers van zijn eigen stal. (onderhandelen kan hij als geen ander daar neem je hem enkel voor aan. Verder niet luisteren als hij met spelers aan komt leuren behalve als ze in je visie passen). Komen spelers of mensen uit zijn stal aan bod voor contract onderhandelingen raiola of een andere spelers makelaar inhuren om met hem te onderhandelen.
+1/-0

4 jaar geleden
Geen duidelijk idee hoor, maar iets zegt mij dat je niet moet zwichten voor de gemakkelijkste weg. Dat Arnesen ex-voetballer is en beschikbaar is, kan een valkuil blijken. Zijn er nergens gesjeesde euro-commissarissen of van hun post ontheven CEO's ?
+1/-0

4 jaar geleden
Arnesen het zou misschien helemaal niet zo'n slecht idéé zijn.
Maar ik laat het ook over aan mensen die hem beter kenen, hoe heeft hij gepresteerd bij zijn vorige clubs.eb ik te weinig kijk over hem, maar hij was vroeger een goede speler jongen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment