Feyenoord beeindigt seizoen met forse 4-1 afstraffing in Korea

6 juni 2003 08:20

Verslaggever: K

De laatste wedstrijd van het seizoen is op een grote afstraffing uitgelopen. Tegen Busan Icons werd de ploeg met maar liefst 4-1 weggespeeld. Daar was nog niet eens zoveel op aan te merken. Van Persie redde de eer nog een klein beetje met een mooie vrije trap zo'n 4 minuten voor tijd. De naam van Feyenoord was echter al niet al te goed in Korea na de gebeurtenissen rond Nam-il Kim. Deze prestatie zal weinig hebben bijgedragen aan een verbetering van het imago.

De wedstrijd was LIVE via internet-tv te volgen op de regionale zender van het Koreaanse MBC in Ulsan. In ieder geval bij ons was er sprake van uitstekende beeldkwaliteit. Helaas legde Feyenoord een zeer teleurstellende prestatie op de mat.

De selectie zal morgen terugkeren op Schiphol en dan gaan genieten van hun zomervakantie.

Busan Icons kwam al heel vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong via een harde schuiver in de rechterhoek. Na de goal was Feyenoord tien minuten fel en aggressief. Het had op dat moment een groot overwicht. Na toen minuten zakte de ploeg echter al weer terug. Dat leidden na 30 minuten spelen tot de niet onlogische 2-0. Bij een counter vanaf links liep een van de Koreaanse aanvallers Paauwe eruit en schoot hij onhoudbaar achter Zoetebier. Kansjes voor Feyenoord waren er eigenlijk alleen voor Bombarda.

De tweede helft was van een veel matiger kwaliteit en ging gelijk op. Kansen waren er nauwelijks te noteren. Bij een counter van Busan verwerkte Loovens de bal niet goed en gingen twee man op Zoetebier af. Die werd uitgetikt waarna de 3-0 makkelijk kon worden binnengeschoten na 20 minuten spelen in de tweede helft. Drie minuten later werd het nog erger. Een voorzet van rechts werd door een Koreaanse aanvaller duikend naar de grond ingekopt, 4-0. Net als in het vorige duel bracht Feyenoord ook nu weer de jonge Curth, De Groot en Mulder in het veld.

Tot groot plezier van de veelal jongere Koreaanse meisjes schoot de ook in Korea populaire Van Persie 4 minuten voor tijd een vrije trap van de rand van het strafschopgebied op prachtige wijze in de goal, 4-1. 2 minuten later had Curth de stand nog iets beter moeten maken. Hij kreeg een rebound voor de voeten nadat de keeper een schot van Van Persie had geblokt. Curth schrok er echter van en schoot over.

Van Persie en Loovens speelden ondanks het feit dat KNVB een speelverbod wilde voor het duo, omdat zij afzagen van het kwalificatieduel van Jong Oranje, gewoon mee. Song staat ondanks zijn lichte blessure gewoon in de basis. De Koreaan was een van de weinige echt actieve spelers. Met diverse afstandschoten hoopte hij op een goaltje. De opkomst voor het duel is laag, wel zijn er veel grote spandoeken te zien voor Song. Veel kaartjes zijn overigens ook weggeven. Overlevenden van de brand in het voetbalkamp waarbij tientallen jeugdvoetballertjes omkwamen enkele maanden geleden zijn vandaag de speciale gasten bij het duel.

Opstelling Feyenoord: Zoetebier, Song, Loovens, De Nooijer, Rzasa, Leonardo, Paauwe, Pardo, Lurling, Bombarda, Van Persie