Transparent
Inloggen
Sluiten

Ed de Goey: 'Bij Porto waren ze meesters van de intimidatie'

2 oktober 2019 09:10

Feyenoord speelde in het seizoen 1993/1994 ook al tegen FC Porto. In gesprek met De Telegraaf blikt oud-doelman Ed de Goey terug op die wedstrijden. "Bij Porto waren ze meesters van de intimidatie", aldus De Goey. "In Portugal begon dat voor de wedstrijd al in de tunnel, vooral door die Couto. Het was daarna een keiharde wedstrijd. Zij hadden een paar houthakkers achterin. Voetballend deden we goed mee, maar uiteindelijk kregen we vlak voor tijd toch de 1-0 tegen."

John de Wolf werd in Portugal zelf hard geraakt. "Ik liep terug na een corner en ineens haalt Zé Carlos keihard uit. Ik had drie hechtingen achter mijn oor, maar ik ben wel gewoon doorgegaan. De klap was op tv duidelijk in beeld, maar de scheidsrechter had niks gezien", zo geeft De Wolf aan. "Die tijd was anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in die jaren ook wel eens een tikje uitdeelde. Na de wedstrijd werd het nog heel grimmig in de spelerstunnel met supporters van FC Porto. De politie en de ME kwamen erbij. Heel intimiderend."

De oud-verdediger baalt nog altijd van het tweeluik tegen FC Porto. "Voetballend konden we meekomen, maar zij waren ervarener en geslepener. Er zat zoveel leepheid in die ploeg. Het waren meesters in het toneelspel en het zuigen en ze maakten je zo gek dat je toch toehapte", zegt hij daarover. "We hadden het er van tevoren nog zo over gehad dat we geen kaarten moesten krijgen, en toch kregen we in beide wedstrijden een rode kaart. In Porto kreeg Peter Bosz twee keer geel en thuis was het John van Loen die werd weggestuurd."

De Wolf gaat verder: "Met een man minder konden we het in De Kuip niet meer forceren, want door de 1-0 in Portugal kon FC Porto bij ons massaal verdedigen. En dat kunnen Portugezen wel. Heel jammer dat het niet lukte, want het was voor mij dé kans geweest om groepsfase Champions League te spelen."


Tags

porto goey intimidatie portugal wolf baalt blikt bosz carlos corner couto doorgegaan ervarener geel geslepener grimmig hechtingen houthakkers intimiderend keiharde klap kuip leepheid loen meekomen oor politie spelerstunnel tevoren tikje toehapte toneelspel tunnel uitdeelde zuigen

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

anderlecht arnesen arrow berghuis blaak burger chelsea dick dirkteur enkel feyenoordopnummer fraser hanegem haps herik hsv janjanmaat jansen jol kermit kokcu macht paok pass senesi sinistera socrates stam verdediging zachtaardige