Transparent
Inloggen
Sluiten

Ed de Goey: 'Bij Porto waren ze meesters van de intimidatie'

2 oktober 2019 09:10

Feyenoord speelde in het seizoen 1993/1994 ook al tegen FC Porto. In gesprek met De Telegraaf blikt oud-doelman Ed de Goey terug op die wedstrijden. "Bij Porto waren ze meesters van de intimidatie", aldus De Goey. "In Portugal begon dat voor de wedstrijd al in de tunnel, vooral door die Couto. Het was daarna een keiharde wedstrijd. Zij hadden een paar houthakkers achterin. Voetballend deden we goed mee, maar uiteindelijk kregen we vlak voor tijd toch de 1-0 tegen."

John de Wolf werd in Portugal zelf hard geraakt. "Ik liep terug na een corner en ineens haalt Zé Carlos keihard uit. Ik had drie hechtingen achter mijn oor, maar ik ben wel gewoon doorgegaan. De klap was op tv duidelijk in beeld, maar de scheidsrechter had niks gezien", zo geeft De Wolf aan. "Die tijd was anders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in die jaren ook wel eens een tikje uitdeelde. Na de wedstrijd werd het nog heel grimmig in de spelerstunnel met supporters van FC Porto. De politie en de ME kwamen erbij. Heel intimiderend."

De oud-verdediger baalt nog altijd van het tweeluik tegen FC Porto. "Voetballend konden we meekomen, maar zij waren ervarener en geslepener. Er zat zoveel leepheid in die ploeg. Het waren meesters in het toneelspel en het zuigen en ze maakten je zo gek dat je toch toehapte", zegt hij daarover. "We hadden het er van tevoren nog zo over gehad dat we geen kaarten moesten krijgen, en toch kregen we in beide wedstrijden een rode kaart. In Porto kreeg Peter Bosz twee keer geel en thuis was het John van Loen die werd weggestuurd."

De Wolf gaat verder: "Met een man minder konden we het in De Kuip niet meer forceren, want door de 1-0 in Portugal kon FC Porto bij ons massaal verdedigen. En dat kunnen Portugezen wel. Heel jammer dat het niet lukte, want het was voor mij dé kans geweest om groepsfase Champions League te spelen."


Tags

porto goey intimidatie portugal wolf bosz carlos couto doorgegaan ervarener geslepener grimmig hechtingen houthakkers intimiderend keiharde kuip leepheid loen meekomen spelerstunnel telegraaf tevoren tikje toehapte toneelspel tunnel zuigen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.350 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis besiktas bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht