Transparent
Inloggen
Sluiten

Bart Latuheru: 'Luis Sinisterra vulde zijn rol uitstekend in'

30 september 2019 09:32

Volgens De Telegraaf-rapporteur Bart Latuheru heeft Luis Sinisterra tegen FC Twente bewezen dat hij momenteel de beste optie is als spits van Feyenoord. "Hij was belangrijk met een doelpunt, een assist en enkele perfecte steekballen. Sinisterra vulde zijn rol uitstekend in", aldus Latuheru. "En hij maakt daar een uitstekende indruk. Op de flanken heeft Sinisterra concurrentie van Steven Berghuis en Sam Larsson. Daar is Feyenoord al goed bezet, maar in de spits is dat anders. Ik denk dat Sinisterra momenteel beter is dan Naoufal Bannis. Ik vind het dan ook een logische keuze van Jaap Stam om hem als negen te positioneren."

De Colombiaan kon terugkijken op een goede wedstrijd. "Hij was heel gretig en beweeglijk. In balbezit strooide hij met een aantal mooie steekballetjes en natuurlijk was hij belangrijk met een doelpunt en een assist", zo geeft Latuheru aan. "Ik wist al dat Luis een speler is die een aardige actie in huis heeft, maar vandaag bewees hij dat hij ook als aanspeelpunt goed kan functioneren. Hij hield het overzicht en legde de bal bijvoorbeeld uitstekend terug bij de 2-1 van Larsson."

Volgens de oud-speler van onder meer Vitesse en AZ was echter Sam Larsson de beste speler op het veld. "Hij stond er vandaag vanaf minuut één, was heel aanwezig en sterk in de omschakeling", zegt hij daarover. "In het verleden heeft Larsson al vaak genoeg bewezen dat hij over een goede actie beschikt, maar het komt er lang niet altijd uit. Dan oogt hij soms laconiek en afwezig, maar tegen FC Twente was hij bij bijna alle goals betrokken."

Latuheru gaat verder: "Hij was heel ijverig. Dat zie ik dit seizoen vaker bij hem. In dat opzicht denk ik dat Sam echt stappen in de juiste richting maakt. Hij is een flegmatieke buitenspeler, die veel dingen anders doet dan anderen. Zo is hij er bijvoorbeeld goed in om vanuit de omschakeling een overtal-situatie te creëren. Met zijn acties en rushes is hij van meerwaarde voor de ploeg. Hij moet daar alleen wat constanter in worden."


Discussieer mee op de forums


Tags

latuheru sinisterra larsson vulde omschakeling twente aanspeelpunt bannis berghuis colombiaan flanken flegmatieke ijverig laconiek naoufal oogt overtal rapporteur rushes stam strooide telegraaf vitesse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe