Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord haalt uit tegen FC Twente en wint met ruime cijfers

29 september 2019 18:39
Foto: Pro Shots

Feyenoord haalt uit tegen FC Twente en wint met ruime cijfers; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de zwakke resultaten van afgelopen weken van zich af weten te spelen. In De Kuip werd FC Twente volkomen kansloos gelaten en werd met 5-1 gewonnen. Sam Larsson maakte twee treffers, terwijl ook Steven Berghuis en Luis Sinisterra tot scoren kwamen. De Tukkers zorgden bovendien ook nog voor een eigen doelpunt.

Feyenoord ging furieus van start en leek iedereen met een Feyenoord-hart te willen tonen dat het iets goed te maken had. Dat leidde al snel tot de openingstreffer toen Rick Karsdorp opkwam en de bal aan Steven Berghuis gaf. De vleugelaanvaller kapte zijn directe tegenstander uit en schoot in de korte hoek direct binnen.

De ploeg liet vervolgens de teugels een beetje vieren, waardoor FC Twente er enkele keren gevaarlijk uit kon komen. Halverwege de eerste helft werd het bovendien gelijk na een enorme fout van Jens Toornstra en de Tukkers wisten dit direct af te straffen. De ploeg van Jaap Stam wist echter enkele minuten later alweer opnieuw op voorsprong te komen nadat Sam Larsson vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal uitstekend in het doel schoot. De 2-1 voorsprong zou uiteindelijk ook de ruststand blijken.

Na rust kwam Feyenoord direct weer uitstekend uit de startblokken en kreeg Larsson al snel een grote kans. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door doelman Drommel, maar niet veel later was het alsnog raak. Wederom was er een hoofdrol voor Larsson die met een schitterende actie op kwam en de bal hard voorgaf. Zijn inzet werd door verdediger Bijen in het eigen doel gewerkt.

Het duel leek daarmee definitief beslist en het gaf Feyenoord alle ruimte om aan het doelsaldo te kunnen werken en vooral het publiek in De Kuip te verwennen. Halverwege de tweede helft leidde dat tot de volgende treffer toen Luis Sinisterra een rebound in het doel wist te werken. De Colombiaan was niet veel later ook dicht bij zijn tweede treffer, maar toen raakte hij de lat.

De uitstekend spelende Larsson zou uiteindelijk wel twee keer op het scorebord komen. Hij kreeg in de absolute slotfase de bal tegen zich aan geschoten toen keeper Drommel te lang wachtte met uittrappen en zo kon de Zweed opnieuw scoren. Door de zege is Feyenoord direct naar de zesde plaats in de competitie gestegen.




Discussieer mee op de forums


Tags

larsson twente berghuis drommel kuip sinisterra bijen colombiaan furieus karsdorp opkwam rand rebound stam toornstra verwennen voorgaf wachtte zweed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda