Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie: 'Raakmoment was niet buitensporig of ernstig gemeen'

26 september 2019 23:23

Via Instagram heeft Danny Makkelie gereageerd op de overtreding van Steven Berghuis vlak voor rust. Makkelie was als VAR actief tijdens het duel. "Na het bestuderen van de beelden kan geconcludeerd worden dat er sprake is van snelheid en intensiteit, maar dat het raakmoment niet buitensporig of ernstig gemeen is. Dit betekent dat er vanuit de VAR een element is om de gele kaart te kunnen steunen", aldus Makkelie. "Hoewel mijn voorkeur naar een rode kaart gaat kan ik op basis van het raakmoment een gele kaart nog nét steunen. Voor een rode kaart hebben we namelijk meer nodig dan alleen snelheid en

Makkelie gaat verder: "Mijn taak als VAR is niet om mijn persoonlijke voorkeur er doorheen te drukken of om beslissingen beter te maken, maar om in te grijpen als het onomstotelijk fout is met duidelijk bewijs. De tackle gaat met twee benen langs de benen van de tegenstander (geen contact met de noppen of voeten) waardoor het aan de ernst net wat minder is."

Dit bericht bekijken op Instagram

VAR moment bij Feyenoord - AZ. Overtreding Berghuis; scheidsrechter geeft een gele kaart. Dan is het vervolgens aan de VAR om de overtreding te checken en om te beoordelen of die beslissing "duidelijk" fout is. Na het bestuderen van de beelden kan geconcludeerd worden dat er sprake is van snelheid en intensiteit, maar dat het raakmoment (point of contact) niet buitensporig of ernstig gemeen is. Dit betekent dat er vanuit de VAR een element is om de gele kaart te kunnen steunen. Hoewel mijn voorkeur naar een rode kaart gaat (dit ook aan de SR uitgelegd) kan ik op basis van het raakmoment een gele kaart nog nét steunen. Voor een rode kaart hebben we namelijk meer nodig dan alleen snelheid en intensiteit. Mijn taak als VAR is niet om mijn persoonlijke voorkeur er doorheen te drukken of om beslissingen beter te maken, maar om in te grijpen als het onomstotelijk fout is met duidelijk bewijs. De tackle gaat met twee benen langs de benen van de tegenstander (geen contact met de noppen of voeten) waardoor het aan de ernst net wat minder is. Mensen mogen het hier mee eens zijn of niet natuurlijk, ik leg alleen maar uit hoe het proces is verlopen.

Een bericht gedeeld door Danny (D.D.) Makkelie (@dannymakkelie) op 26 Sep 2019 om 1:23 (PDT)
Tags

makkelie raakmoment buitensporig danny var berghuis bestuderen bewijs element intensiteit noppen onomstotelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave