Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'De spelers doen het ook niet expres'

26 september 2019 23:16

Jaap Stam vond in gesprek met Fox Sports dat de spelers van Feyenoord zich niet hoefden te schamen. "De spelers doen het ook niet expres. Ze hebben de beste intenties en willen het maximale eruit halen", aldus Stam. "Alleen als het tegen zit, zit het ook echt tegen. Je speelt tegen een ploeg die goed kan voetballen. Als je dan af en toe druk wil zetten, moet je wel proberen dat je het klein kan houden. Als de ruimtes te groot worden, hebben zij de kwaliteiten om er tussendoor te voetballen."

Stam ging verder: "Je moet dan achteruit gaan lopen. Als dat vaak gebeurt is dat jammer en krijgt het publiek de indruk dat het heel moeilijk is, ze het niet kunnen of niet willen. Maar dat is natuurlijk niet zo."

Volgens de trainer van Feyenoord kon zijn ploeg in de beginfase er nog aardig uit komen. "We zijn alleen naar voren nog niet doortastend genoeg", zo gaf hij aan. "We hadden ook dat schot wat uiteindelijk op de lat terecht komt. Dat zijn wel momenten dat als de afstemming er even niet is, zij er makkelijk doorheen kunnen voetballen."

Na afloop was het erg stil in de kleedkamer. "Iedereen is natuurlijk erg teleurgesteld. We weten zelf ook dat we vandaag niet genoeg gebracht hebben om het AZ heel moeilijk te maken", zei hij daarover. "We hebben wel een aantal mogelijkheden gehad om die trekker over te halen en die doelpunten wel te maken. Doe je dat, loopt het net even anders. Uiteindelijk hebben zij ook wat mogelijkheden gehad, maar dat helpt wel. Het geeft net wat vertrouwen als je de bal er wel inlegt. Dat geeft een heel ander gevoel."




Tags

stam afstemming beginfase doortastend fox hoefden inlegt schamen trekker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda