Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord haalt afgelopen seizoenen in eigen huis steeds goede resultaten tegen AZ

24 september 2019 16:47

Voor Feyenoord staat donderdag een zware thuiswedstrijd op het programma als AZ op bezoek komt. De Alkmaarders bezetten na zes gespeelde wedstrijden de vierde plaats en zitten bovendien net zoals Feyenoord in de groepsfase van de Europa League. Daarin begonnen ze met een gelijkspel op bezoek bij Partizan Belgrado.

De wedstrijd van donderdag wordt de 42ste keer dat beide ploegen in De Kuip tegenover elkaar staan voor de competitie. Feyenoord wist tot nu toe 27 edities te winnen, speelde 6 keer gelijk en verloor 8 maal. De grootste competitiezege werd behaald in het seizoen 1986/1987. Feyenoord was met 8-0 toen veel te sterk. Het duel kende toen acht verschillende doelpuntenmakers, waaronder de huidige technisch directeur ad-interim Sjaak Troost.

Afgelopen seizoen wist Feyenoord nog met 2-1 te winnen. Het duel leek een strijd te worden om een direct ticket voor de voorrondes van de Europa League. AZ kwam voor rust nog wel op voorsprong, maar dankzij treffers van Tyrell Malacia en Robin van Persie in de tweede helft ging de winst naar Feyenoord.

In de selectie van AZ zitten met Ron Vlaar en Jordy Clasie twee voormalig Feyenoorders onder contract. Steven Berghuis en Ridgeciano Haps hebben juist een verleden bij AZ.




Tags

berghuis clasie haps kuip malacia partizan persie ridgeciano ron troost tyrell vlaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki