Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'Het frustrerende is dat je weet dat de jongens het kunnen'

22 september 2019 22:01

In gesprek met Fox Sports gaf Jaap Stam aan geschrokken te zijn van het verval van zijn ploeg. "We begonnen heel goed. Als je met 0-2 voorkomt, moet je dat vol kunnen houden. Dat is meteen het probleem. Als je dat niet gaat doen en niet volgens de principes speelt die we afgesproken hebben en waardoor je met 0-2 voorkomt, gaat het soms heel moeilijk worden", aldus Stam. "In dit geval schrik ik hier wel van. Het frustrerende is dat je weet dat de jongens het kunnen. Het is dan jammer dat er iets insluipt. Zij maken dan gelijk en dan moet je nog oppassen dat je niet gaat verliezen. Dat is ons onwaardig en dat mag gewoon niet gebeuren."

Volgens Stam kon het geen sprake van vermoeidheid zijn. "We kwamen na iets meer dan tien minuten al op een 0-2 voorsprong. Het is dan gewoon de dingen uit blijven voeren", zo gaf hij aan. "Ik begrijp dat als je voorstaat en het makkelijk lijkt te gaan, dat er een verslapping kan optreden. Dat gebeurt dan bij ons, maar dat mag niet. Op de een of andere manier sluipt dat er wel in, maar dat moet er wel uit."

Dat Feyenoord nog altijd ongeslagen is in de competitie maakte Stam weinig uit. "Dit is een wedstrijd die je met alle respect gewoon winnend had moeten afsluiten na zo'n begin", zei hij daarover. "Het geeft alleen maar een teneur en een bepaald gevoel als je de wedstrijd zo voortzet en niet meer de dingen er uit gaat halen die je moet gaan doen."




Tags

stam fox insluipt principes schrik sluipt teneur verslapping voorstaat voortzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.150 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg