Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord donderdag tegen Rangers, dat al acht Europese wedstrijden achter de rug heeft

18 september 2019 00:07

Aanstaande donderdag begint voor Feyenoord de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Jaap Stam speelt dan in Glasgow tegen Rangers FC, de nummer twee van Schotland van afgelopen seizoen. Rangers staat ook nu weer op een tweede plek. Na vijf wedstrijden werd er vier keer gewonnen en ging de ploeg onderuit tegen Celtic.

Om in de groepsfase te komen moest de ploeg liefst vier voorrondes afwerken. St Joseph's FC uit Gibraltar was de eerste tegenstander en zij werden met 10-0 over twee wedstrijden aan de kant gezet. Het Luxemburgse Niedercorn werd in Schotland met 2-0 verslagen, waarna de return eindigde in een 0-0 gelijkspel. De derde voorronde tegen het Deense Midtjylland werd overtuigend gewonnen. In Denemarken werd al met 2-4 gewonnen, waarna in Glasgow een 3-1 zege volgde. In de laatste voorronde had de ploeg van Steven Gerrard aanmerkelijk meer moeite met Legia Warschau. In Polen eindigde het duel in 0-0 en daar leek het ook op uit te draaien in Schotland. In blessuretijd wist Rangers FC echter te scoren, waardoor zij nu in de groepsfase staan.

Rangers FC was al eens de tegenstander van Feyenoord, in de UEFA Cup in het seizoen 2001/2002. Feyenoord speelde in Schotland met 1-1 gelijk, maar wist in Rotterdam uiteindelijk met 3-2 te winnen. Na vervolgens ook nog PSV en Internazionale uitgeschakeld te hebben, werd ook de finale in De Kuip gewonnen. Borussia Dortmund werd met 3-2 verslagen, waardoor Feyenoord nog altijd de laatste ploeg in Nederland is die een Europese beker aan de prijzenkast kon toevoegen.


Tags

schotland glasgow voorronde aanmerkelijk celtic denemarken dortmund draaien gerrard gibraltar internazionale joseph kuip legia luxemburgse midtjylland nederland niedercorn polen prijzenkast uefa warschau

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

aankoop acardipane arrow billy botteghin burger coach eer enkel fer feyenoordopnummer figuren gok hanegem heijden inzicht janjanmaat jeugdspeler johnston jong kelly kokcu kristensen loos mss rgen senesi socrates tapia utm