Transparent
Inloggen
Sluiten

'Giovanni van Bronckhorst aan de slag bij Manchester City'

9 september 2019 08:34 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Giovanni van Bronckhorst aan de slag bij Manchester City"; image source: Pro Shots

Na zijn vertrek bij Feyenoord is Giovanni van Bronckhorst aan de slag gegaan bij Manchester City. Dat weet De Telegraaf te melden. Voor de zomer vertrok hij al naar de kampioen van Engeland, maar Van Bronckhorst heeft daarover nog niet naar buiten willen treden. Gio krijgt de kans om zich binnen de volledige organisatie van de City Group verder te ontwikkelen als trainer/coach.

Het is pas de eerste keer dat de Engelse grootmacht een 'Europese' trainer deze kans biedt. Van Bronckhorst is als oud-speler van Barcelona echter bekend met de huidige speelstijl van City en wist veel indruk te maken tijdens zijn stage voor de cursus coach betaald voetbal in Manchester. Daarnaast maakte hij bij Feyenoord ook veel indruk door vijf prijzen te winnen.

Van Bronckhorst zal zich in eerste instantie gaan verdiepen in de totale voetbalorganisatie achter de City Group en zal daarom in de komende maanden vliegen naar Australië, Japan en de Verenigde Staten.


Tags

bronckhorst australie barcelona cursus engeland gio japan speelstijl stage telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Mooie volksclub....... vroeger dan..... Nu een walgelijke kut koopclub met nietsontziende vervuilde abu dhabi dollars met 83.721 spelers verspreid over de wereld, waarmee het hele voetbal kapot gaat. Maar goed Gio blijft een topgozer en gentleman dus ik wens hem succes.
+1/-1

 
9 maanden geleden
"Vervuilde" abu dhabi dollars. Ja, fiat geld is gebasseerd op deceptie. Die deceptie wordt in stand gehouden door de banken-maffiosi. Hun hoofdkwartier is ver gelegen van Abu Dhabi.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi voor Gio en hopelijk kan Feyenoord ooit ook de vruchten van zijn ontwikkeling plukken. Het 'probleem' bij een clubicoon als van Bronckhorst is dat je hem enerzijds voor altijd wil behouden voor de club, in welke functie dan ook. Anderszijds is het kijken in de keuken bij andere clubs, of zelfs andere sectoren dan de voetballerij, ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van iemand als (hoofd)trainer, coach, technisch manager of directielid.

Van Bronckhorst heeft ongelooflijk gepresteerd als hoofdtrainer in zijn eerste klus, zijn ervaringen als speler bij Barcelona en Arsenal zijn daar waarschijnlijk heel belangrijk erin geweest. Maar het maakt hem niet opeens een geschikte TD, of hoofd Jeugdopleidingen. Dat van Bronckhorst nu voor een periode bij allemaal clubs binnen de City-Groep ervaring gaat opdoen in tal van rollen, zal hem de ervaring geven om een dergelijke functie op den duur wél te vervullen hopelijk.

Want in een dergelijke rol zou ik van Bronckhorst graag zien terugkeren bij Feyenoord. Voor een veel langere periode dan een gemiddelde duur dat je hoofdtrainer kan zijn bij Feyenoord...
+2/-0

 
9 maanden geleden
Helemaal mee eens👍👍
+1/-0

9 maanden geleden
De man die met 4-0 vanTrencin verloor en nog veel meer zeperds. Tactisch onbenul. Zonder Kuyt en Van Persie was er niets gewonnen.
+2/-1

 
9 maanden geleden
Ik ben het volledig met je eens dat van Bronckhorst (nog) geen toptrainer is, in de zin dat zijn teams volgens een bepaalde visie speelden en daarin een ontwikkeling doorgemaakt hebben. Feyenoord is in dat opzicht onder zijn leiding niet veel vooruitgekomen. Maar je kunt je ook afvragen of je dat mág verwachten van een beginnende trainer bij zijn eerste klus. En ik vind dat de ondersteuning vanuit de staf en de directie (van Geel) daar ook in tekortgeschoten zijn.

De prijzen en prestaties van Feyenoord alleen maar toeschrijven aan Kuijt, van Persie en andere spelers; daarmee vind ik dat je van Bronckhorst tekort doet. Hij heeft het als trainer toch zó neergezet, de teams zo geformeerd dat tot de uiteindelijke prestaties en prijzen gekomen zijn. En dat was af en toe ook gewoon een kwestie van 'roeien met de beperkte riemen die je hebt'.

Daar tegenover is/was van Bronckhorst hét perfecte uithangbord van de club. Een echt clubicoon, altijd beschaafd en netjes naar alles en iedereen toe. Een prettig karakter. Iemand die oprecht houdt van Feyenoord en niet om de haverklap een embleem hoeft te kussen om dat te bewijzen.

In de voetballerij is een persoon als van Bronckhorst een verademing, en die kwaliteiten/capaciteiten kun je niet maken/aanleren. Een goede trainer (tactisch, technisch) kun je wél worden, en van Bronckhorst zet mijn inziens nu goede stappen om daar in alle rust en op de achtergrond aan te werken.
+1/-0

9 maanden geleden
Succes Gio, doe nog meer ervaring op. Misschien zien we je weer eens terug in de Kuip.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane anthony arnesen beek benig berghuis bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps heerenveen johnston karsdorp kelly knopen kokcu kuip kuyt lulring paspoort ramesoe transferlijst utrecht