Transparent
Inloggen
Sluiten

Joël Zwarts: 'Ironisch dat Feyenoord nu een spits tekort komt'

5 september 2019 15:47 - Fox Sports
Foto: Pro Shots

Joël Zwarts: "Ironisch dat Feyenoord nu een spits tekort komt"; image source: Pro Shots

In gesprek met Fox Sports ging Joël Zwarts in op zijn vertrek bij Feyenoord afgelopen zomer. "De optie in mijn contract is niet gelicht", aldus Zwarts. "Eerst hadden ze gezegd dat mijn optie wel gelicht zou worden en daarna zouden ze nog praten over een meerjarig contract voor twee of drie jaar. Één dag voor dat gesprek is mijn zaakwaarnemer gebeld en gezegd dat het gesprek niet door kon gaan. De optie zou ook niet gelicht gaan worden. Dat was voor mij een verrassing, omdat mij beloofd was dat de optie sowieso gelicht zou worden."

De huidige spits van Excelsior ging er dan ook vanuit dat hij dit seizoen bij Feyenoord actief zou zijn. "Dat was de insteek", zo gaf hij aan. "Nog één jaar bij Feyenoord en dan alles geven en alles laten zien. Kijken of ik een plekje bij het eerste elftal kon bemachtigen. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn."

Zwarts ging verder: "Het is natuurlijk een teleurstelling, omdat je bij een grote club wil slagen. Ik was gekocht van Excelsior, daarom was het in het begin zeker een teleurstelling. Maar ik kon er niet te lang in blijven hangen. Ik moest ook weer door en moest ook weer een nieuwe club zoeken. Toen kwam Excelsior weer op mijn pad en heb ik deze keuze gemaakt."

Door de blessure van Nicolai Jørgensen en de verhuur van Dylan Vente kampte Feyenoord afgelopen weken met een probleem in de spits. "Ironisch dat ze nu een spits tekort komen", zei hij daarover. "Dat is voor hun een probleem om op te lossen. Voor mij is het zaak om bij Excelsior mijn ding te doen."

Meer op Fox Sports
Tags

zwarts excelsior fox vente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Vond en vindt het nog steeds vreemd dat men hem niet bij de club heeft behouden.
Of hij beter is dan Bannis betwijfel ik maar nu Vente verhuurd is had hij als backup wellicht van waarde kunnen zijn.
Narsing in de spits zoals nu is het ook niet echt.
+2/-0

4 jaar geleden
Vente had je weg moeten don en Zwarts moeten behouden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee hoor, allebei weg is het beste en dat is gebeurd
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens vuist komt gewoon te kort en haalt nu voor hem zijn gram.
Het zou zulke spelers eens sieren als ze toegeven dat ze niet goed genoeg waren
+1/-0

4 jaar geleden
Al had hij nog steeds bij ons onder contract gestaan, dan was hij nog niet goed genoeg om bij het eerste in de basis te staan.
Schopte er paar in bij Dordt en scoort nu regelmatig bij Excelsior, maar dat is in de keuken divisie.
Laat hem eerst maar eens een jaar presteren en topscoorder worden in de KKD, dan kan hij aantonen dat het de verkeerde beslissing was. Dan kan hij zeggen dat hij misschien wat had kunnen toevoegen bij Feyenoord.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Mee eens, deze gasten kosten wil salaris en je krijgt er niets voor terug.
+1/-0

4 jaar geleden
Een speler speelt zo dat een trainer er niet omheen kan m.a.w als deze meneer echt zo goed was als hij zelf nu denkt stond hij wel op het veld in de Kuip. Bij dit soort stukjes denk ik altijd blij dat ze er geen bomen voor kappen
+1/-0

4 jaar geleden
Deed het gewoon goed en hij zegt nergens dat hij er in hoort bij ons. Wel dat het ironisch is en dat het raar gelopen is ivm beloofd contract en daarin heeft hij uiteraard gelijk. Vincent Janssen kreeg ook geen contract obv de situatie toen en minder obv op zijn potentie (moeder topsporter, tweebenig, nooit problemen, etc). De doorgroei tussen 18 en 22 jaar kan enorm zijn. Mbt spits hadden we Novakovich moeten halen van Reading.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Waar deed hij het goed dan? Die paar wedstrijdjes bij Dordt in de kelder van de KKD?
+1/-0

 
4 jaar geleden
En in de jeugd, oa Youth Champions League. Als jij het niks vind prima. Ik vond het toen jammer dat Vincent Janssen weg ging kijk het ff na als die post nog bestaat 😁
+1/-0

reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
Teveel onzin dat ie er niets van kan. Hij heeft de fysiek van een spits en pikt idd z'n goaltjes mee, ook al is dat in de KKD. Er zijn genoeg goede ballers uit de kkd die nu op ed niveau spelen en meekunnen. Achteraf makkelijk lullen dat ie niet goed is en tegelijk zegt hij zelf ook niet dat hij de verlosser is. Hij stipt de ironie aan van de situatie en er is niets mis mee om aan te geven dat ze de oplossing vh spitsenprobleem al in huis hadden. Schopt hij er in n paar wedstrijden nul in dan pas mag je zeggen dat ie te licht is voor Fey1.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico bbb cda doodlopende excelsior geertruida gimenez ivanusec kabinet madrid minteh nederland nieuwkoop nsc paixao polarisatie pvda pvv read sauer slot stengs timber timmermans trauner ueda vvd wilders willykment