Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Dit is een hele mooie stap vooruit voor ons'

1 september 2019 18:44

Steven Berghuis gaf in gesprek met Fox Sports aan erg blij te zijn met de overwinning tegen Willem II. "De opluchting is groot. Dit zijn de eerste drie punten van dit seizoen. Helemaal na het Europees voetbal wil je dit doortrekken naar de interlandbreak die er nu aan komt. Dan is dit een hele mooie stap vooruit voor ons", aldus Berghuis. "We maakten het onszelf alleen veel te moeilijk. In het spel naar voren waren we te vaak met vier man aan het aanvallen, terwijl een van de backs of een middenvelder ook voor diepgang moest zorgen. Dan creëer je gewoon meer en dat deden we niet. Verdedigend stonden we wel aardig."

Tegen Willem II begon Luciano Narsingh opnieuw in de spits, maar in de tweede helft kwam Berghuis daar even te staan. "Als er meer beweging rondom Narsingh is, kan hij het ook beter invullen", zo gaf hij aan. "Nu kon het centrale duo steeds kort op hem zitten, omdat er geen beweging omheen is. De backs, het middenveld, Luis of ik moeten in de zestien sprinten om ruimte voor anderen te creëeren."

Feyenoord streed wel vol voor de winst in Tilburg. "Het team heeft met de nieuwe toevoegingen een nieuwe vibe gekregen. Het is misschien goed om de ploeg te verversen. Het zijn jongens met karakter, mannetjes. Die kunnen we wel gebruiken", zei hij daarover.




Tags

berghuis narsingh creeer creeeren diepgang fox sprinten streed tilburg toevoegingen verversen vibe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.415 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki