Feyenoord boekt tegen Willem II eerste competitiezege van seizoen

1 september 2019 18:37

Feyenoord boekt tegen Willem II eerste competitiezege van seizoen; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op bezoek in Tilburg de eerste competitiezege van het seizoen weten te behalen. Na de eerste drie competitiewedstrijden gelijk gespeeld te hebben, werd tegen Willem II met 0-1 gewonnen. Vanaf de strafschopstip maakte Steven Berghuis het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging het spel op en neer. Beide ploegen kwamen veelvuldig in balbezit, maar wisten nauwelijks tot kansen te komen. Daarnaast waren de aanvallers van Feyenoord in de buurt van het doel te onzorgvuldig om voor echt gevaar te kunnen zorgen. Feyenoord kreeg na een kwartier spelen wel een grote kans toen Luciano Narsingh de bal terugspeelde richting Orkun Kökcü. Het schot van de jonge middenvelder ging echter op de lat.

Na een half uur spelen kreeg Willem II de eerste grote mogelijkheid, maar Kenneth Vermeer wist met zijn voet een schot van Pavlidis te keren. Vlak voor rust volgde een enorme kans voor Luis Sinisterra, die de bal voor het intikken leek te hebben bij de tweede paal. Hij schoot echter naast, waardoor er in de eerste helft geen doelpunten vielen.

In de rust leek Jaap Stam ingegrepen te hebben. Van wissels was geen sprake, maar Steven Berghuis en Luciano Narsingh waren wel van positie geruild, zodat Berghuis in de spits kwam te staan. Het was echter Willem II dat via Köhlert de eerste kans kreeg, maar zijn schot ging over het doel. Willem II bleef echter de betere ploeg en zorgde voor het meeste gevaar. Het was dan ook redelijk vanuit het niets dat Feyenoord opeens een strafschop kreeg. Sinisterra werd onderuit gehaald door invaller Ogenia, die nog geen minuut in het veld stond. Berghuis ging achter de bal staan en ondanks dat doelman Wellenreuther zijn hand tegen de bal kon krijgen, was de voorsprong voor Feyenoord een feit.

Willem II probeerde de druk nog verder op te voeren, maar het wist nauwelijks door de uitstekend spelende defensie van Feyenoord te komen. Omdat Feyenoord aan de bal echter een heel zwakke indruk wist te maken, bleef het tot het einde gevaarlijk. Willem II zou uiteindelijk nog twee goede mogelijkheden krijgen. In blessuretijd leek de bal voor het intikken te zijn nadat invaller Lutsharel Geertruida eenvoudig voorbij werd gelopen. Twee aanvallers van Willem II knalden echter tegen elkaar aan, omdat ze beiden hoopten de gelijkmaker te kunnen scoren, waardoor de bal naar het doel hobbelde. In de zevende minuut van de blessuretijd, terwijl er maar vijf was aangegeven door de warrig fluitende Nijhuis, mocht Willem II op de rand van het strafschopgebied nog een vrije trap nemen. Deze belandde echter in de muur, waarna direct werd afgefloten.