Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan zondag direct Bart Nieuwkoop weer tegenkomen

31 augustus 2019 09:55

Feyenoord gaat aanstaande zondag op bezoek bij Willem II, de verrassende koploper van de Eredivisie. De Tilburgers staan met negen punten uit vier wedstrijden bovenaan in de competitie en hebben met Vangelis Pavlidis bovendien de topscorer van de competitie in de spits staan.

De wedstrijd van zondag zal de 44ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de competitie treffen in Tilburg. Feyenoord wist tot nu toe 24 keer te winnen, speelde 10 keer gelijk en verloor 9 keer. De grootste overwinning is afkomstig uit het seizoen 1983/1984 toen Feyenoord met 0-5 wist te winnen, nadat de ploeg een week daarvoor de twaalfde landstitel uit de clubhistorie had behaald. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Aan de zijde van Willem II komt Feyenoord een zeer bekende speler tegen. Bart Nieuwkoop maakte afgelopen vrijdag pas op huurbasis de overstap naar de Tilburgers en kan daardoor tegen zijn eigenlijke club direct zijn debuut gaan maken. Kenneth Vermeer en Jan-Arie van der Heijden speelden beiden ook voor Willem II, net zoals trainer Jaap Stam in zijn loopbaan als speler.


Tags

nieuwkoop willem tegenkomen tilburgers arie bekende clubhistorie eigenlijke eredivisie heijden jaap jan kenneth landstitel loopbaan pavlidis stam tilburg topscorer twaalfde vangelis vermeer verrassende

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws