Feyenoord overtuigt opnieuw en gaat naar groepsfase Europa League

29 augustus 2019 21:19

Feyenoord overtuigt opnieuw en gaat naar groepsfase Europa League; image source: Pro Shots

Feyenoord is na wederom een uitstekende wedstrijd door naar de groepsfase van de Europa League. Op bezoek bij Hapoel Beer Sheva werd met 0-3 gewonnen. Alle treffers vielen in de tweede helft en werden gemaakt door Orkun Kökcü, Steven Berghuis en Wouter Burger. Tien minuten voor tijd miste Naoufal Bannis bovendien een strafschop.

Direct vanaf het begin ontstond een zeer open duel met kansen voor beide ploegen. In de eerste helft was het vooral Kenneth Vermeer die zich wist te onderscheiden met enkele uitstekende reddingen, terwijl aan de kant van Feyenoord met name Luciano Narsingh enkele goede kansen kreeg. Ondanks dat het duel in Rotterdam in 3-0 was geëindigd, leken de Israëliërs nog geloof te hebben in de groepsfase van de Europa League en bleven op zoek gaan naar de aanval. Het geloof in een resultaat was vlak voor rust opeens verdwenen toen Maman een directe rode kaart kreeg na een harde beuk tegen Ridgeciano Haps en Hapoel Beer Sheva met tien man verder moest.

Nog geen minuut na rust was het tweeluik definitief beslist. Een assist van Rick Karsdorp werd door Orkun Kökcü in het doel geschoten. Een paar minuten later wist Steven Berghuis bovendien ook direct voor de 0-2 te zorgen, waardoor Feyenoord het restant van het duel kon gebruiken om de meegereisde Feyenoord-supporters te vermaken. Na bijna een uur spelen kwam Wouter Burger als invaller in het veld en na enkele minuten wist hij op schitterende wijze zijn eerste officiële treffer in het eerste elftal van Feyenoord te maken. Hij draaide zich op een zeer fraaie manier vrij en schoot vervolgens de 0-3 op het scorebord.

Ook in het laatste half uur bleef Feyenoord de aanval zoeken. De beste mogelijkheid was nog voor Naoufal Bannis, die op de lat kopte. Nog geen minuut later kreeg de invaller dé kans om zijn eerste treffer voor Feyenoord te maken toen de bal op de stip gezien. De strafschop kon echter worden gekeerd. In de resterende minuten speelde Feyenoord het duel rustig uit en was de 0-3 overwinning een feit.