22 augustus 2019 21:21

Feyenoord zet reuzenstap richting groepsfase Europa League na overtuigende winst; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen met oog op kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League. Na een overtuigende wedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva werd met 3-0 gewonnen. Leroy Fer maakte twee doelpunten, terwijl Sam Larsson de score opende. De return in Israël wordt over een week gespeeld.

Feyenoord was direct vanaf het begin overduidelijk de betere partij en kreeg via Orkun Kökcü al snel de eerste mogelijkheid. Zijn inzet kon nog worden gekeerd, waarna Luciano Narsingh net niet bij de rebound kon. De ploeg van Jaap Stam bleef veel beter, maar was in de eindfase van de aanval met regelmaat net te slordig om tot echt grote kansen te komen. Halverwege de eerste helft kreeg de uitploeg plotseling een grote kans toen Renato Tapia in de fout ging, maar Kenneth Vermeer wist zijn doel schoon te houden.

Na ruim een half uur spelen was het Leroy Fer die namens Feyenoord de paal raakte en een kleine minuut later deed Steven Berghuis hetzelfde. De voorsprong was echter wel een feit, omdat Sam Larsson de rebound eenvoudig in het doel kon tikken. Na de treffer kwamen de Israëliërs er een paar keer wat gevaarlijker uit, terwijl Feyenoord hetzelfde spel bleef spelen. Voetballend zat het goed in elkaar, maar eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel was het steeds net te onzorgvuldig. Met een 1-0 voorsprong zochten beide ploegen daarom de kleedkamer op.

Ook in de tweede helft was het vooral Feyenoord dat de aanval bleef zoeken. Ruim tien minuten na rust volgde dan ook de verdiende tweede treffer. De middenvelder kopte zelf op doel na een hoekschop, waarna de bal vanuit de kluts opnieuw voor zijn voeten kwam en hij zijn eerste treffer maakte sinds zijn terugkeer in De Kuip.

Na de 2-0 kwam Hapoel er een paar keer gevaarlijker uit, maar bleef Feyenoord nog altijd de sterkste van de twee. Tien minuten voor tijd leek het tweeluik dan ook al beslist te worden toen Fer zijn tweede treffer maakte. Opnieuw werd vanuit de hoekschop de bal niet goed verwerkt door Hapoel, waarna Fer met een knap schot voor de 3-0 zorgde.

In de resterende minuten kon Feyenoord het duel rustig uitspelen. Het kwam geen moment meer in gevaar, terwijl het zelf ook geen grote kansen meer kreeg. Na vier minuten blessuretijd werd dan ook afgefloten voor het einde van de wedstrijd en kon Feyenoord terugkijken op een zeer sterke pot.