Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Rutten: 'Met een voorsprong naar Israël afreizen is echt heel belangrijk'

21 augustus 2019 04:57

Volgens Fred Rutten moet Feyenoord er alles aan doen om het tweeluik met Hapoel Beer Sheva in Rotterdam al te beslissen. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Rutten was in 2018 hoofdtrainer van Maccabi Haifa. "In Israël voetballen, geloof me, het voelt in vrijwel alles anders", aldus Rutten. "Er is straks tijdverschil, in de zomer nadert de temperatuur in Israël met regelmaat de 40 graden. Het gras voelt anders dan in Nederland en de speelstijl van Hapoel Beer Sheva is anders dan de clubs in de eredivisie. En zo dicht bij de Gazastrook is ook een bijzondere omgeving."

Ploegen in Israël kunnen vooral zeer snel omschakelen. "Veel clubs hebben spelers voorin die echt iets kunnen forceren. En zeker Hapoel Beer Sheva", zo geeft hij aan. "Die ploeg heeft afgelopen seizoen niet geweldig gepresteerd, maar was een jaar eerder nog landskampioen en behoort van oudsher tot de topclubs in Israël. Voorin loopt Nigel Hasselbaink, die Feyenoord nog wel kent uit de tijd dat hij bij Excelsior speelde."

Rutten hoopt dan ook dat Feyenoord in De Kuip al een flinke afstand kan nemen, net zoals het ook tegen het Georgische Dinamo Tbilisi deed. "Met een voorsprong naar Israël afreizen is echt heel belangrijk. Zodat Beer Sheva in hun fraaie stadion moet komen", zo geeft hij aan. "Dit is voor de club een enorm belangrijke wedstrijd. Voor de status, voor de ontwikkeling van spelers, voor de transferwaarde van de selectie en vooral voor het gevoel dat je meeneemt de competitie in."




Tags

israel rutten sheva hapoel dinamo eredivisie excelsior fraaie gazastrook georgische graden gras haifa hasselbaink kuip maccabi nederland nigel oudsher speelstijl tbilisi temperatuur tijdverschil

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane benfica buitenom danilo dessers eigengereide geertruida hassel ivanusec kaliber klapper klinken kokcu kraaij kuijt malacia middenveldert nadien ofzo plafond schmidt senesi sinisterra slot tevroeg timber wehave wieffer willykment yoda