Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Rutten: 'Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu'

21 augustus 2019 04:52 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Fred Rutten: "Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu"; image source: Pro Shots

Fred Rutten ziet wel een vergelijking tussen de start van Feyenoord dit seizoen en het begin onder zijn leiding in 2014. "Ook toen was de start moeizaam", aldus Rutten. "We wonnen met heel veel geluk van ADO, maar we speelden thuis gelijk tegen Heerenveen en we verloren in de Kuip van Utrecht. Ik zie ook wel overeenkomsten met mijn start in de Kuip en die van Jaap Stam nu."

Rutten ziet ook direct een verschil. "Ik denk dat hij het met spelers van minder niveau moet doen dan ik destijds", zo geeft hij aan. "Ik had met Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz toch gewoon spelers die zelfs in Oranje belangrijk waren geweest. Luke Wilkshire had een WK gespeeld met Australië. Maar ook toen moesten we op fysiek vlak vaak op de rem trappen waar we gas wilden geven. Van een afstand bekeken, lijkt het bij Stam ook op zo'n situatie. Spelers die lang niet hebben gespeeld, hebben gewoon maatwerk nodig op het trainingsveld."

Binnen Feyenoord is de roep om eigen jeugdspelers te gebruiken groot. Specifiek oordelen over de situatie bij Feyenoord kan Rutten niet. "Maar in zijn algemeenheid weet ik dat jeugdtrainers vaak roepen dat hun talenten zo in het eerste elftal meekunnen", zegt hij daarover. "Maar een trainer moet meteen presteren, dat gaat niet altijd hand in hand met het geven van veel speeltijd aan jeugd. De jeugd moet stap voor stap worden ingepast en alleen als ze het vereiste niveau hebben."


Tags

rutten stam kuip ado algemeenheid australie boulahrouz heerenveen ingepast jeugdtrainers joris luke maatwerk mathijsen meekunnen oranje rem specifiek utrecht wilkshire

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Belangrijk nieuws !
+1/-0

 
10 maanden geleden
haha, inderdaad, mateloos interessant
+1/-0

10 maanden geleden
Geschiedenis herhaalt zich dus, dat spreekt niet echt in het voordeel van de beleidsbepalers binnen Feyenoord.
+1/-0

10 maanden geleden
Slissie heeft gelijk : alleen als je de eigen jeugd mondjesmaat laat instromen als ze het niveau voor het 1e bereikt hebben , kan je tegemoet komen aan de wensen van Kuyt en Troost om niet te kopen maar te kijken naar je jeugdopleiding.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Eens en preces daar pleit ik hier al tijden voor.
+1/-0

10 maanden geleden
Die jeugdtrainers moeten gewoon beter opleiden of minder piepen. Feyenoord steekt een klein vermogen in die jeugdopleiding. Kijk zouden die spelers ergens anders wel bovendrijven dan hadden ze recht van spreken maar nu ... Wat moeten wij met spelers van het niveau Anass Achahbar leuk maar niet dus. Ik kan geen een speler die wel is boven komen drijven behalve Janssen wellicht . Daarvan kan je het zeggen maar die werd al bij de jeugd afgetest.
+1/-0

10 maanden geleden
Precies, helemaal mee eens. Troost en Kuyt kunnen wel willen dat de jeugd door stroomt, maar dan moet die jeugd wel een bepaald niveau halen en dat is blijkbaar niet het geval. Anders had Dirk wel een paar verdedigers door geschoven naar het eerste of niet? Iedere club in de wereld wil met eigen jeugd spelen, das de beste en goedkoopste manier en dus wel erg simpel omdat als club filosofie naar buiten uit te dragen, is niet meer dan logisch. Maar als dd jeugd niet goed genoeg is, dan moet je kopen of huren.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.350 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht verdraaid