Transparent
Inloggen
Sluiten

Fred Rutten: 'Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu'

21 augustus 2019 04:52 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Fred Rutten: "Ik zie wel overeenkomsten met mijn start en die van Jaap Stam nu"; image source: Pro Shots

Fred Rutten ziet wel een vergelijking tussen de start van Feyenoord dit seizoen en het begin onder zijn leiding in 2014. "Ook toen was de start moeizaam", aldus Rutten. "We wonnen met heel veel geluk van ADO, maar we speelden thuis gelijk tegen Heerenveen en we verloren in de Kuip van Utrecht. Ik zie ook wel overeenkomsten met mijn start in de Kuip en die van Jaap Stam nu."

Rutten ziet ook direct een verschil. "Ik denk dat hij het met spelers van minder niveau moet doen dan ik destijds", zo geeft hij aan. "Ik had met Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz toch gewoon spelers die zelfs in Oranje belangrijk waren geweest. Luke Wilkshire had een WK gespeeld met Australië. Maar ook toen moesten we op fysiek vlak vaak op de rem trappen waar we gas wilden geven. Van een afstand bekeken, lijkt het bij Stam ook op zo'n situatie. Spelers die lang niet hebben gespeeld, hebben gewoon maatwerk nodig op het trainingsveld."

Binnen Feyenoord is de roep om eigen jeugdspelers te gebruiken groot. Specifiek oordelen over de situatie bij Feyenoord kan Rutten niet. "Maar in zijn algemeenheid weet ik dat jeugdtrainers vaak roepen dat hun talenten zo in het eerste elftal meekunnen", zegt hij daarover. "Maar een trainer moet meteen presteren, dat gaat niet altijd hand in hand met het geven van veel speeltijd aan jeugd. De jeugd moet stap voor stap worden ingepast en alleen als ze het vereiste niveau hebben."
Tags

rutten stam kuip ado algemeenheid australie boulahrouz heerenveen ingepast jeugdtrainers joris luke maatwerk mathijsen meekunnen oranje rem utrecht wilkshire

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
2 jaar geleden
haha, inderdaad, mateloos interessant
+1/-0

2 jaar geleden
Geschiedenis herhaalt zich dus, dat spreekt niet echt in het voordeel van de beleidsbepalers binnen Feyenoord.
+1/-0

2 jaar geleden
Slissie heeft gelijk : alleen als je de eigen jeugd mondjesmaat laat instromen als ze het niveau voor het 1e bereikt hebben , kan je tegemoet komen aan de wensen van Kuyt en Troost om niet te kopen maar te kijken naar je jeugdopleiding.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
2 jaar geleden
Eens en preces daar pleit ik hier al tijden voor.
+1/-0

2 jaar geleden
Die jeugdtrainers moeten gewoon beter opleiden of minder piepen. Feyenoord steekt een klein vermogen in die jeugdopleiding. Kijk zouden die spelers ergens anders wel bovendrijven dan hadden ze recht van spreken maar nu ... Wat moeten wij met spelers van het niveau Anass Achahbar leuk maar niet dus. Ik kan geen een speler die wel is boven komen drijven behalve Janssen wellicht . Daarvan kan je het zeggen maar die werd al bij de jeugd afgetest.
+1/-0

2 jaar geleden
Precies, helemaal mee eens. Troost en Kuyt kunnen wel willen dat de jeugd door stroomt, maar dan moet die jeugd wel een bepaald niveau halen en dat is blijkbaar niet het geval. Anders had Dirk wel een paar verdedigers door geschoven naar het eerste of niet? Iedere club in de wereld wil met eigen jeugd spelen, das de beste en goedkoopste manier en dus wel erg simpel omdat als club filosofie naar buiten uit te dragen, is niet meer dan logisch. Maar als dd jeugd niet goed genoeg is, dan moet je kopen of huren.
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bijlow corona dessers geertruida gemis hanegem hassel hendriks jahanbakhsh krachten linssen malacia nelson noud pat pedersen ramesoe senesi sinisterra slot strijdkompanen toeval toornstra trauner vakkiek vitesse waarmaken wehave willykment