Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Dirk Kuyt bepaalt al het beleid in Rotterdam'

19 augustus 2019 04:13 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "Dirk Kuyt bepaalt al het beleid in Rotterdam"; image source: Pro Shots

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad haalt Willem van Hanegem uit naar de manier waarop Feyenoord wordt gerund. "Het zou mij niets verbazen als de beleidsbepalers in de Kuip vandaag concluderen dat Feyenoord deze competitie nog niet eenmaal heeft verloren", aldus Van Hanegem. "In Rotterdam blonken ze de laatste jaren immers niet uit in een kritische benadering van de stand van zaken en ik vraag me af of er met de nieuwe mensen aan het roer echt iets is veranderd."

Zo gaf Sjaak Troost deze week aan dik tevreden te zijn met de selectie, zeker als de geblesseerde spelers weer terugkeren. "En Sjaak praat ook lekker veel met Dirk Kuyt en slurpt af en toe heerlijk een bakje koffie leeg met Robin van Persie aan de andere kant van de tafel", zo gaat hij verder. "Nou, gelukkig maar, denk ik dan, als dat de redding is. Kuyt is trainer van het hoogste jeugdelftal, niet meer en niet minder. Ondertussen bepaalt hij wel al het beleid in Rotterdam. Dat krijgt altijd gevolgen. Jaap Stam zal als nieuwe trainer vooral zijn eigen koers willen varen."

De Kromme gaat verder: "Gisteren stond er bijvoorbeeld maar één zelf opgeleide speler in de beginopstelling. Terwijl de club, na eerder veel geld te hebben uitgegeven, weer wil inzetten op de eigen jeugd. Eens kijken hoelang dat goed gaat in de Kuip."


Tags

hanegem kuyt kuip beginopstelling blonken column gerund hoelang jeugdelftal koers persie roer slurpt stam troost

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


13 maanden geleden
"Gisteren stond er bijvoorbeeld maar één zelf opgeleide speler in de beginopstelling"

Geen enkele speler is fit , elke keer weer andere laten spelen zodat de andere wat rust krijgen.
Beetje overdreven allemaal.
+1/-0

13 maanden geleden
Er zijn twee mensen in Nederland die slechts negatief over Feyenoord kunnen schrijven, zelfs als het goed gaat. Van de eerste verwacht ik niet anders aangezien het een notoire 020 fan is: Valentijn Driessen. De tweede echter, een van de beste nederlandse voetvallers ooit, feyenoord icoon etcetc.: Beste Willem, als je niets anders dan negativiteit kunt spuien over jouw clubbie, op momenten dat we positiviteit nodig hebben, stop er dan alsjeblieft mee. Ga een kook cursus volgen of doe wat anders dat je achter de geraniums weg houd. Want hiermee komt feyenoord niet verder. Aan een blatende aan wal staande kapitein die alles beter weet hebben we niets. Dus, supporter, of blijf weg. Groet, een echte Feyenoord fan!!!
+2/-2

13 maanden geleden
Er zijn genoeg mensen, die snappen waarom van Hanegem kritisch is op Feyenoord. Jij kennelijk niet. Dat is jammer, want het is niet fijn om kritiek op zo'n grote voetballer/trainer te moeten lezen. Zeker niet als het hout snijdt wat hij schrijft. Ik hoop, dat hij er voorlopig door gaat, met wat hij doet. Daar kunnen we alleen maar van opsteken. Dat hij vooral maar niet achter de geraniums gaat zitten of een kookcursus gaat volgen. Niet dat ik verwacht dat hij dat gaat doen. Zeker niet als een enkeling dat voorschrijft.
+5/-0

 
13 maanden geleden
Hoi, ik snap dat best. En vaak heeft hij gelijk. Probleem is alleen dat ie t echt altijd doet en zelden of nooit iets positiefs te melden heeft. Opbouwende kritiek heeft ie ook nooit. Alleen afbreken. Kom dan ook met oplossingen
+1/-1

 
13 maanden geleden
Er is ook niet direct aanleiding voor positieve kritiek.
+2/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
13 maanden geleden (gewijzigd)
Er is ook geen aanleiding om 24/7 feyenoord af te breken.
Terwijl hij geen idee heeft wat er gebeurd net als de media.
Als hij zo van feyenoord houdt zou hij in deze periode zijn mond eens moeten houden en binnenskamers je ding zeggen.
Als willem langs komt mag hij heus wel naar binnen
+1/-0

 
12 maanden geleden
mee eens maar als ik dan lees dat Troost contact met WvH op zou nemen en dat dan vervolgens niet doet.......
Ja dat tekent toch wel de situatie.
Los daarvan mag een ieder kritiek hebben op hoe Feyenoord speelt, heb ik als supporter ook dus waarom zou WvH dat niet mogen.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
12 maanden geleden
Dat was maar 2 weken geleden volgens wvh zelf .
Is dat zolang dan kom op wat een gezeik
Sorry maar troost is als het goed is bezig
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
13 maanden geleden
Het probleem van wvh is dat hij in een landelijke krant het altijd heeft over zijn club.
Misschien eens wat zeggen over andere clubs!?.
Verder weet hij net als de media niks over de gang van zaken binnen de club .
Maar verspreid wel meer onrust .
Hij gebruikt zijn positie bij veel fans .
Hij weet dat het heel populair is om te zeggen willem heeft gelijk .
Maar de laatste jaren heeft hij steeds minder gelijk en is het een soort sjaak swart geworden maar dan ipv positief heel negatief .
Wvh zou een voorbeeld moeten nemen aan coentje.
Die had zat kritiek maar wel binnenskamers
+1/-0

13 maanden geleden
Willem slaat de spijker weer ouderwets op de kop zoals we dat van hem gewend zijn. Een bijdrage die ook heel leuk om te lezen is bovendien !

Kijk , als er weinig positiefs te melden is , dan ga je dat ook niet geforceerd doen.Want dan verlies je je geloofwaardigheid. Zolang het bagger is bij Feyenoord,mag je kritisch zijn. Net zolang totdat het beleid omgaat.

Daarom snap ik de azijnzeikers ook niet na de 1 - 1 tegen FC Utrecht gisteren. Een zeer goed resultaat tegen een sterkere tegenstander , en toch denken velen hier nog dat je 'gewoon 'moet winnen thuis. Die tijd is al decennia lang voorbij.
+1/-1

 
13 maanden geleden
voorlopig even voorbij klinkt beter
+2/-0

13 maanden geleden
Dirk Kuijt heeft nog helemaal niets bewezen als trainer en al helemaal niet als beleidsbepaler. Sterker, wat hij in zijn laatste fase als speler heeft aangetoond is dat het hem ontbreekt aan inzicht en zelfkritisch vermogen. Het is nooit een intelligente speler geweest, ik denk dat hij het ook niet in zich heeft een intelligente beleidsbepaler te worden.

Er wordt nu gesproken over Kuijts grote invloed op het technische beleid bij Feyenoord, ik vrees dat zijn rol op de achtergrond er één is van doorgeefluik en dat zijn grote vriend Rob Jansen nu aan de touwtjes trekt. Die heeft er (gelukkig) meer verstand van dan Kuijt, maar die heeft weer andere belangen. Dus of je daar nou beter af mee bent?

Van Hanegem geeft aan dat er maar één speler uit de eigen opleiding opgesteld stond gisteren. Klopt, maar heel eerlijk; ik zie op dit moment nog liever betere spelers van buitenaf komen (ter vervanging van spelers die van buitenaf gekomen zijn), dan dat ik moet wachten op doorstromende jeugd die goed genoeg zijn. Of dat er weer oud-spelers worden teruggehaald.
+1/-1

13 maanden geleden
Op zoek naar een spits ? Wout Weghorst zou de mooiste zijn, maar Bony voor nop proberen zou ik zeggen.
Tenzij je in het rechter rijtje wilt blijven ...
+1/-1

 
13 maanden geleden
Bony gewild is in Italy.
+1/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Interessant is hij gewilt in italie? ik zat ook aan bony te denken... Kan het niet helpen dat fer en narsingh oud ploeggenoten van hem zijn bij swansea om hem te overtuigen? Mss helpt het ook mee dat feyenoord nog in de race is voor europees voetbal. En dat hij de nederlandse competitie kent uit zijn vitesse periode en hier weer tot scoren kan komen makkelijker dan in italie. Geef hem de salaris cap en een deal als met elia dat hij bij verkoop 1/3 of meer van de transfersom mag houden ofzo. Ook een mooie stimulans voor hem om weer fit te worden en te vlammen. Hoe beter bony dan presteert des te meer zal zijn transferwaarde stijgen hoe meer hij er zelf aan over zal houden bij een verkoop. Goed voor feyenoord en de portemonnee van bony win win.
+1/-1

13 maanden geleden
Willem heeft wel gelijk, het is te gek voor woorden dat Dirk nu al ons beleid aan het uitstippelen en bepalen is. Hij heeft absoluut geen ervaring op dit gebied, dus lijkt me een slechte zaak. Dirk is een aardige jongen en heeft goed gespeeld bij Feyenoord, maar hij moet zichzelf niet overschatten en dat doet hij nog al eens. Hij is jeugd trainer en zich daar op focussen en zich daar ook bij houden
+2/-1

13 maanden geleden
Kritisch zijn is terecht; 3 speelronden onderweg in het seizoen loop je achter de feiten aan. Gebrek aan eenduidig beleid, op alle fronten, ontstaat o.m. door een stevig bestuurs vacuüm en traag reagerende RvC. Zo lijkt het althans allemaal. Want wij zijn er niet bij, en Willem ook niet. Geen van ons weet wat er allemaal exact gaande is, achter de schermen. Maar dat er daar Feyenoorders zullen rondlopen die slecht slapen lijkt heel waarschijnlijk. En het einde lijkt nog niet in zicht. Ik heb verdomd weinig trek in weer eens zo'n kwellend tussen seizoen. Dat kan ook nooit de doelstelling zijn voor een club met zo'n historie.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Wij weten inderdaad niet wat er op de achtergrond allemaal speelt, wij zien de resultaten en het voetbalspel en worden daar niet echt vrolijk van.
Nou ben ik al meer dan 55 jaar supporter van deze schitterende club en heb dus als supporter hoogte - maar ook veel dieptepunten meegemaakt.
De komende periode zou wel eens een heel diep dieptepunt kunnen worden helaas.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Hier 59 jaar supporter en een Feyenoord hart heb je voor je leven, maar ik zie het ook somber in.
+2/-0

13 maanden geleden
Willem heeft gelijk, Feyenoord wordt geleid als een derdeklasser.
Hoe kan het dat Troost de technische man is?
Echt topclub waardig.
Ik maak mij echt grote zorgen, dacht dat na het kampioenschap de weg omhoog was gevonden.
Maar integendeel het is alleen maar erger geworden.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
13 maanden geleden
Jij zit er elke dag bij net als alle andere blindelings wvh volgers!?.
Willem weet niks net als de media.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Zit jij er wel bij dan?
Je moet toch ook constateren dat het een puinzooi is, en dat dit beleid niet bij een topclub hoort.
Daar geef ik Willem gelijk in, en soms heeft Willem geen gelijk. zoals ieder mens.
Maar eerlijk is eerlijk ik vind dat Willem recht van spreken heeft met alles wat hij voor Feyenoord gedaan heeft.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
13 maanden geleden
Nee maar ik zeg niks over het beleid.
Jij en anderen zeuren 24/7 terwijl je niks weet .
Blindelings de media volgen .
Die alleen maar zeuren omdat zo'n technisch hart in 020 niet werkte.
Maar dat wil niet zeggen dat het bij ons niet werkt .
Willem vh weet dat hij mensen mee krijgt en gebruikt het .
Jammer dat veel mensen het nog niet zien .
Gelukkig steeds meer .
Hij is boos dat hij niet gebeld is(pas na 2 weken ) en speelt het uit via de media.
Goed voor de club .
+1/-0

 
13 maanden geleden
Je hoeft ook niet bij de gesprekken binnenskamers te zijn om te weten wat er nu gebeurt bij Feyenoord. Hoe Sjaak Troost in de media over Tapia sprak , en hoe Stam daar nu mee omgaat is maar 1 klein voorbeeldje van wat er achter de schermen speelt bij Feyenoord ,op het veld zie je overduidelijk het resultaat!

En Willem van Hanegem weet echt wel goed te interpreteren wat er nog meer speelt binnenskamers na al die jaren. En via de media ventileert hij dan de onvrede , deed Cruyff toch ook bij Ajax ?

Beetje domme reactie van je waar ik ff op moest reageren.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
13 maanden geleden (gewijzigd)
Je hoeft niet binnenskamers te zijn om te weten wat er speelt .
Wat een kul man !.
Verder hebben tapia en troost een gesprek gehad een maand geleden dus ja lekker er over doorgaan .
Wvh is gewoon boos vanwege een bakje koffie met zijn lange teentjes.
En ventileert de laatste jaren alles via de media omdat hij weet dat er mensen zoals jij zijn .
Die alles aannemen wat hij zegt.
Kritiek in deze situatie is slecht voor de club .
Hij zou zelf ook eens kunnen bellen of met oplossingen kunnen komen.
Troost kuyt die steken tenminste hun nek uit.
Wvh roept maar komt met niks.
Ja willem janssen nou zeg dan niks
+1/-0

 
12 maanden geleden
Het is niet Willem van Hanegem die Feyenoord afbreekt met zijn kritiek zoals jij zegt.

Het zijn voornamelijk jouw idolen Dirk Kuyt en ook Sjaak Troost die de club met hun beleid afbreken. Dirkje met zijn contacten in Engeland en Troost met zijn visieloze gesjoemel. Maar je mag niets over Dirk zeggen , want hij heeft 2 jaar geleden 3 doelpunten gemaakt in de kampioenswedstrijd tegen Heracles.

Kijk nou eens naar de foto hierboven van Dirkie 'gazza'. Is dat nou een betrouwbare man ? Is dat nou de leider die Feyenoord hogerop zal brengen ? Nee , want Dirkje is een onbenul op bestuurlijk vlak. Een horrordokter. En daar loop jij achteraan. Extreem dom is dat.

Willem van Hanegem daarentegen is al meer dan 50 jaar bij de club. Kent alle ins en outs. Hij weet meer dan iedereen hier bij elkaar van wat er speelt bij Feyenoord.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
12 maanden geleden
Kijk naar die foto en dan stop ik met lezen .
Je kan van iedereen een rare foto maken .
En wvh is tegenwoordig alleen bezig met wvh promotie/aandacht.
De man heeft al jaren niks meer gedaan en zijn laatste klus was ook een drama .
Hij juicht niet eens als feyenoord scoort
+1/-0

 
12 maanden geleden
Haha...

Ff terugkomen op Sjaak Troost en hoe graag hij Tapia bij het grofvuil wou zetten , breed uitgemeten in de media. Lekker modder gooien,tis toch maar een Peruaan die ik doorspoel naar het riool dacht Sjakie.

Maar Stam steekt de dikke vette middelvinger uit naar Sjakie en Dirkje en denkt : ik stel op wie ik wil. En die sfeer zie je terug op het veld. Slechte prestaties , geen plezier , men vindt elkaar niet. Dit gaat nog wel even door denk ik , totdat men Stam wegstuurt. De spelersgroep is weer eens los zand , zoals zo vaak de afgelopen jaren.

Tis trouwens geen rare foto van Dirk , maar gewoon zoals hij is.
+1/-0

 
feyenoordgazza (geschorst)
12 maanden geleden
Je leeft in het verleden .
Troost maakt een fout(wat hij toegeeft),ze bespreken het als kerels leggen het bij .
En gaan straks praten over de toekomst waar bijtekenen ook een optie is .
Sorry hoor dan is het klaar en hoef jij en die media er niet over door blijven gaan .
+1/-0

 
12 maanden geleden
Misschien heb jij nu een x gelijk gazza , en ik niet..
Er zijn veel gekkere dingen gebeurd.
+1/-0

13 maanden geleden (gewijzigd)
Persoonlijk vind ik dat Kuyt he prima doet. Hij hoeft niet te helpen maar doordat het lot van feyenoord hem aan het hart gaat zet hij zich in om wat bij te dragen. Zoals Kuyt nu beslissingen neemt met een lege beurs zuinig aankopen doet die weinig kosten vind ik zo slecht nog niet.
Johnston moeten we nog zien maar 3 ton voor een talent is best een koopje ie lijkt beter dan het huidige centrale duo dus prima en met huur kost ie je niks. Transfervrije fer en narsingh zijn prima aanwinsten. De verkeerde is interim td geworden, Kuyt weet namelijk wel iedereen te vriend te houden en weet in de media precies wat hij moet zeggen om niemand tegen zich in het harnas te jagen.

Alleen troost zie ik de meest domme dingen doen. Elia zeggen dat hij niet nodg is. Het tapia media verhaal. Stam zijn zin geven met kelly. St juste vlak voor een een europese wedstrijd verkopen. Aangeven in de media dat mensen hem vanzelf bellen voor spelers. En in het ideaal beeld leven dat feyenoord jeugd spelers zo in het eerste kunnen worden ingepast... Die is duidelijk omhoog gevallen en niet capabel in deze functie en een sprekende pop van wim jansen.

Stam merkt dat er geen leiding en een machts vacuum is bij feyenoord en wil zelf de touwtjes in handen nemen en over de selectie mee beslissen en geeft zijn vriendje kelly als spion in de slectie een contract. En schuift zijn makelaar naar voren met dure argentijnen kan die ook een graantje meepikken van het gebrek aan leiding bij feyenoord. En raakt nu ook in paniek omdat hij merkt dat de selectie niet sterk genoeg is dus lijkt de boel onder druk te zetten zodat die dure argentijnen naar feyenoord komen.

Los deze bestuurs vacuum en leemte aan vacante leidingevende posities snel op door een nieuwe bedrijfs structuur te implementeren.

Onthef troost uit zijn functie. (Schrap de td functie kom je met zo min mogelijk schade van troost af) Zet kuyt neer als interim hoofd (nieuwe functie) spelers beleid. Met adviseurs van persie, gullit, boskamp, van hanegem (als ie zin heeft). Als hij het goed doet kan kuyt het blijven. Stel advocaat aan als interim (nieuwe functie) team manager. Als baas van stam die hem en de rest van de staf en spelers beoordeeld even stam zijn plaats wijst en duidelijk maakt dat hij gewoon moet coachen en het maximale uit het materiaal haalt en zijn makelaars buiten de deur houd. En huur rob jansen in bij contract, koop en verkoop onderhandelingen van spelers.

Hoofd spelers beleid, team manager en hoofd jeugd opleidingen bepalen de feyenoord voetbal visie. En waar spelers per positie in die visie aan moeten voldoen. En daar worden spelers voor opgeleid of voor aangetrokken.

Verhuur de jeugd en verkoop en verhuur je spelers die nu ballast zijn. En start volgend seizoen met een jong feyenoord in de voetbal pyramide.

Stel nu in plaats van je spelers die je nog moet verkopen en ballast zijn transfervrije vervanging aan. Oud maakt niet uit als ze maar kwaliteit hebben en de jaren overbruggen tot je jeugd is opgetraint voor niveau basis feyenoord 1 door verhuur en te spelen in het belofte feyenoord team in de voetbal pyramide.

Wacht maar zo zit alles veel beter in elkaar schept duidelijkheid weet iedereen wie voor wat verantwoordelijk is en kan je weer vooruit.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Wat nu nodig is is een RvC die orde op zaken stelt en aangeeft hoe Feyenoord verder geleidt gaat worden.

Dus geen vage plannen over externe investeerders en vergeefse pogingen om Eenhoorn naar Feyenoord te halen maar duidelijkheid over wie wat doet binnen de club.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Eens die moeten of een algemeen directeur aanstellen die deze structuur implementeerd of nu zelf de rol van ee algemeen directeur op zich nemen die structuur aan brengen en er mensen voor aanstellen.

Duidelijkheid we wat doet binnen de club is altijd belangrijk. Zo kan niemand wglopen voor zijn verantwoordelijkheid en kan die persoon worden beloond als het goed gaat en ter verantwoording worden geroepen als het niet goed gaat.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ben het vaak met je eens. Maar nu even niet. Ex-spelers moeten blijven wat ze zijn : ex-spelers. Hebben verstand van het balletje aan de voet en zijn in de regel geen ervaren opgeleide managers, géén bestuurders. Een club zonder TD ? Dan heb je gewoon een bedrijf zonder management.Oplossing : Kuyt en Troost weg, echte TD, paar goed ervaren managers en voetbalmakelaars kortwieken en snavelen. Momenteel wordt Feyenoord het lachertje van Europa. Net alsof je een Multinationaal bedrijf laat leiden door de poetsploeg.
+1/-1

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Ow dat kan veschil van mening kun je hebben. Maar uteraard overtuig ik je graag van mijn standpunt ;) en leg je ook uit hoe ik zelf tot dit standpunt gekomen ben.

Kijk de strijd in de club op sportief vlak is vaak: gaan we voor jeugd of aankopen.
En het manco van een td is vaak dat deze door het breed scala aan taken die hij moet doen er altijd een paar zijn waar een td ondermaats in presteerd. (Bijv. Aankoop beleid, verkoop beleid, contractonderhandelingen, communicatie, jeugd beleid, aanstellen coaches of staf, heeft hij een netwerk ja of nee, etc.)

Exact spelers hebben verstand van het balletje aan de voet. Een bestuurder hoef je van mij niet te zijn. Wat is nu eigenlijk een bestuurder? Daar moet je enkel beslissingen kunnen nemen en zorgen dat iedereen zo efficient mogelijk naar het zelfde doel werkt. Ik wil dat er binnen feyenoord eindelijk duidelijkheid komt wie voor wat verantwoordelijk is en mensen kan aanstellen met de skills om die taken goed uit te voeren.

Waarom zet ik er een voeballer neer als hoofd spelers beleid? Een goeie voetballer ziet namelijk vaak aan spelers of het goeie voeballers zijn. Kuyt heeft ook nog de juiste mentaliteit. Vandaar dat ik hem capabel acht voor de rol als hoofd spelers beleid. Hij ziet wat je nodig is bij spelers om de top te halen (zowel met kwaliteit en mentaliteit) en kan dat beoordelen bij het aanstellen van spelers of spelers in de huidige selectie of ze dat potentieel hebben om de top te kunnen halen. Of een aanwinst zijn voor de feyenoord selectie.

Bij een team manager zie ik graag een oude door de wol geverfde coach of td die oog heeft voor innovatie die weet wat nodig is bij coaches en staf en selectie in het eerste om de top te halen.

Als hoofd jeugd opleider wil ik iemand die spelers en talent beter maakt en kan beoordelen wie de beste zijn of kunnen uitgroeien tot de beste op posities in je elftal.

Zo heb je een 3 eenheid van alle aspecten van een voebal organisatie vertegenwoordigd. Met duidelijke taakomschrijving om ook zonodig zelf op beoordeeld te worden.

Coach, speler, opleider.

Er is dus zonder td weldegelijk een management structuur alleen geen autocratie van een td die alle macht heeft en alles bepaald. Nu heb je een drie eenheid die samen moet beslissen in een coöperatieve vorm en ook prima kan worden vastgelegd wie voor welke beslissing koos en waarom om naderhand te beoordelen wie er gelijk had. 1zo'n td figuur maakt je organisatie ook enorm kwetsbaar als deze weg valt of incapabel blijkt.

Voorbeeld waarom ik denk dat mijn geschetste management structuur prima zal werken: bij de zakelijke kant bij feyenoord heb je ook een commercieel directeur en een financieel directeur etc. Je hebt er geen overkoepelende bedrijfsvoerend/organisatorisch directeur ofzo deze directeuren doen prima werk op hun afgebakende gebieden.

Boven de hele organisatie zet je dan 1 algemeen directeur die van voetbal/top sport wat weet en bestuurlijke ervaring heeft.

Je moet inddaad niet mensen zonder verantwoording zoals nu de club laten runnen. Geef ze posities met duidelijke afgbakende verantwoordelijkhedenen beloon ze of reken ze af op hun gemaakt keuzes.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Het lot van Feyenoord gaat Kuijt zeker aan het hart, maar dat maakt zeker niet de juiste persoon om de kar te gaan trekken in technisch gebied. Sterker, ik denk dat zijn band met, en oprechte liefde voor de club het enige is wat in dat opzicht voor Kuijt spreekt. Verder heeft hij geen aantoonbare kwaliteiten en merites die het bekleden van een positie met dergelijke verantwoordelijkheden rechtvaardigen.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Kuit als adviseur van een aan te stellen TD zou kunnen, ook een TD weet niet alles zelf en zal bronnen hebben waar hij uit kan putten.

Wel met je eens dat zoals Kuit de rol nu invult niet kan, tekenend voor de situatie bij Feyenoord is dat hij de mogelijkheid krijgt om de rol zo in te vullen.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Ja ben het met je eens dat als je in zo'n rol stapt je er ook de verantwoordelijkheden voor moet dragen. Niet alleen de lusten ook de lasten.
+1/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Waar moet zo iemand dan aan moeten voldoen om een degelijke functie te bekleden in jouw optiek?

In de vorm hoe ik kuyt wil inzetten hoeft hij enkel te kunnen beoordelen of spelers die nu in het elftal staan of die worden aangetrokken of in de opleiding zitten goed genoeg zullen zijn of goed genoeg kunnen worden om in feyenoord 1 te spelen en op termjn het niveau om hoog brengen van het eerste. En het scouting apparaat aan het werk zetten om deze budgettair haalbare speles te vinden.

Hij heeft blijk gegeven exact te weten wat nodg is om kampioen te worden en toen hij terug kwam instrueerde hij van geel wat nodig was om dat te bewerkstelligen. Was zelf topspeler (goeie spelers zien aan andere voetballers vaak of het goeie voeballers zijn) met de juste mentaliteit.

Kuyt neemt nu al de touwtjes in handen laat hem dan ook maar de verantwoordelijkheid dragen in een duidelijke functie en hem daarin beoordelen.
+1/-0

 
13 maanden geleden
En waarom denk jij dat Kuijt over het vermogen beschikt in te schatten of spelers goed genoeg zijn voor Feyenoord 1?

Hij heeft absoluut niet aangetoond te begrijpen wat er voor nodig is om kampioen te worden, integendeel. Toen zelfs Vincent Bijlo zag dat hij het niet meer belopen kon en Feyenoord een elftal zonder hem kon formeren dat beter was en kampioen kon worden, zag hij dat niet. Begrijp me goed, Feyenoord laatste titel is volkomen terecht ook het kampioenschap van Dirk Kuijt, daar verdient hij alle lof voor.

Maar de enige reden dat die titel uiteindelijk veilig is gesteld, is omdat anderen het aandurfden de beslissing te nemen om de aanvoerder te passeren. Zelf was hij het daar absoluut niet mee eens, en heeft hij meermaals aangegeven dat hij het een verkeerde beslissing vond. De enige reden dat hij niet opstapte, en zich niet zo heeft gedragen toendertijd dat er onrust ontstond binnen de club was vanwege de titel. Dat was omdat hij zich (gelukkig) niet groter wilde maken dan de club en het belang van Feyenoord.

Nogmaals, dat laatste is de enige aantoonbare kwaliteit die Dirk Kuijt beschikt waar ik van denk dat het hem zou helpen als technische verantwoordelijke in de Kuip. Verder heeft hij mij nog niets bewezen, hij moet nog ontzettend veel leren. En misschien, heel misschien wordt hij ooit een goede Technisch Directeur voor Feyenoord.

Maar de macht en invloed die hij nu uitoefent binnen de Kuip heeft hij niet verworven op basis van kwaliteiten en prestaties. En ik acht hem daarom voor die rol niet geschikt.
+1/-0

 
13 maanden geleden (gewijzigd)
Jij schetst enkel dat kuijt als het om zichzelf gaat die capaciteit niet heeft om zichzelf goed in te schatten. Dat is het teken van een echte topsporter die gewent is barieres te slechten en mensen hun ongelijk te geven over hun capaciteiten en van eigen kunnen uit gaat. Uiteindelijk kreeg hij toch gelijk en had je hem bij de laatste wedstrijd nodig om kampioen te worden.

Ik zag aan het begin van zijn komst wel capaciteiten in hem voor het samenstellen van een competatieve groep spelers die voor het kampioenschap kon gaan. Hij spoorde van geel aan welke spelers er nodig waren om er een kampioens team van te maken. Mede elia kwam door zijn toedoen.

Vanwege zijn bestuurlijke onervarenheid maak je hem ook geen td maar hoofd spelers beleid. En geef duidelijk hiervoor de verschillen in fuctie aan. Contract onderhandelingen, onderhandelen bij aan en verkopen etc komt hier niet in voor. Je hebt enkel de capaciteit en het netwerk nodig (maar heb je al grotendeels door alle feyenoord prominenten die je hier ook adviseur kan maken) om naar goeie spelers te zoeken en de capaciteit hebben om te beoordelen of spelers goed genoeg of op termijn goed genoeg kunnen zijn om feyenoord 1 beter te maken. Dus je moet ook scoutings rapporten of beelden van spelers op waarde kunnen schatten.

Een functie voor kuyt schept ook meteen duidelijkheid. Kuyt bemoeit zig toch wel met de club waar hij ook zit. Bij een duidelijke functie van kuyt zet je hem in een afgebakend hokje. En kan je zeggen kuyt hou je bij je werk en adviseer de rest maar daar hoeven we niet naar je te luisteren.
En met de 3 eenheid team manager, hoofd spelers beleid (kuyt) en hoofd jeugdopleidingen kan hij met 2 tegen 1 nog altyd worden over ruled door de andere 2 bij een beslissing. Wat rare aankoop acties door onervarenheid zal verminderen.
+1/-0

 
13 maanden geleden
Het siert de voetballer Kuit dat hij beledigd was toen hij gepasseerd werd in het kampioensjaar, bewezen heeft hij zich na zijn terugkeer in de kampioenswedstrijd. Beetje lullig om de rol van Kuit in dat jaar te bagataliseren.

Kuit als TD is een ander verhaal, inderdaad op dat vlak nog niets bewezen. Nou hadden we een TD die bewezen heeft ook niet zo veel inzicht in spelersaankopen te hebben, zo ook de verkopen.
Nu is Kuit helemaal nog geen TD maar heeft hij zich een adviserende rol toegeëigend, probleem is dat de leiding van Feyenoord, wie dat momenteel ook moge zijn, dit toestaat.

Nogmaals actie vanuit de RvC is hoognodig, rust en duidelijkheid in de leiding van de club straalt af ook naar de selectie en begeleiders.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik bagatelliseer de rol van Kuijt zeker niet, maar ik overdrijf hem ook niet. Hij was speler, aanvoerder, aanjager en hij zal op de achtergrond zeker enige invloed op het beleid en de opstelling hebben kunnen uitoefenen. Hij heeft Feyenoord tegen Heracles naar de titel geschoten, iets wat zonder hem tegen Excelsior een week eerder niet lukte.

Maar hij liep ook halverwege het seizoen al halverwege de eerste helft met z'n tong op zijn knieen, als 'nummer 10' achter Jorgensen was hij een bron van onrust en werd zijn passing en balcontrole een steeds groter probleem. Dat doet niets af aan zijn bijdrage aan de titel, die immens is geweest en zonder hem was het niet gelukt.

Maar ik denk dat Feyenoord ook geen kampioen was geworden als Kuijt het gehele seizoen onomstreden was gebleven.

En dát ziet hij tot op de dag van vandaag niet in. Dan kun je hem allerlei kwaliteiten toedichten, maar enige zelfreflectie en realiteitszin ontbreekt dan wel degelijk bij hem.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Jij wringt je in allerlei bochten en hoeken om maar niet te hoeven zeggen dat Dirk Kuyt aan het einde van zijn voetbalcarriere bij Feyenoord slechts een zeer middelmatige voetballer was. In goede tijden was hij duidelijk beter dan de middelmaat. Dat was in de tijd dat hij met Kalou K2 genoemd werd.

Per slot van rekening prijken er op zijn palmares 'maar' 2 landstitels : Turkije en Nederland. Tis geen Marco van Basten of Ruud van Nistelrooij. Dat kan je gerust zeggen hier , al is hij een volksheld.
+1/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.327 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat antonucci arnesen beek besiktas besmettingen bestlander corona danall dickie dirkteur douglas drenthe ebecilio feyenoordopnummer fraser gio hanegem herik jonk jorgensen jorien kuip onderonsje ozyakup senesi titel volendam wiel