Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord eerste optie op aantrekken Álvaro Barreal en Marcos Senesi'

17 augustus 2019 04:34 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

"Feyenoord eerste optie op aantrekken Álvaro Barreal en Marcos Senesi"; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de eerste optie om de Argentijnen Álvaro Barreal en Marcos Senesi vast te leggen. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. Beide spelers zouden voor een bedrag rond de 6 à 7 miljoen euro te halen zijn. Zaakwaarnemers Henk Timmer en Henk van Ginkel keerden samen met een Argentijnse zakenpartner deze week terug van een bezoek aan Buenos Aires, waarbij zij spraken met de clubs van de twee Argentijnen. Probleem bij Feyenoord is dat het nu onduidelijk is wie de beslissingen neemt. Commercieel directeur Mark Koevermans is nog de enige overgebleven directeur met tekenbevoegdheid.

Jaap Stam zou het tweetal graag naar Rotterdam zien verhuizen. Senesi ziet hij als een zeer bruikbare optie als linkercentrale verdediger, terwijl Barreal wordt gezien als een groot talent die binnen nu en drie jaar veel geld kan opbrengen. "Ik ben de trainer, ik moet met de spelers werken en ik weet dus ook wat we nodig hebben", aldus Stam. "Logisch dus dat ik een belangrijke stem heb in wie Feyenoord aantrekt. Dat lijkt me volkomen normaal. Maar alles gaat in overleg, hoor."

Intern is daarover binnen de club een tweestrijd gaande. Dirk Kuyt ziet liever dat in plaats van Barreal een van de talenten uit de eigen jeugdopleiding de stand-in en later opvolger van Steven Berghuis gaat worden.


Discussieer mee op de forums


Tags

barreal senesi alvaro stam aantrekt aires berghuis bruikbare buenos ginkel keerden koevermans kuyt linkercentrale tekenbevoegdheid timmer tweestrijd verhuizen volkomen zakenpartner

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Lol tuurlijk stam jij hebt recht van spreken kelly was namelijk ook zo'n briljante versterking... Ik ga me nu wel wat aan stam ergeren. Stam zet eest zelf maar eens de poppetjes op de juiste plek stel nooit meer dit centrum op en win eerst eens in de competitie voor je het spelers beleid gaat dicteren! Die vorige potten winnen in de competitie moest namelijk zelfs lukken met dit materiaal.

Laat nooit je technisch beleid dicteren door een trainer dat is een passant. Hooguit bij mss een transfervrije speler die past binnen je eigen criteria in je spelers visie per positie. (Kelly zou dan af vallen fysiek mist hij teveel) Laat stam maar zeggen wat hij denkt nodig te hebben aan spelers met welke kwaliteiten op welke positie. Gaat het scouting apparaat op zoek en trekken andere de spelers aan.

Senesi valt nog wat voor te zeggen want van der heijden links centraal in de defensie kan echt niet meer. En je moet enkel geld uitgeven aan een directe versterking in je elftal. Andere opties voor die positie zijn helaas ook duur. Maar om weer veel geld uit te geven vind ik zeer onvestandig. Dat riekt weer naar van geel beleid. Waar je ook je miljoenen slecht uit gaf. Zet daar je scouting apparaat voor aan het werk om een goedkoop buitenkansje te vinden. Of probeer het op te lossen met het materiaal in de hudige selectie.

Barreal daarentegen nooooooit doen. Kuyt heeft helemaal gelijk leid die spelers zelf op. Nooit gaan voor jeugd waar gouden bergen worden belooft of de kans bestaat dat ze binnen 3 jaar goed kunnen zijn... Zijn we basacikoglu alweer vergeten? Kostte ons miljoenen en was ook geen succes... En is stam na 3 jaar dan nog coach? Ik denk het niet... Dit riekt naar gewoon een lucratieve deal voor de makelaars van stam.

Bij nederlandse jeugd kun je dat nog proberen ze jong over nemen. Kennen de competitie, de cultuur en hoe nederlandse clubs willen spelen. Bij buitenlandse jeugd word het zelden wat. Nu zie je waarom je top talenten als chong gewoon wat miljoenen moet geven om niet naar engeland te gaan want anders kost het je 6a7 miljoen voor een gok als barreal.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Er zijn geen goedkope buitenkansjes te vinden in de huidige markt of ze moeten 30+ spelers zijn waar jij vast wel een lijstje van hebt liggen. ;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Haha waarom denk je dat ik bij die dertig plussers uit kom xD je hebt gelijk buitenkansjes zijn in de huidige markt lastig te vinden. Iedere club heeft scouts de pareltjes zijn allang gescout. Maar 30+ hoeft niet erg te zij als ze kwaliteit hebben en je wat seizoenen helpen over bruggen. Precies de tijd wat je jeugd nodig heeft om te groeien om die oudjes hun plek in het elftal over te nemen. Oudjes als kuyt en van persie deden het prima.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Stam moet gewoon dat doen waar hij voor gehaald is, trainer/coach zijn van het eerste elftal en uit de beschikbaar gestelde selectie een zo sterk mogelijk team opstellen.

Door financiële malaise is Feyenoord nu eenmaal niet in staat om topspelers te kopen, als die al willen spelen in NL voor het beperkte salaris.
Stam is een passant, wat mij betreft voor een korte periode, hij mag nooit het aankoopbeleid bepalen met zijn zaakwaarnemer als adviseur en belanghebbende op de achtergrond.

Vroeger hadden we een trainer die riep “Kein Geloel, Fussball spielen!” daar moeten we weer naar toe ook de heer Stam.
+1/-0

10 maanden geleden
Totaal achterhaald beleid om allen een TD achter zijn bureau het spelersbeleid te laten bepalen. De Engelse Managers, passant Klopp, bewijzen dat. Natuurlijk moet je voor de jeugd gaan. Volgens mij loopt er in en rond het eerste de meeste jeugd rond in de eredivisie. Maar je moet tijdig vervangers hebben als de jeugd het even laat afweten. Anders kom je in situaties dat je zonder spits speelt en een centrum dat er door iedere aanvaller uit de eredivisie wordt uitgelopen. v Geel keek ook alleen voor vervanging naar de eredivisie en kijk waar we nu zijn, als we in de subtop eindigen mogen we blij zijn. Natuurlijk zijn er altijd miskopen aan te wijzen dat zie je bij iedere club. Maar het inschakelen van de trainer bij het inkoopbeleid lijkt mij een goede zaak
+0/-0

 
10 maanden geleden
Mee eens!Stam moet presteren en werken met deze gasten en in de jeugd hebben wij geen geschikte spits rondlopen op dit moment en als je deze twee kan kopen gewoon doen en kan ons misschien geld opleveren,risico zit er altijd in natuurlijk een beetje Argentijns vuur zou niet misstaan bij Feyenoord
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
P.s. Off topic maar toch on topic over stam. Ben jij jaap stam met je naam japio? ;)

Ow klopt daar pleit ik ook niet voor. Een td is achterhaald beleid zeker weten. Ik wil de hele td functie schrappen en anders inrichten. Maar je moet niet de trainer laten beslissen dat is een passant. Trouwens een trainer moet maar net de kwaliteit hebben om in te zien wat voor spelers je nodig hebt. Scouten kunnen veel trainers niet eens. Zie stam en aantrekken kelly. Klopp kan dat toevallig wel want dat is wereld top als coach. Dat nederlandse coaches wereld top zijn kun je over de nederlandse coaches op van gaal na mss (en dat spelers aan trekken ging hem ook niet best af bij man u) echt niet zeggen. Je ziet ook het probleem als je een trainer voor je laat scouten en deze word ontslagen. Dan komt er een nieuwe trainer die een heel elftal aan nieuwe spelers wil hebben om te presteren. Kost je bakken met geld nooit zelf je coach zoveel macht geven. Zeker niet als je weinig financiele middelen hebt. De coach technisch beleid laten bepalen kan ook alleen bij top clubs omdat daar de trainer aan de top zit van zijn cariere dus graag lang wil blijven. Bij clubs als feyenoord is dat nooit het geval. Daar wil iedere coach hoger op. En ziet feyenoord als cariere opstap richting top in het buitenland waardoor het eerder geschetste geval waar een nieuwe coach weer graag andere spelers wil om mee te werken te vaak gaat voorkomen.

Een team manager, hoofd jeugd opleidingen en hoofd spelersbeleid zou je de td functie moeten laten overnemen. Die 3 eenheid beslist aan de hand van een feyenoord speel visie en criteria van spelers per positie wat voor spelers er gehaald moeten worden en wat de selectie mist in de feyenoord visie te spelen en te presteren.

Laat de hoofd jeugd opleiding, het hoofd spelers beleid en de team manager zich zorgen maken over de aanwas van goeie spelers. Is er op een positie geen goed talent kan je dat talent elders uit nl halen. Is die er nog niet zoekt de hoofd spelers beleid een transfervrije topper op zijn retour een huur speler of een transfervrij buitenkansje om dat seizoenen tot er wat is opgeleid aan talent voor die positie te over bruggen.

Laat de coach doen waar hij voor is gehaald namelijk coachen en het maximale uit het materiaal persen. Kijkt de team manager of hij dat optimaal heeft gedaan en mag aan blijven.

Van geel zijn beleid was ok zonder beurs. Ok hij koos nog niet de juiste transfervrije of huur spelers uit maar het kon door de beugel. Het probleem ontstond bij de uitgaves aan middelmaat. En dat hij geen plan had om jeugd naar het eerste te laten door stromen. Ik ben er voorstander van dat je je geld op spaart en wacht op toppers die altijd weer in de eredivisie hun kop op steken of een exceptioneel talent zijn om daar je geld aan uit te geven. Zie stengs, koopmeiners, boadu, van drongelen, groeneveld, chong, dilrosun. Malen etc. etc. Vele waren of te behouden in eigen jeugd of een keer goedkoop op te pikken na hun buitenlandse avontuur.

Ik ben helemaal niet blij met de stelling "natuurlijk zijn er altyd miskopen" daar stapt men te vaak overheen of neemt men maar aan als een onoverkomelijk gegeven. Het is veelal gokken met geld... Ik wil dat gok element zo veel mogelijk wegnemen om beter met je geld om te gaan als club. Dat scheelt je miljoenen.

Je kan de trainer enkel inschakelen als adviseur die aangeeft mijn team mist op deze posities kwaliteit en dit zoek ik. Dan zet de hoofd spelers beleid het scouting apparaat aan het werk en communiceert met de team manager of de coach er een punt heeft en met de jeugd opleidingen of er binnen afzienbare tijd daar een top talent op komt.

Zo zou mijn ideaal plaatje er uit zien.

Kijk maar wat voor schade een matige td aan richt. Nu brands weg is bij psv is men bij psv ook zoekende en overmars koopt de meest belachelijke tegenvallende spelers. Ik vind het prima zo kan Feyenoord nog aanhaken. Maar het beleid er achter is zo ongelofelijk onverstandig. Dus ben het eens dat een td achter het bureau totaal achterhaald beleid is maar de coach alle macht geven voor spelers aankopen is ook zeer onverstandg beleid.
+1/-1

 
10 maanden geleden
De toevoeging aan Japio is mijn geboortejaar en dat haalt Stam volgens mij niet. 😇 Het is een aardig (theoretisch) verhaal wat ik gedeeltelijk kan volgen. Echter als we nu op onze handen gaan zitten eindigen we zeker onder AZ en Utrecht en zien de door jouw genoemde spelers Feyenoord zeker geen stap omhoog. Trouwens ook voor zulke spelers betaal je de hoofdprijs, kijk naar Til. En eredivisie spelers zijn ook geen zekerheden, kijk naar Larsson (binnen gehaald als de verlosser) Haps, Ayoup, Amrabad etc. In Haps heb ik nog wel vertrouwen als hij niet geblesseerd wordt. Maar bij Larsson wachten we voor het derde jaar nog steeds op eerste bevlieging.Onbegrijpelijk dat hij er nog steeds in staat. Als hij in de eerste tien minuten hard aangepakt wordt, weet je zeker dat het de hele wedstrijd niets wordt. Algemeen bekend bij de tegenstanders.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Kon je leeftyd zijn in je naam ;) stam is 47 en had hier mss al een tijdje een account ofzo je weet maar nooit lol xD

Ja denk ook dat we met dit materiaal achter az, utrecht en zelfs vitesse kunnen gaan eindigen. Maar over mijn genoemde spelers daar in veschillen we van mening. Ik denk dat je met mijn eerder genoemde transfevrije spelers bij verschillende posts prima kunnen gaan aanhaken. (Minimaal weg ayoub, larsson, botteghin/van beek Verhuur/verkoop: hansson, verdonk, vente, kelly en er voor halen transfervrije of contract opzeggende elia, honda, bony en goedkope koop robin van der meer als minimale versterkingen) dan kan je dit seizoen prima mee doen voor de prijzen.

Dan jaren inzetten op eigen jeugd en die laten doorstromen en je top jeugd niet laten weg kapen door top ploegen in het butenland. En dan met zuinig beleid de top talenten van nl in pikt dan kom je weer terug aan de top.

Met een beetje kijk op spelers zag je dat amrabat (omhoog geschreven postbode) en larsson (slappeling en verzaakte in top wedstrijden) niet goed genoeg waren en meldde ik hier ook. Ayoub vond ik prima dat hij wed aangetrokken die kan je mss verkopen en kwam transfervrij. Haps had ik ook niet gekocht door zijn leeftijd zag ik nog weinig groei mogelijkheden hij had ook te vaak last van blessure gevoeligheid en het is een omgebouwde vleugelspelers tot back verdedigend laat hij dus te vaak steekjes vallen en kostte teveel geld met die 6,5 miljoen dat vind ik een veel te groot risico voor een speler met deze genoemde minpunten. Helemaal als je zelf een goed talent als malacia hebt rond lopen. Dan hadden andere posities in het elftal veeel meer prioriteit. Til had ik ook niet voor dat bedrag gekocht. Het waren nooit dragende spelers bij hun ploeg. Daar moet je geld voor opsparen om die dragende spelers met top kwaliteiten weg te kopen. Bij die top talenten moet je eerder zijn. Iedereen wist al dat stengs en boadu top waren die pik je dan uit de jeugd op en bied je een top salaris zodat je ze niet voor miljoenen hoeft te kopen en je start met een jong feyenoord in de voetbal pyramide zodat ze zich daar ontwikkelen of je koopt ze jong en laat ze wat seizoenen bij hun oude club rijpen.

Kijk het huidige voetbal is al zo dat sub top in de eredivisie al naar het buitenland gaat. Dus die moet je al niet kopen voor die top bedragen. Dat laat je lekker gebeuren dat de europese sub top die weg koopt. Die laat je daar falen en pik je ze weer op voor weinig. Bijv. Bazoer had ik zo opgepikt wat vitesse nu slim deed. Vilhena, kongolo zou ik ook in de gaten houden om die reden. De buitenlandse top jeugd, van de berg, hoever, sandler, van drongelen, hoogma, chong etc. Ook blijven volgen. Kijken of ze uit contract lopen bij hun grote buitenlandse ploegen en goedkoop op te pikken zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Volledig mee eens ! Het concept van een suffe TD en en geeuwende Marketing Directeur en slaperige ex-spelers die leuk willen zijn ( Troost, Kuyt ) : dat is achterhaald !
Weg ermee. Stam is hoofdcoach en geeft wie hij op 't veld wil, niet de heren achter hun bureau of op grond van hun vroegere verdiensten op het veld. Hoofdcoach weet drommels goed wat haalbaar is. We doen alsof enkel de heren Troost en Kuyt en andere overblijfselen de Alwetenden zijn.
Voetbal is simpel : je stelt de beste spelers op, aankoop, huurling, jeugd, maakt niks uit, je roomt af, je selecteert door, en idd " Kein geloel, Fussball spielen ! ".
+2/-0

 
10 maanden geleden
Goed verwoord Arrow stel dat die gasten gaan bepalen wat er in het veld komt te staan,er zitten al genoeg jeugdspelers bij het eerste en Stam bepaald gewoon hoe er gespeeld gaat worden die traint werkt dagelijks met deze jongens,je kan niet bij Feyenoord zeggen we gaan voor een vierde plaats als je dat als trainer in je koppie hebt zitten pleur dan gelijk maar op,het Legioen zal dat nooit en te nimmer accepteren,Stam bepaald wie er speelt en hoe gaat dat fout dan is hij er veranrwoordelijk voor.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Een trainer bepaald wie speelt en hoe er gespeeld wordt met de door hem ter beschikking gestelde selectie.
Inderdaad stelt hij het team samen, niet de selectie dat is aan Feyenoord zelf.
Geen enkele trainer, een passant, moet de gelegenheid krijgen het aan- en verkoopbeleid te bepalen.

Mee eens dat dit onderdeel, technisch en algemeen beleid, momenteel niet 100% goed is ingevuld bij Feyenoord maar zij zijn wel verantwoordelijk voor het beleid binnen de club inclusief de aan en verkopen.

TD en AD, gesteund door de RvC, zijn beleid bepalend een trainer kan adviseren veel meer zou het nooit mogen worden.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat is waar Blaak maar een Kuyt en een Sjaak moeten nu niet eventjes gaan zeggen hoe het moet ik denk dat het allemaal langs elkaar loopt het gedeelte communicatie wordt gemist en dat is jammer.
+1/-0

10 maanden geleden
Typisch Feyenoord, heel de transferperiode horen over interesses in spelers en bij sluiting is er niks gekomen, zo gaat het wel vaak.
+2/-0

10 maanden geleden
Met dwerg Kelly heeft Stam alle geloofwaardigheid verloren.
+1/-0

10 maanden geleden
Iedere trainer neemt zijn vriendjes mee naar een volgende club. Dat is gewoon niet slim. Binnen het half jaar moet hij Kelly lozen. En dat zal hem door de Gieren in het management aangerekend worden. Als Stam slim is houdt-ie zich wat gedeisd en probeert aanvaardbare resultaten te halen om meer wind in de zeilen te krijgen. Ik weet niet of Stam over een groot netwerk beschikt. Zou wel handig zijn een coach met een netwerk. Nu ligt teveel in de handen van wat amateurs die zich een management-functie hebben toegeeigend.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Een trainer die internationaal al veel bereikt heeft kan inderdaad spelers waar hij het in ziet zitten meenemen naar zijn volgende club, althans hij kan dat voorstellen aan de club.
Stam heeft nog niets gepresteerd, als trainer dan, waarbij hij aanspraak kan maken op zo een positie.
Volstrekt verkeerde keuze om Stam aan te stellen als trainer, bij Reading ontslagen, bij PEC ook niet echt succesvol en bij Ajax in de jeugd was het ook al geen succes.
Materiaal in de selectie is niet top maar dat wist hij vooraf ook, vasthouden aan het centrale verdedigings duo is vragen om problemen en geeft blijk van weinig inzicht.
+1/-1

10 maanden geleden
Gewoon Stengs halen voor 12 miljoen ipv deze beide spelers.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht verdraaid