Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord na gelijkspel in Georgië naar laatste voorronde Europa League

15 augustus 2019 20:22
Foto: Pro Shots

Feyenoord na gelijkspel in Georgië naar laatste voorronde Europa League; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich verzekerd van een plek in de vierde voorronde van de Europa League. Na de 4-0 winst vorige week eindigde de return tegen Dinamo Tbilisi in een 1-1 gelijkspel. Aanvoerder Eric Botteghin maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd met een schot van Steven Berghuis die op de paal belandde, maar al snel leek de ploeg het gevoel te hebben dat de buit al binnen was en werd de gashendel flink teruggeschroefd. Voor rust kreeg de ploeg al een waarschuwing toen aanvaller Kardava opeens een enorme kans kreeg na zwak verdedigen, maar Kenneth Vermeer kon nog redding brengen.

Snel na rust was het alsnog raak voor de Georgiërs. Jan-Arie van der Heijden verspeelde de bal, waardoor Dinamo Tbilisi eenvoudig de 1-0 op het scorebord kon schieten. Feyenoord leek door die treffer wakker geschud, want enkele minuten later stond het alweer gelijk. Eric Botteghin wist na een corner in twee instanties de gelijkmaker binnen te knallen. Beide ploegen kregen daarna nog wat kansen, maar deze werden niet benut. Door de ruime 4-0 zege van vorige week kon Feyenoord het zich nu veroorloven door een zwakke wedstrijd op de mat te leggen waarin heel weinig gebeurde, maar waarbij plaatsing voor de volgende voorronde in de Europa League wel werd veilig gesteld.


Tags

europa voorronde botteghin dinamo eric georgie tbilisi aanvoerder arie belandde berghuis buit corner gashendel gebeurde georgiers geschud heijden instanties jan kardava kenneth knallen mat paal plaatsing schot scorebord steven teruggeschroefd veilig verdedigen vermeer veroorloven verspeelde waarschuwing wakker

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws