Transparent
Inloggen
Sluiten

Kees Kist: 'Steven Berghuis is een speler voor wie je als voetballiefhebber naar het stadion komt'

12 augustus 2019 01:19

De Telegraaf-rapporteur Kees Kist is lovend over de kwaliteiten van Steven Berghuis. "Steven is een speler voor wie je als voetballiefhebber naar het stadion komt. Het is een zegen voor Feyenoord dat hij zijn contract tot 2022 heeft verlengd", aldus Kist, die aanwezig was bij het duel tegen sc Heerenveen. "Ik kan geen andere speler in de selectie van Feyenoord opnoemen die qua niveau in de buurt komt van Berghuis. Zeker niet als je puur naar kwaliteit kijkt. Steven doet simpelweg bijna niets fout."

Kist gaat verder: "Hij zet de lijntjes uit, al zijn passes komen aan, hij werkt keihard en heeft een sublieme techniek. Het lijkt hem niet veel moeite te kosten om ballen 'op de stropdas' van een medespeler te leggen. Berghuis stak er met kop en schouders bovenuit."

Berghuis maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt voor Feyenoord. "Daar zat ontzettend veel gif in. Het was net alsof Steven de bal dwars door het net heen wilde schieten. Dat is tekenend voor zijn instelling", zo geeft Kist aan. "Helaas slaagden zijn ploeggenoten er niet allemaal in om zo’n hoog niveau te halen. Of dit hem kan gaan irriteren? Dat denk ik niet. Berghuis heeft er een goede kop op zitten. Hij heeft het karakter om de kar te blijven trekken.

Momenteel wordt Berghuis opgesteld als spits, waar hij een vrije rol kan vervullen. "Ook dat vult hij uitstekend in", zegt Kist daarover. "Hij speelt een beetje hangend. Soms duikt hij links op, dan weer rechts en dan weer in het centrum. Die vrije rol past hem goed en hij kan dat als geen ander. Berghuis is een complete voetballer, dus die kun je overal voorin opstellen."


Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis kist voetballiefhebber duikt dwars hangend heerenveen irriteren medespeler opnoemen rapporteur slaagden stak stropdas sublieme telegraaf zegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.350 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

arnesen beek berghuis bestlander bijtekenen botje doorhakken fer feyenoordtransfermarkt geertruida genereren gio hanegem haps johnston karsdorp kelly knopen knvb kokcu kristensen kuip kuyt narsingh ouwelullen ramesoe transferlijst turkije utrecht verdraaid