Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag'

11 augustus 2019 16:50

Jaap Stam was in gesprek met Fox Sports niet tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag", aldus Stam. "Het was te gehaast, we waren op momenten niet fris en niet scherp genoeg. Het was niet goed aan de bal, de kwaliteit van de passing was ook niet goed. We leverden de ballen steeds in, waardoor je steeds in omschakelmomenten kwam. We kozen steeds voor de lange bal in plaats van balbezit te houden, waardoor je ook weer grotere afstanden moet overbruggen om de tweede bal te veroveren. Die bal verover je dan niet, waardoor je weer achteruit moet lopen. Uiteindelijk bleef je steeds in dat ritme zitten."

Volgens de trainer van Feyenoord speelde het ook mee dat Feyenoord de wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi in de benen had. "We weten allemaal de situatie waarin wij verkeren, waarin we moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk moet je in je wissels ook daar rekening mee houden in plaats van dat je gericht kan wisselen en je bijvoorbeeld een extra spits in kan brengen. Daar moet je ook naar kijken. Uiteindelijk hebben we maar een puntje uit deze wedstrijd en dat is te weinig. Dat weten wij ook."

Feyenoord had veel moeite met het spel van Heerenveen. "Je weet dat als je hier komt dat je dan onder druk gezet gaat worden. Dat proberen ze in een hoog tempo te doen. Af en toe heb je ruimte in de rug als zij druk proberen te zetten op onze helft. Af en toe moet je dan gebruik maken van die ruimte en eerder de diepte zoeken. Als dat niet gebeurt, wordt het moeilijk."


Tags

stam afstanden dinamo fox gehaast heerenveen kozen omschakelmomenten overbruggen passing puntje tbilisi verkeren verover

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat ayoub beek berghuis bijlow blaak bodegom botteghin emnes fer feyenoordopnummer hanegem haps heijden honda jarig jong jorgensen karsdorp kelly kokcu kokorin kongolo larsson narsingh riedewald senesi sinisterra toornstra vermeer