Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord beslist tweeluik tegen Dinamo Tbilisi al in heenwedstrijd na ruime zege

8 augustus 2019 21:20
Foto: Pro Shots

Feyenoord beslist tweeluik tegen Dinamo Tbilisi al in heenwedstrijd na ruime zege; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zichzelf een zeer riante uitgangspositie bezorgd in de derde voorronde van de Europa League. De thuiswedstrijd tegen Dinamo Tbilisi werd met liefst 4-0 gewonnen, waardoor een plek in de laatste voorronde nauwelijks nog misgelopen kan worden. Luis Sinisterra, Steven Berghuis en Luciano Narsingh zorgden voor de doelpunten, terwijl de Georgiërs de bal ook nog in eigen doel werkten.

Direct vanaf het begin maakte Feyenoord een uitstekende indruk. Al snel kreeg het via Steven Berghuis een grote kans, maar zijn inzet kon door de doelman nog worden gekeerd. Sam Larsson leek vervolgens vanuit de rebound een niet te missen kans te krijgen, maar hij schoot te gehaast over het doel. Feyenoord bleef constant de bovenliggende partij en de Georgiërs kwamen er totaal niet aan te pas. Omdat de ploeg van Jaap Stam in de buurt van het doel echter steeds slorig bleef spelen, duurde het uiteindelijk lang voordat de volkomen terechte voorsprong op het scorebord kwam te staan. Uiteindelijk zorgde Luis Sinisterra vlak voor rust met zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord voor de 1-0. De Colombiaan was het eindstation van een schitterende aanval.

Ook na rust was Feyenoord veel te sterk voor Dinamo Tbilisi. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde. Het veldspel was van een zeer goed niveau, maar in de buurt van het Georgische doel werden steeds de verkeerde keuzes gemaakt. Het duel leek daarom toch een beetje dood te bloeden en af te steven op een 1-0 zege, wat gezien het spelbeeld veel te weinig zou zijn.

Tien minuten voor tijd begon echter een spectaculaire slotfase. Na een pittige overtreding kreeg Shulaia zijn tweede gele kaart, waardoor Dinamo Tbilisi met 10 man kwam te staan. Feyenoord rook bloed en zette vol aan. Dat leidde al snel tot de 2-0 toen een vrije trap van Steven Berghuis door verdediger Kobouri in eigen doel werd gewerkt. De Georgiërs leken het helemaal kwijt te zijn, want door een overduidelijke handsbal te maken, ging de bal op de stip en zorgde Berghuis voor de 3-0. Een paar minuten later zorgde invaller Luciano Narsingh na een schitterende actie van Larsson ook nog voor de 4-0, waardoor het tweeluik met de koploper van Georgië nu al beslist lijkt.


Discussieer mee op de forums


Tags

dinamo tbilisi berghuis georgiers heenwedstrijd larsson narsingh sinisterra spelbeeld bloed bloeden colombiaan dood eindstation gehaast georgie georgische handsbal kobouri misgelopen overduidelijke rebound riante rook shulaia slorig spectaculaire stam uitgangspositie volkomen

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat ayoub belgie beneliga besiktas blokland bodegom bozenik burger constructie dordrecht dordt eredivisie excelsior feyenoordopnummer hanegem hassel heracles jong kuip nrc onderaan opstelten ozyakup ramesoe rvc socrates vertrouw vvf