Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint met gelijkspel in Rotterdamse derby aan competitie

4 augustus 2019 16:25
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint met gelijkspel in Rotterdamse derby aan competitie; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby tegen Sparta niet weten te winnen. In eigen huis speelde de ploeg van Jaap Stam met 2-2 gelijk. Steven Berghuis en Sam Larsson zorgden voor de doelpunten, nadat Feyenoord tot twee keer toe op achterstand was gekomen.

Feyenoord trok direct fel van start. Na drie minuten kreeg Dylan Vente een uitgelezen kans, maar maaide hij over de bal, terwijl Orkun Kökcü in de vijfde minuut via de keeper de paal raakte. Steven Berghuis was vervolgens dicht bij een nominatie voor het doelpunt van het jaar toen de keeper te ver voor het doel stond, maar zijn schot ging net naast.

Na de openingsfase ging het tempo snel omlaag en kon Sparta er ook uitkomen. Na ruim een kwartier was het plotseling dicht bij de openingstreffer, maar met veel moeite wist Kenneth Vermeer een kopbal vanuit een hoekschop te keren. Feyenoord kreeg steeds meer moeite om het spel te maken tegen de stadsgenoot, waardoor het publiek steeds meer begon te morren. Ondanks dat Kökcü nog dicht bij een doelpunt was en een vrije trap van Berghuis ook gevaarlijk werd, werd er in de eerste helft niet gescoord.

Al snel in de tweede helft viel het doelpunt wel, maar het was Sparta dat de score opende. Feyenoord maakte achterin een zwakke indruk, waardoor de bal uiteindelijk voor de voeten van Rayhi kwam. De vleugelspeler haalde van afstand uit in de korte hoek. Het schot leek houdbaar, maar omdat Vermeer zich op de bal verkeek, rolde de bal in het doel.

Feyenoord leek direct wakker geschud en trok vol ten aanval. Berghuis kreeg de grootste kans toen hij bij een hoekschop volledig werd vrij gelaten, maar zijn kopbal ging tegen de paal. Jaap Stam greep in en bracht Sam Larsson en Luciano Narsingh als invallers in de ploeg. Berghuis ging daardoor in de spits spelen en een minuut later zorgde hij voor de gelijkmaker. Een voorzet van Ridgeciano Haps werd door Berghuis bij de tweede paal binnen gegleden.

In plaats van door te drukken ging het tempo weer omlaag en daarvoor kreeg Feyenoord een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Wat begon met een corner van Feyenoord zorgde binnen een paar seconden voor een tegentreffer. Doelman Coremans nam de bal snel uit en via Auassar kwam de bal bij Ache. De aanvaller hoefde de bal maar op zij te tikken, zodat invaller Veldwijk alleen op Vermeer af kon. De keeper wist de bal nog aan te raken, maar het was niet voldoende om een tegentreffer te voorkomen.

Feyenoord probeerde nog een keer aan te zetten. Ondanks dat het een enorme kans kreeg met Narsingh leek het duel af te stevenen op een nederlaag. Diep in blessuretijd volgde het doelpunt alsnog toen Sam Larsson uit een voorzet van Narsingh voor de 2-2 zorgde. Tijd om nog voor de winst te gaan was er niet meer, omdat vrij snel nadat Sparta het duel hervatte met de aftrap werd gefloten voor het einde van de wedstrijd.


Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis sparta derby larsson narsingh paal vermeer hoekschop kokcu stam ache aftrap auassar coremans corner deksel gegleden gelaten geschud haps hervatte hoek houdbaar luciano maaide morren neus nominatie openingsfase rayhi ridgeciano rolde seconden stadsgenoot veldwijk vente verkeek wakker

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen arrow backs berghuis blaak bodegom dirkteur fer gebouwd gemeente hanegem herik jorien koevermans kristensen kuip lionel marsman messi porto rangers rente sinisterra socrates toornstra verbouwing vertraging yoda