Transparent
Inloggen
Sluiten

Mario Been: 'Ik denk dat Feyenoord niet of nauwelijks onderdoet voor PSV'

30 juli 2019 11:11 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Mario Been: "Ik denk dat Feyenoord niet of nauwelijks onderdoet voor PSV"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Mario Been aan vol vertrouwen te zijn dat Feyenoord komend seizoen een goed jaar gaat draaien. "Met Berghuis, Jørgensen en Narsingh denk ik dat Feyenoord niet of nauwelijks onderdoet voor PSV. Over wat ik van die club gezien heb ben ik namelijk niet heel positief", aldus Been. "Die positieve puntjes zie ik bij Feyenoord wél met talentvolle jongens als Kökçü en Burger, van wie ik veel verwacht. Ajax is financieel en sportief een maatje te groot, maar ik zou niet weten waarom Feyenoord niet voor de tweede plaats zou kunnen strijden."

Ook Royston Drenthe maakt zich geen zorgen. "Het is veel te vroeg om conclusies te trekken. Waar ze bij Feyenoord eens van af moeten is de gedachte dat ze bij voorbaat al minder zijn dan Ajax en PSV. Dat is puur psychologisch", zo geeft hij aan. "Vorig jaar hebben ze het toch ook goed gedaan tegen die ploegen? Dat bedoel ik. Toeslaan op de goede momenten; dan kan Feyenoord dit seizoen best verrassen. Ja, toch?"

Rinus Israël heeft minder vertrouwen in een goed seizoen. "Als Feyenoord met dit elftal derde wordt, dan zou Jaap Stam een wereldprestatie leveren. AZ en FC Utrecht, ook bepaald geen hoogvliegers, zijn ten minste gelijkwaardig. En misschien zelfs beter dan Feyenoord", zegt hij daarover. "Ik heb een beetje te doen met Stam. Elk normaal denkend mens ziet dat dit Feyenoord zijn handen dicht mag knijpen met de derde plaats. Maar er zullen in dat wespennest rondom de Kuip vast figuren zijn die menen dat de derde plaats te weinig is. Tegen diegenen zou ik willen zeggen: kijk eens goed naar wat er rondloopt op het veld. Lachwekkend is het gewoon."

Ook Pascal Bosschaart vreest voor een moeizaam seizoen. "Als je eerlijk bent, kwam Feyenoord op alle fronten tekort. Verdedigend en aanvallend", aldus de voormalig verdediger. "In die linie heb je een topper nodig. Wie weet is er dan nog wat mogelijk dit seizoen. Stiekem hoop je natuurlijk op een serieuze strijd met Ajax en PSV. Maar eerlijk? Ik denk dat we blij mogen zijn als FC Utrecht en AZ onder Feyenoord eindigen. Vandaar een welgemeend: Succes, Jaap."
Tags

onderdoet stam utrecht berghuis bosschaart burger denkend diegenen drenthe figuren fronten gelijkwaardig hoogvliegers israel knijpen kokcu kuip lachwekkend maatje menen narsingh pascal rinus royston toeslaan topper welgemeend wereldprestatie wespennest

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Als de selectie niet snel uitgebreid en verbeterd wordt, met name de verdediging, vrees ik met Israël n Boschaart mee, dan gaat het een lastig verhaal worden om als uiterste 3e te worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Uitgebreid hoeft de selectie niet te worden. Breed zat. En kwaliteit? Daarover verschillen de meningen sterk.
+1/-1

4 jaar geleden
Ik ben het met Been eens dat Kokcu en Burger leuke talenten zijn, maar we komen gewoon kwaliteit tekort. Om mee te doen voor de titel heb je 2 centrale verdedigers, een goede rechtsback en een scorende spits nodig. Plus een hele grote zak geld.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Excact, zonder dat gaat een derde plaats zelfs een hele toer worden.
+1/-0

4 jaar geleden
ik denk dat het verschil met PSV inderdaad niet groot is. Als wij nu eens een trainer hebben die die gasten kan motiveren om ook tegen de kleintjes uit te winnen doe je gewoon mee voor het kampioenschap.
+2/-0

4 jaar geleden
Been vergist zich wel vaker als het om PSV gaat. Hij kan maar beter kaarsjes gaan branden.
+3/-0

4 jaar geleden
Met al die schildpadden achterin? Been is niet goed wijs.
+1/-1

4 jaar geleden
Gut wat interessant wat Drenthe en Bosschaart hierover te melden hebben. Ik hoor weinig tot geen namen van potentiele aankopen en bij ons ligt alles altijg meteen op straat, dus we zijn niet dichtbij het aantrekken van een serieuze versterking. Het centrum van de verdediging is onze achilleshiel, dus als er iets kan, dan graag een linker CV. Een spits is ook keihard nodig, maar dan moet je een afvaller bij een andere club oppikken en die afvallers zijn nu nog op zoek naar een betere club. Zodra over 10 dagen de Engelse markt sluit komt er misschien ergens een reservespits in beeld? Vente is een leuk ventje, maar hoeveel kansen moet je hem geven om te laten zien dat hij op een redelijk niveau nooit goals gaat maken?
+2/-0

4 jaar geleden
Ik denk een reguliere 4e plaats , met uiteraard hele hoge pieken ( misschien wel weer een winst op Ajax ) , die standaard opgevolgd worden door een extreem diep dal. Een scenario zoals met de 6 - 2 tegen Ajax die gevolgd werd door een verliespartij tegen een degradatiekandidaat dat gaan we nog veel vaker meemaken.

Dat is het nieuwe Feyenoord.

Verder denk ik niet dat het forum hier ooit nog terugkomt. Je zal maar mod / ad zijn en dan weer die belachelijke reacties / discussies moeten modereren. Ik zou dan blij zijn als ik daar af was , en niet de vuilnisbak weer wagenwijd open zetten. Het loopt toch altijd uit de hand , ondanks goede voornemens. Kan je weer kinderlijk gele en rode kaarten uitdelen.

Ik zou het fijn zo laten zoals het nu is.
+1/-2

4 jaar geleden
Been heeft zich al vaker verkeken op de sterkte van een tegenstander.
Zie PSV-Feyenoord 10 - 0 onder zijn trainerschap.
Niet vreemd opkijken als Sparta zondag gelijkspeelt of zelfs wint.
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Schaamteloze droeftoeter die Been.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Ik denk dat Been de perfecte TD is....Zijn analyses zijn fantastisch.Was immers de ideale nummer 10,schandelijk en nog immer niet uit mijn geheugen gegrift!Ga golfen man,met stick 10....nee,niet 010.....
+2/-0

 
4 jaar geleden
De 10-0 was de grootste afgang van Feyenoord ooit maar om dat nu helemaal aan Been te verwijten vind ik niet terecht.
Bekijk het wedstrijdverloop nog maar eens, de rode kaart was het kantelpunt.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dan had hij de ploeg verdedigender moeten laten spelen na die rode kaart...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tuurlijk joh dan wordt het 8-0 en is het meer dragelijk pffff.
In deze betreffende wedstrijd zat gewoon bij Feyenoord alles tegen en bij PSV alles mee, kan gebeuren.
+1/-0

4 jaar geleden
Die gasten uit Eindhoven zijn al weer klaar in de CL. Met dank aan Feyenoorder Van Wolfswinkel.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Van Wolfswinkel werd niet goed genoeg bevonden maar zou voor ons een prima spits zijn geweest.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Psv heeft in ieder geval nu geen gratis geld voor Berghuis. Da's sowieso beter voor ons.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik weet niet hoor, heb het gevoel dat het probleem veel uitgebreider is dan een verdediger hier of een spits daar. Volgens mij hebben we een structureel management-probleem. Momenteel is het werkelijke beleid in handen van vier ex-voetballers die nog nooit een groot bedrijf hebben geleid en gewoon maar hun oren laten hangen naar vrienden elders. Troost, Brard, Kuyt, Stam. Ze bedoelen het best goed maar of zo'n klaviertje vier nu de club kan gaan leiden ?
+2/-0

 
4 jaar geleden
Arrow je hebt volkomen gelijk. Het is volstreket amateuristisch en beschamend om de club in de handen te leggen van deze 4. Respect dat ze het willen doen, maar waar blijven de professionals. RvC (Toon voorop) heeft afscheid genomen van de lijn van de afgelopen jaren, maar wat komt ervoor in de plaats? Gaat Toon snel de handdoek gooien als hij doorkrijgt wat hier publicitair bij komt kijken, of doet hij juist een stap vooruit en gaat hij als een voorzitter opereren a la de GKL? Nog maar 2 jaar geleden dachten we PSV voorbij gestreefd te zijn, met logische aankopen, CL, een positieve vibe door de hele club en nu kijken we alleen nog maar naar beneden zonder directie, geld en vertrouwen. En iedereen die je daarvoor verantwoordelijk kon houden is al weg en niemand van niveau stapt er nog in. Hoe is dit mogelijk?
+1/-1

4 jaar geleden
Dit Feyenoord wordt met gemak derde, met de simpele reden dat de selecties van AZ en Utrecht kwalitatief nog steeds veel minder zijn dan de onze. Als je kijkt naar interessante spelers van AZ en Utrecht zou ik alleen Boadu en Stengs van AZ graag bij ons willen zien, wellicht nog Dalmau van Utrecht in plaats van Vente. Ik zou geen enkele verdediger van Utrecht en AZ willen wisselen met onze eigen verdedigers, terwijl het bij ons al bedroevend gesteld is. De afstand tussen Feyenoord en PSV is niet eens zo heel groot, PSV heeft iets meer scorend vermogen en een betere verdediging. De afstand naar Ajax is wel substantieel. Willen we meedoen om de tweede plek, dan moeten er twee goede spelers bij (met name achterin). Op termijn is het niet zo slecht gesteld met ons, met het voorbehoud dat de jeugd (en talenten) komend jaar wel basis speeltijd moet gaan krijgen. Als Stam nu investeert in Bijlow,Kökcu, Burger, AEB, Geertruida, Sinisterra -en in mindere mate Azarkan, Bannis en Summerville, gezien de concurrentie op die posities- dan kunnen we weer toewerken naar een selectie met veel restwaarde en potentie om mee te kunnen strijden om het kampioenschap.
+2/-0

4 jaar geleden
Ik ben het niet vaak met Mario eens, maar in dit geval kon hij wel eens gelijk hebben. Pisvee heeft ook een zwakke verdediging, centraal zeer kwetsbaar. Nu ze geen CL gaan spelen, zie ik Bergwijn nog wel vertrekken, dat is hun beste aanvaller en blihft er verder niet veel over. Wij hebben vorig seizoen tevveel punten tegen kleine clubs laten liggen waar Pisvee in de 1e helft van de competitie deze wedstrijden met veel geluk heeft gewonnen. Toen het geluk over was, haalde ze net zo weining punten als wij. Voor Utrecht, AZ en Vitesse ben ik niet bang, net of die clubs beter zijn dan wij. 020 wordt met ruime voorsporng kampioen ben ik bang, daaronder is alles mogelijk. Snap alleen niet dat we nergens een CV kunnen ophalen, al hebben we weinig geld. Iedere snelle, linksbenige verdediger is een verbetering
+1/-0

 
4 jaar geleden
Linksback en rechtsback, daar zitten de zwakke plekken. En dan nog een spits die vlotjes kan scoren. Dus aub drie Goden er bij ! Maak niet uit van waar of hoe oud, als ze maar stevig op hun pootjes staan en errug snel zijn ... Want vergis u niet Oost-Europese clubs hebben spelers die elke speler van hier op snelheid kloppen, technisch zijn Oost-Europeanen dan weer wat minder.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment